ΤΑΜΑΡΙ: "Μεγάλος σύλλογος με φοβερούς φιλάθλους το ΑΠΟΕΛ"

ΤΑΜΑΡΙ: "Μεγάλος σύλλογος με φοβερούς φιλάθλους το ΑΠΟΕΛ"

Ο Μούσα Αλ-Τάμαρι μίλησε στην ιστοσελίδα της Ασιατικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την μεταγραφή του στο ΑΠΟΕΛ, για την σύγκριση με Μέσι και Σαλάχ και για τον στόχο του για τα επόμενα χρόνια...

Τι χρονιά ήταν για σένα! Από τον AFC Cup Zonal Final στο Europa League. Πως είναι η αίσθηση; "Αυτός ήταν ο στόχος μου από την αρχή. Έπαιξα για την Al Jazeera, σε μια πετυχημένη περίοδο για την ομάδα. Προκριθήκαμε στον AFC Cup Zonal Final και μετά είχα την ευκαιρία να παίξω σε έναν μεγάλο σύλλογο με φοβερούς φιλάθλους όπως το ΑΠΟΕΛ. Το αποφάσισα και είμαι απόλυτα ευτυχισμένος. Είναι ένας πολύ σεβαστός σύλλογος με εξαιρετικές εγκαταστάσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν είσαι επαγγελματίας. Είναι κάτι σημαντικό το να παίξεις στο  AFC Cup και στο Europa League την ίδια χρονιά. Είμαι ίσως ο πρώτος που το κάνει. Η εμπειρία στην Al Jazeera ήταν εξαιρετική και τώρα είμαι με το ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη. Είναι πραγματικά τρελό.

Ποιά στοιχεία που απέκτησες στην Ιορδανία σε βοηθάνε στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο; "Στο ξεκίνημα επειδή ήμουν πολύ λεπτός έπρεπε να ήμουν πιο επιθετικός και δημιουργικός. Στην Κύπρο ήρθα προετοιμασμένος για να βελτιωθώ σωματικά και πνευματικά, όπως και το ταλέντο και τις ικανότητές μου ώστε να μπορέσω να ανταποκριθώ στο Ευρωπαϊκό επίπεδο".

Σε έχουν ονομάσει "Ιορδανό Μέσι" και "Ιορδανό Σαλάχ". Πως βλέπεις αυτές τις συγκρίσεις; "Ένας από τους κύριους λόγους της επιτυχίας μου μετά τον Θεό, είναι οι Ιορδανοί φίλαθλοι που με στηρίζουν όπου πάω. Αυτή η αγάπη από την μάζα έχει βοηθήσει πολύ στην αυτοπεποίησή μου. Τώρα στο ΑΠΟΕΛ που είναι ένας σύλλογος με πολύ κόσμο ο οποίος έχει μεγάλες απαιτήσεις από εμένα, ελπίζω να πλησιάσω την ποιότητα αυτών των δυο αστεριών".

Ποιός από τους δυο είναι η έμπνευσή σου; "Και οι δυο έχουν τις δικές τους ικανότητες και ξεχωριστά χαρακτηριστικά αλλά αν πρέπει να αναφέρω έναν με τον οποίο ταυτίζομαι, θα ήταν ο Μέσι. Και ο Σαλάχ είναι απίστευτος φυσικά! Και οι δυο αποτελούν έμπνευση".

Ποιό είναι το μεγαλύτερο σου όνειρο; Πού θα είσαι σε 5 χρόνια από σήμερα; "Ως παίκτης ελπίζω να βελτιωθώ και να εκπροσωπήσω όσο καλύτερα μπορώ τους Ιορδανούς φιλάθλους που με στηρίζουν καθημερινά. Τα νεαρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι με βλέπουν σαν παράδειγμα και νιώθουν περήφανοι. Ελπίζω να τα καταφέρω γι' αυτούς και να είναι πραγματικά περήφανοι. Πριν από κάθε παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ, μου στέλνουν μηνύματα και μου τηλεφωνούν. Μου εύχονται να κερδίσουμε και να σκοράρω. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο... Νιώθω την ευθύνη. Ελπίζω να πετύχω κυρίως γι' αυτούς".

4