Ένα γκολ (μετά από τρία παιχνίδια) και βλέπουμε...

Ένα γκολ (μετά από τρία παιχνίδια) και βλέπουμε...

Η Εθνική μας παίζει απόψε με την Σλοβενία και χρειάζεται το τρίποντο...

Όμως, η αποφασιστηκότητα όλων των διεθνών για ένα νέο ξεκίνημα δεν είναι αρκετή αφού η έλλειψη αγωνιστικών λεπτών και η απουσία μεγάλου αριθμού παικτών που να παίζουν σε ψηλό επίπεδο, είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο τα τελευταία χρόνια.

Ο εκάστοτε Ομοσπονδιακός έχει επί της ουσίας πολύ λίγες επιλογές και από αυτές ακόμα λιγότεροι είναι σε πλήρη φόρμα.

Ως εκ τούτου, τα αγωνιστικά προβλήματα που έχει να λύσει στην προκειμένη ο Ραν Μπεν Σιμόν, είναι πολλά. Το κυριότερο, η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση. Προκύπτει βέβαια από την αδυναμία στην δημιουργία παιχνιδιού και εννοείται πως δεν είναι μόνο θέμα "τελειώματος" των φάσεων.

Η Κύπρος δεν σκόραρε με Νορβηγία, Ιορδανία και Μαυροβούνιο - δηλαδή στα τρία τελευταία της παιχνίδια. Τελευταίο γκολ ήταν εκείνο του Πιέρου στην φιλική ήττα από την Αρμενία, τον Νοέμβριο (φωτογραφία).

Μέσα στο 2017 και το 2018, η Εθνική μας έπαιξε 13 φιλικά και παιχνίδια. Κέρδισε τα τρία (Καζακστάν, Γιβραλτάρ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη), είχε δυο ισοπαλίες (Εσθονία, Μαυροβούνιο) και και οχτώ ήττες.

Πέτυχε 11 γκολ και δέχθηκε 24.

Γι' αυτό και ο τίτλος μας... Ας βάλουμε απόψε - για αρχή - ένα γκολ και ας διαχειριστούμε απ' εκεί και πέρα το παιχνίδι.

 

4