Ο ανανάς ευφραίνει… υγείαν

Ο ανανάς ευφραίνει… υγείαν
Βάλε τον στη διατροφή σου χωρίς δεύτερη σκέψη

 

Μπορεί ο ανανάς να μην είναι το πιο δημοφιλές φρούτο, αυτό δεν σημαίνει πως είναι λιγότερο πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Το εξωτικό αυτό φρούτο αποτελεί εξαιρετική πηγή ιχνοστοιχείων και οι ελάχιστες θερμίδες αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για κάθε ώρα. Αν αυτοί δεν αποτελούν αρκετά ικανοποιητικούς λόγους για να αποφασίσετε να τον εντάξετε στη διατροφή σας, ακολουθούν κάποιοι ακόμη: 

*Ο ανανάς είναι ένα πολύ υγιεινό φρούτο, το οποίο βοηθά στη χώνεψη καθώς περιέχει βρομελίνη, ένα πεπτικό ένζυμο που βοηθά στη χώνεψη των τροφών και δεν υπάρχει πιθανότητα να νιώσετε φούσκωμα. 

*Είναι ένα καλό διουρητικό. 

218067011_0_640x640.jpg

*Οι τελευταίες μελέτες αποκαλύπτουν ότι ο ανανάς μπορεί να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στο να διατηρηθούν υγιή τα κύτταρα. Ένα φλιτζάνι φρέσκου ανανά περιέχει 70mg βιταμίνης C και 95mg βιταμίνης Α . Δηλαδή σας προμηθεύει με όλη τη βιταμίνη C που χρειάζεστε κάθε μέρα και περίπου το 1/5 της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης της βιταμίνης Α. Οι ενώσεις αυτές προστατεύουν τα υγιή κύτταρα.

*Ένα φλιτζάνι ανανά δίνει 1,55 χιλιοστόγραμμα του μαγγανίου, ένα ορυκτό που βοηθά στην ανάπτυξη γερών οστών και συνδετικών ιστών. Οι γιατροί συστήνουν οι άνδρες να παίρνουν 2,2 χιλιοστόγραμμα μαγγανίου την ημέρα και οι γυναίκες να παίρνουν 1,9 χιλιοστόγραμμα. Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο όσον αφορά στα οστά τους, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την προσθήκη ανανά στα γεύματά τους.

*Βοηθά στα ούλα. Ο ανανάς ενισχύει τα ούλα και βοηθά τα δόντια σας να είναι υγιή και ισχυρά.

*Βοηθά στην όραση. Μιας και ο ανανάς περιέχει β-καροτίνη, μειώνει τον κίνδυνο εκφύλισης της ώχρας κηλίδας κατά 35%.

Αν θέλετε μια γρήγορη, θρεπτική και υγιεινή συνταγή, δοκιμάστε cheese cake με ανανά. Δείτε πιο κάτω την συνταγή:

 

Για ακόμη πιο νόστιμο αποτέλεσμα, επιλέξτε την ποικιλία DEL MONTE GOLD EXTRA SWEET Pineapple, η οποία προέκυψε πριν από 30 χρόνια στη Χαβάη. 

Το Gold Pineapple έχει μια πολύ γλυκιά γεύση σε σύγκριση με τις συνηθισμένες παραδοσιακές ποικιλίες. Στο εσωτερικό του υπάρχει μια πολύ μαλακή υφή με ένα βαθύ χρυσό πορτοκαλί χρώμα. Περιέχει 3-4 φορές περισσότερη ποσότητα βιταμίνης C σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ποικιλίες. Eπίσης περιέχει μεταλλικά στοιχεία, ίνες, ένζυμα και αντιοξειδωτικά. Είναι έτοιμο και ώριμο να το γευτείς και σου προσφέρει την καλύτερη γεύση κονσερβοποιημένου ανανά.

 

25