Εκκίνηση του Ράλι Κύπρος 2018 στην παραλία των Φοινικούδων

Εκκίνηση του Ράλι Κύπρος 2018 στην παραλία των Φοινικούδων

Συνολικά 47 αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Ράλι Κύπρος 2018 κατέβηκαν το απόγευμα από τη ράμπα που στήθηκε στην εξέδρα των Φοινικούδων στη Λάρνακα.  

Η εκκίνηση δόθηκε σε έντονο πανηγυρικό κλίμα και με το ελικόπτερο του Eurosport να κινηματογραφεί το γεγονός, στην παρουσία του Δημάρχου Λάρνακας, βουλευτών, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των διοργανωτών και πλήθους κόσμου.

 

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το Ράλι Κύπρος 2018 «διεξάγεται για πρώτη φορά στη πόλη του Ζήνωνα, κάτι που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι η Λάρνακα είναι η πόλη του αθλητισμού. Σήμερα φιλοξενούμε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση, πέρα από τα όρια της Κύπρου, κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα γιατί εμπράκτως αποδεικνύουμε ότι με αυτό τον τρόπο δημιουργείται τουρισμός, ζωντανεύει η Λάρνακα και  αναδεικνύονται τα οφέλη από όλων των ειδών τον αθλητισμό».  

Πρόσθεσε ότι «το γεγονός πως το Ράλι Κύπρος 2018 καλύπτεται από το Eurosport αποτελεί μια πολύ καλή διαφήμιση για τη Λάρνακα, αφού η πόλη μας θα προβληθεί σε εκατομμύρια κόσμου σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο και ίσως είναι η καλύτερη διαφήμιση και η καλύτερη προβολή που μπορούμε να έχουμε».  

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε ότι «στόχος μας είναι το Ράλι Κύπρος να διεξαχθεί και του χρόνου στη Λάρνακα. Ταυτόχρονα στοχεύουμε στο να προσελκύσουμε νέες αθλητικές και άλλες διοργανώσεις, οι οποίες θα προβάλουν την πόλη και θα καταδείξουν ότι η Λάρνακα κατέχει τα σκήπτρα στις αθλητικές εκδηλώσεις».  

Εξάλλου, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Cyprus Rally «μετά την πανηγυρική εκκίνηση, τα πληρώματα μπήκαν πίσω στο παρκ φερμέ για τη διανυκτέρευση. Η αγωνιστική δράση να ξεκινά αύριο Σάββατο 15 Ιουλίου και περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες) μήκους 91,12 χιλιομέτρων».  

Η πρώτη ειδική διαδρομή, η μεγαλύτερη της ημέρας με μήκος 19,87 χλμ θα διεξαχθεί στα Κελιά, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη ειδική, μήκους 14,41 χλμ στον Αναλυόντα. Η τρίτη ειδική μήκους 11,28 χλμ θα πραγματοποιηθεί στο Σταυροβούνι, ακολούθως τα αυτοκίνητα θα πορευθούν για το σέρβις και μετά την ανασυγκρότηση, τα πληρώματα θα προχωρήσουν στο δεύτερο πέρασμα των ίδιων διαδρομών».

 

Τα πληρώματα προέρχονται από 19 συνολικά χώρες δηλαδή Κύπρο, Ουγγαρία, Τσεχία, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία, Πορτογαλία, Πολωνία, Φιλανδία, Γερμανία, Τουρκία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, ακόμα και τη Βραζιλία και Αργεντινή. Επίσης υπάρχουν πληρώματα από τη Μέση Ανατολή και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μεταξύ των οποίων ο Λίβανος, το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν.  

 Ο τερματισμός του Ράλι Κύπρος 2018 θα γίνει στις 18.30 το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιουνίου στη παραλία των Φοινικούδων.

4