Χρήστος Μισό: Με το αργυρό μετάλλιο επέστρεψε στην Κύπρο

Χρήστος Μισό: Με το αργυρό μετάλλιο επέστρεψε στην Κύπρο

Επέστρεψε τα μεσάνυχτα στην Κύπρο ο Χρήστος Μισός από την Ορμήδεια, ο οποίος κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στους  Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Παρα-Τοξοβολίας (Εuro 2018 Para-Archery Championships)

 

Φορώντας με υπερηφάνεια το αργυρό μετάλλιο στο στήθος, ο Χρήστος Μισός δήλωσε: «Ήταν μια από τις κορυφαίες γιορτές ανθρωπιάς που έζησα στη ζωή μου. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία γιατί ο κάθε διαγωνιζόμενος είχε τη δική του ιστορία τον δικό του Γολγοθά. Από τους 126 (διαγωνιζόμενους) είχε 126 πρωταθλητές στη ζωή, όχι στο άθλημα».

«Η ουσία, το μήνυμα παγκόσμια, είναι ότι τίποτα δε σταματά. Ώσπου αναπνέουμε όλα συνεχίζονται…», ανέφερε, για να εισπράξει τα χειροκροτήματα των παριστάμενων. «Τούτο που κατάφερα θέλω να το αφιερώσω εις μνήμην των γονιών μου», σημείωσε.

Στις 16 περασμένου Σεπτεμβρίου ο Μισός είχε ζητήσει ως δώρο, ένα επαγγελματικό τόξο, κάτι που το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας έκανε χωρίς δισταγμό, σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Χριστοφή Κασιουρή, ο οποίος τον υποδέχθηκε τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Από τότε, ανέφερε ο κ. Κασιουρής, ο Χρήστος Μισός ξεκίνησε τις σκληρές προπονήσεις, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του προπονητή του Ανδρέα Ονουφρίου. Πρόκειται για τον πρώτο Κύπριο αθλητή με οπτική αναπηρία που έχει αγωνιστεί σε διεθνή διοργάνωση τοξοβολίας, ο οποίος μάλιστα κατέκτησε αργυρό μετάλλιο.  

Ο κ. Κασιουρής συνεχάρη τον συμπολίτη του, για τη μεγάλη του επιτυχία, η οποία όπως ανέφερε, τιμά την Ορμήδεια αλλά και ολόκληρη την Κύπρο:

 

«Πραγματικά είμαι κατασυγκινημένος με το αποτέλεσμα που έχει φέρει ο Χρήστος, το αργυρό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Τοξοβολίας. Έχει κάνει όλη τη Κύπρο περήφανη και εμάς τους συγχωριανούς του ακόμα περισσότερο. Έχει κάνει ολόκληρη την Ορμήδεια περήφανη».

 

Ο Μισός πάσχει από ένα αυτοάνοσο νόσημα που ονομάζεται σύνδρομο Αδαμαντιάδη – Behcet, το οποίο χτυπά στα οπτικά νεύρα και του προκάλεσε ολική τύφλωση. Η ζωή του δεν ήταν εύκολη. Έχασε τη μητέρα του πριν από 20 περίπου χρόνια και πριν τέσσερα χρόνια έχασε τον πατέρα του. Με την τοξοβολία ασχολείται μόλις τα τελευταία χρόνια, αλλά το πάθος του γι` αυτήν ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που ήρθε σε επαφή με το άθλημα, στη Σχολή Τυφλών.  

4