ΟΜΟΝΟΙΑ 1948: Αυτοί θα είναι οι ποδοσφαιριστές

ΟΜΟΝΟΙΑ 1948: Αυτοί θα είναι οι ποδοσφαιριστές

Ο Αδάμος Ευσταθίου σε συνέντευξη στην Ελλάδα για την ίδρυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948 ανέφερε σημαντικές λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας αλλά και για την διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μερικές από τις ατάκες του

"Είναι έτοιμος ο βασικός κορμός παικτών αλλά επειδή θέλουμε να εμπλακούν και τα μέλη μας, θα κάνουμε δοκιμαστικά τον Αύγουστο. Θα επιλεγούν περίπου 10 παίκτες για να συμπληρώσουν το ρόστερ της 25άδας"

"Παιδιά των ακαδημιών της Ομόνοιας ή παίκτες που χάθηκαν λόγω των πολλών ξένων θα έρθουν τώρα να παίξουν ποδόσφαιρο"

"Στόχος μας είναι να παίξουμε με δικά μας παιδιά, ίσως να μπούνε και κάποιοι πρόσφυγες"

"Δώσαμε το 100% της Ομόνοιας σε έναν άνθρωπο από την Αμερική που ποτέ στη ζωή του δεν ήταν Ομονοιάτης"

"Το νέο εγχείρημα έχει φανατικούς υποστηρικτές που θεωρούν ότι η επένδυση Παπασταύρου δεν είναι η συνέχεια της ομάδας τους"

"Δώσαμε ποδοσφαιρική στέγη σε οπαδούς που έμειναν χωρίς ποδοσφαιρική ομάδα"

"Στην Κύπρο υπάρχουν 12 ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Οι τέσσερις ελέγχονται από τον ΔΗ.ΣΥ, οι άλλες τέσσερις από το ΑΚΕΛ και μένουν τέσσερις που δεν είναι κομματικοποιημένες. Στην Λευκωσία είναι δυο, εκ των οποίων η μια είναι γεμάτη με ομάδες και δεν μπορεί να δεχθεί άλλες. Μένει μια Ομοσπονδία που ναι μεν είναι υπερκομματική αλλά κάποια από τα σωματεία που θα ψηφίσουν αν θα μας δεχτούν, έχουν κομματικές καταβολές"

"Έχουμε μπροστά μας ήδη προβλήματα... Έχουμε έτοιμο Σωματείο, παίκτες, προπονητές, γήπεδο. Αν δεν μας δεχτεί μια από τις 12 Ομοσπονδίες θα είναι κοινωνικό πρόβλημα. Να θέλει μια ομάδα να παίξει ποδόσφαιρο και αν δεν γλύψει κάποιο κόμμα να μην μπορεί να την δεχτεί!

4