ΔΗΚΟ: Δείτε την εισήγηση Νικόλα στην Κεντρική Επιτροπή 

ΔΗΚΟ: Δείτε την εισήγηση Νικόλα στην Κεντρική Επιτροπή 

ΔΗΚΟ: Δείτε την εισήγηση Νικόλα στην Κεντρική Επιτροπή 

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 18:30 η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, στην οποία βασικό θέμα συζήτησης είναι οι Προεδρικές Εκλογές και το τι θα πρέπει να πράξει το κόμμα για τον δεύτερο γύρο. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει ολοκληρώσει την εισήγησή του ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής. 

Αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση των μελών του ΔΗΚΟ, όταν ο Παπαδόπουλος τους ενημέρωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία ωστόσο ο κ. Αναστασιάδης δεν ζήτησε συνάντηση μαζί του. Όπως ενημέρωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Νίκος Αναστασιάδης του πρότεινε όπως το ΔΗΚΟ κινηθεί προς τον β' γύρο κατά συνείδηση. 

Τα μέλη του κόμματος αντέδρασαν με γιουχαΐσματα στο άκουσμα της είδησης αυτής. 

Η ίδια πηγή αναφέρει πως μεταξύ άλλων ο Νικόλας Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον Νίκο Αναστασιάδη, ότι το ΔΗΚΟ δεν θα μπει σε καμιά συνδιαλλαγή στη βάση "βολέματος" ή "καρέκλας" με κανένα υποψήφιο, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών.  Το στοιχείο αυτό, αναφέρουν οι ίδιες πηγές έγινε δεκτό με χειροκροτήματα. 

Η πρόταση-εισήγηση Νικόλα συνοψίζεται στα εξής σημεία: 

Να δημιουργηθεί επιτροπή για να γίνει ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος

Το ΔΗΚΟ δεν μπορεί να στηρίξει τον Σταύρο Μαλά όπως δεν μπορεί να στηρίξει ούτε τον Νίκο Αναστασιάδη. Ωστόσο, δεν θα πουν στους ψηφοφόρους τι να κάνουν, μπορούν να πουν μόνο το τι δεν θα κάνει το ΔΗΚΟ. Η εισήγηση αναφέρει ότι κανένας αξιωματούχος δεν μπορεί να πάει να εκπροσωπεί το κόμμα, υπέρ ενός η άλλου υποψήφιου. Στην κάλπη ωστόσο είναι ελεύθερος να πράξει ό,τι θεωρεί ορθό. 

Προτείνει επίσης κοινοβουλευτική συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα που στήριξαν Νικόλα Παπαδόπουλο, γεγονός που σημαίνει άρθρισμα 18 βουλευτών. 

Η πρόταση αυτή θα τεθεί προς συζήτηση. 

Home