Το νέο VOLVO XC60 στην Κύπρο! Το μέλλον της ασφάλειας

Το νέο VOLVO XC60 στην Κύπρο! Το μέλλον της ασφάλειας

Το καινούργιο Volvo XC60, το πιο πολυαναμενόμενο μοντέλο της χρονιάς, βρίσκεται στην Κύπρο! Τα πρώτα αυτοκίνητα εκτίθενται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους της Volvo σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Tο νέο αυτοκίνητο της Volvo έρχεται να αντικαταστάσει το άκρως επιτυχημένο πρώτο μοντέλο της σειράς XC60 το οποίο κατάφερε μέσα σε διάστημα 9 χρόνων από την ημέρα κυκλοφορίας του να γίνει το νούμερο ένα σε πωλήσεις στην Ευρώπη, σημειώνοντας διεθνώς ένα εκατομμύριο πωλήσεις. Το XC60 κατέχει σήμερα το 30% των συνολικών πωλήσεων της Volvo παγκοσμίως.

H Σουηδική εταιρεία δίνει τεράστια σημασία στο σχεδιασμό των SUVs της και το νέο XC60 δεν αποτελεί εξαίρεση. Το εξωτερικό συνδυάζει αρμονικά την αθλητική υπεροχή με τη διαχρονική ποιότητα και το εσωτερικό είναι μια αριστοτεχνική σύνθεση μιας άριστα σχεδιασμένης αρχιτεκτονικής, των καλύτερων υλικών και προηγμένης τεχνολογίας. Το XC60 προσφέρει μια αυθεντική Σκανδιναβική εμπειρία η οποία θα μείνει αξέχαστη στον οδηγό και θα τον κάνει να νιώθει ξεχωριστός. «Έχουμε ισχυρή παράδοση στο σχεδιασμό μοντέρνων και δυναμικών SUVs εξοπλισμένα με την πιο σύγχρονη τεχνολογία. Το καινούργιο XC60 ακολουθεί την ίδια παράδοση. Αποτελεί το ιδανικό αυτοκίνητο για το μοντέρνο τρόπο ζωής και είναι ο προπομπός για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει η Volvo», ανέφερε ο Håkan Samuelsson, Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της Volvo Car Group.

 

 

Το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων City Safety, στο βασικό εξοπλισμό, συνοδεύεται από ενεργή υποβοήθηση τιμονιού, προκειμένου να βοηθήσει τον οδηγό να αποφύγει άλλο όχημα, δικυκλιστές, πεζούς, ζώα ή ένα εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά του ενώ παράλληλα προετοιμάζει τις ζώνες ασφαλείας και τα φρένα για αυτόματη πέδηση αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα. To Oncoming Lane Mitigation (Σύστημα Αποφυγής Οδήγησης στο Αντίθετο Ρεύμα), στο βασικό εξοπλισμό, με την ενεργή υποβοήθηση τιμονιού βοηθά τον οδηγό να αποφύγει συγκρούσεις με αντίθετα ερχόμενα οχήματα, «οδηγώντας», αν είναι αναγκαίο, το νέο XC60 πίσω στη σωστή λωρίδα κυκλοφορίας, εκτός τροχιάς αντίθετα ερχόμενου οχήματος.

Ο κορυφαίος τεχνολογικά χαρακτήρας του νέου XC60 συμπληρώνεται με προαιρετικές υπηρεσίες, όπως το Pilot Assist, το οποίο στην κυριολεξία οδηγεί το αυτοκίνητο (ελέγχοντας την ταχύτητα και το τιμόνι)  διαβάζοντας τις γραμμές του δρόμου και τα άλλα αυτοκίνητα.

Επιπρόσθετα, το Sensus Navigation με την κατακόρυφη διάταξη της οθόνης, δίνει τη δυνατότητα εμφάνισης μεγαλύτερου τμήματος της διαδρομής ώστε να μη χρειάζεται η επέμβαση του οδηγού για τη μετακίνηση της εικόνας και επίσης, περιλαμβάνει χάρτες της Κύπρου. Οι διαθέσιμες υπηρεσίες και η ανθρωποκεντρική τεχνολογία που χρησιμοποιείται ανοίγουν ένα κόσμο πληροφοριών και διευκολύνσεων για τον οδηγό με αποτέλεσμα πλοήγηση και ψυχαγωγία να γίνονται όλα με ένα άγγιγμα ή μια φράση. Τέλος, το BLIS, το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (προαιρετικός εξοπλισμός), αν ανιχνεύσει κίνδυνο από επερχόμενο άλλο όχημα πίσω από το Νέο XC60, με την ενεργή υποβοήθηση τιμονιού ανακατευθύνει το αυτοκίνητο πίσω στη λωρίδα του.

To νέο μοντέλο XC60 της Volvo Car Cyprus διατίθεται σε πετρελαιοκίνητη έκδοση 2.0 D4 AWD (4x4)  αυτόματο με επίδόσεις 190 hp με 400 Nm ροπή. Θα διατίθενται στο σύντομο μέλλον και άλλοι κινητήρες όπως 2.0 D4 με μπροστινή κίνηση.

«Οι προσπάθειες μας έχουν επικεντρωθεί στο να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο που να ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις – και όσον αφορά την καλή ορατότητα στο δρόμο, τόσο και στην κομψή καμπίνα, με κύριο γνώμονα πάντα την ασφαλή και εμπνευσμένη οδήγηση. Δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στο να διευκολύνουμε τη ζωή των πελατών μας προσφέροντάς τους ανέσεις και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα πιο εύκολη», τόνισε o Henrik Green, Αντιπρόεδρος Product & Quality στην Volvo Car Group.

25