Στις βιτρίνες της Geo Pavlides Automotive το ολοκαίνουριο Mazda CX-5

Στις βιτρίνες της Geo Pavlides Automotive  το ολοκαίνουριο Mazda CX-5

Το ολοκαίνουριο Mazda CX-5 κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Κυπριακή αγορά στις βιτρίνες της Geo Pavlides Automotive. Πρόκειται για το μεσαίο αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου της Mazda, που κατέχει τον τίτλο του μοντέλου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, το προηγούμενο μοντέλο πωλήθηκε σε περισσότερες από 120 χώρες, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τέταρτο των παγκόσμιων πωλήσεων της Mazda. Χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις βραβευμένες τεχνολογίες SKYACTIV της ιαπωνικής εταιρείας για την μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων της ενώ πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ευρωπαϊκή αγορά στο πρόσφατο  διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

 

Το CX-5 διαθέτει ένα καθόλα σύγχρονο και μοντέρνο σχεδιασμό στον οποίο ξεχωρίζουν τα λεπτά φωτιστικά σώματα, οι τονισμένοι θόλοι των τροχών και η καθόλα επιβλητική γρίλια ενώ στο όλο αμάξωμα κυριαρχούν οι καθαρές επιφάνειες. Σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο, το νέο CX-5 είναι ελαφρώς χαμηλότερο και είναι κατά 10 χιλιοστά πιο πλατύ εμπρός δημιουργώντας μία πιο sport αίσθηση ενώ το μήκος του είναι φθάνει τώρα τα 4,545 μέτρα. Όσον αφορά το μεταξόνιο, αυτό έχει παραμείνει το ίδιο – στα 2,7 μέτρα – με τους διαθέσιμους εσωτερικούς χώρους να παραμένουν κορυφαίοι στην κατηγορία. Πολλές και οι αλλαγές στο καθόλα σύγχρονο εσωτερικό με κυριότερη όλων τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του. Η κεντρική κονσόλα έχει ξανασχεδιαστεί και στον πίνακα οργάνων έχει τοποθετηθεί μία TFT οθόνη 4.6 ιντσών ωστόσο στο κέντρο του ταμπλό παραμένει η πολλαπλών λειτουργιών οθόνη 7 ιντσών.

 

Στην Κυπριακή αγορά το μοντέλο παρουσιάζεται με τον SkyActiv-D πετρελαιοκινητήρα των 2,2 λίτρων απόδοσης 150 και 175 ίππων. Η πρώτη έκδοση διαθέτει κίνηση στους δύο τροχούς ενώ η δεύτερη είναι τετρακίνητη διαθέτοντας το σύστημα τετρακίνησης i-ACTIV της Mazda. Και οι δύο εκδόσεις συνδυάζονται είτε με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ενώ το νέο μοντέλο εξοπλίζεται και με το G-Vectoring Control σύστημα της εταιρίας που ρυθμίζει την παρεχόμενη ροπή ανάλογα με την γωνία του τιμονιού, αυξάνοντας την άνεση στην καμπίνα και μειώνοντας την ανάγκη για διορθωτικές κινήσεις από τον οδηγό. Στο χώρο των αναρτήσεων διαθέτει γόνατα Μακφέρσον εμπρός και σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω. 

25