Π. Κοντίδης:Πήρε το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες

Π. Κοντίδης:Πήρε το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες

Την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στα λέιζερ της ιστιοπλοΐας κατέκτησε σήμερα το απόγευμα, στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα, την ημέρα της ονομαστικής του γιορτής, ο Παύλος Κοντίδης.  

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ Αργύρη Αργυρού, ο κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου από το Σπλιτ γνώριζε από την Πέμπτη ότι δεν θα μπορούσε να βγει στην κορυφή του βάθρου, που ήταν ο βασικός του στόχος, και απλώς στην τελευταία ιστιοδρομία αυτό που ήθελε ήταν να διατηρήσει τη δεύτερη θέση. Τα κατάφερε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αφού τερμάτισε στην 11η θέση της 11ης και τελευταίας ιστιοδρομίας και συγκέντρωσε 48 βαθμούς ποινής.

 

Το χρυσό μετάλλιο βρέθηκε από νωρίς στα χέρια του Ισπανού Χοακίν Μπλάνκο Αλμπαλάτ, ο οποίος την Παρασκευή ήταν 16ος, συγκεντρώνοντας 33 βαθμούς ποινής.  

Ο Κυριάκος Κυρατσιής ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην 20ή και τελευταία θέση, όπως και στη γενική κατάταξη με 187 β.π.  

Ικανοποιημένος για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου δήλωσε ο Παύλος Κοντίδης, μετά το τέλος των αγώνων της ιστιοπλοΐας.  

«Κατέκτησα ένα μετάλλιο που δεν είχα και αυτό σίγουρα δεν μπορεί παρά να με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Δεν υπάρχει χρόνος για χαρές και πανηγύρια. Από τη Δευτέρα (2/7/18) θα φύγω για τη Δανία, για να παραμείνω 18 ημέρες, προπονούμενος στα νερά στα οποία θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στους αγώνες εδώ έγιναν κάποια λάθη που θα μπορούσαν να αποφευχθούν και να με άφηναν μέχρι τέλους στη διεκδίκηση του χρυσού. Όμως, έτσι είναι ο αθλητισμός. Κάποιες φορές έρχεσαι πρώτος και κάποιες όχι. Ωστόσο, άλλη μία θέση σε βάθρο σημαίνει ότι κάνω σωστή δουλειά και αυτή η σταθερότητα με ικανοποιεί», είπε ο Παύλος Κοντίδης, με το πέρας της ιστιοπλοϊκής εβδομάδας στην πόλη Σαλόου της Ταραγόνα.  

Σε ό,τι αφορά τα RS:X, ο Ανδρέας Καριόλου κράτησε την 7η θέση, με 64 βαθμούς ποινής, τερματίζοντας στην τελευταία ιστιοδρομία στην 5η θέση. Στη 10η θέση της γενικής ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της η Νατάσα Λάππα, με 95 βαθμούς ποινής, αφού και την Παρασκευή ήταν 10η.  

Ποδηλασία

Με τον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης πέφτει αύριο η αυλαία των αγώνων της ποδηλασίας στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα.

 

Στην πόλη Βίλα Σέκα θα πραγματοποιηθούν το πρωί οι δύο αγώνες ατομικής χρονομέτρησης, ανδρών και γυναικών. Πρώτοι θ’ αγωνιστούν οι 22 άνδρες με έναρξη στις 10 το πρωί (ώρα Κύπρου), με τον Αλέξανδρο Αγρότη να ξεκινά 5ος τη διαδρομή του και ο Ανδρέας Μιλτιάδης 15ος. Στις 10:36 είναι προγραμματισμένη η εκκίνηση για τις εννέα γυναίκες, με την Άντρη Χριστοφόρου να αρχίζει την προσπάθειά της τέταρτη. Οι άνδρες θα καλύψουν απόσταση 25 χιλιομέτρων και οι γυναίκες 18 χμ.  

Αύριο πέφτει και η αυλαία στο Τάε-κβο-ντο, στο Σαλόου Παβιγιόν, με τη συμμετοχή του Ιωάννη Πηλαβάκη στα -68κ., αγώνισμα το οποίο αρχίζει στις 10 το πρωί (ώρα Κύπρου).

4