Η πρόταση της Άντερλεχτ για Βράνιες και ο όρος για την αγορά του

Η πρόταση της Άντερλεχτ για Βράνιες και ο όρος για την αγορά του

Τι περιελάμβανε η προσφορά που έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία της ΑΕΚ από τους Βέλγους για την απόκτηση του Όγκνιεν Βράνιες.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας διαβάσατε όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση του Όγκνειν Βράνιες, με την ενημέρωση της Άντερλεχτ για την αποστολή πρότασης, την υποβολή της, αλλά και την απόρριψή της λίγη ώρα αργότερα από την ΑΕΚ, καθώς αυτή κρίθηκε ασύμφορη.

Η βελγική ομάδα πρότεινε στην ΑΕΚ μια φόρμουλα για την υλοποίηση της μεταγραφής, η οποία δεν ικανοποίησε σε καμία περίπτωση τους Κιτρινόμαυρους. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή αφορούσε τον εξάμηνο δανεισμό του και την αγορά του το καλοκαίρι με «υποχρεωτική» ρήτρα, η οποία όμως θα ενεργοποιείτο μόνο αν ο ποδοσφαιριστής έκανε τουλάχιστον εννέα συμμετοχές στο υπόλοιπο της σεζόν.

Σε ό,τι αφορά στα χρήματα που προσφέρθηκαν, κάτι για το οποίο υπήρχαν δυο διαφορετικά σενάρια, στην έγγραφη προσφορά που πήρε στα χέρια της η ΑΕΚ από την Άντερλεχτ, προτείνονταν 250.000 ευρώ ως ενοίκιο και 1,5 εκατ. ευρώ ως ρήτρα αγοράς. Απλά σε προφορικό επίπεδο, όχι η Άντερλεχτ αλλά η πλευρά του παίκτη, εκτίμησε ότι θα μπορούσε να διπλασιαστεί το ποσό του ενοικίου και η ρήτρα αγοράς να φτάσει τα 2 εκατ. ευρώ.

Οι πιθανότητες να επιστρέψουν οι Βέλγοι με νέα βελτιωμένη προσφορά φαίνεται να είναι σημαντικές. Όμως, πολύ δύσκολα η ΑΕΚ θα μπει σε διαδικασία συζήτησης μιας πιθανής παραχώρησης βασικού παίκτη της με μια τέτοια φόρμουλα, δηλαδή, μέσω του δανεισμού, χωρίς δεδομένη αγορά του ποδοσφαιριστή τον Ιούνιο. 

4