Τι κάνουν ένα τσούρμο γερασμένα αστέρια του NBA σε μισό γήπεδο μπάσκετ;

Τι κάνουν ένα τσούρμο γερασμένα αστέρια του NBA σε μισό γήπεδο μπάσκετ;

Η απάντηση στο πιο πάνω ερώτημα είναι ότι μεταφέρουν την τρέλα των τουρνουά 3on3 στα παρκέ του ΝΒΑ. Η ιδέα ανήκει στον ICE Cubeο οποίος  έπεισε τον Allen Iverson, τον Charles Oakley, τον Clyde Drexler και άλλα αστέρια που αφυπηρέτησαν να επιστρέψουν στα παρκέ και να δώσουν λάμψη στο BIG 3. Ένα πρωτάθλημα 3on3 το οποίο στήθηκε με όρους NBA, δηλαδή πολύ προβολή, marketingκαι αστερόσκονη από το πιο φαντασμαγορικό πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Το σκεπτικό πίσω από το BIG 3 είναι απλό. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο εμπνευστής του, ο ICECube, το 3on3 είναι σαφώς πιο εντυπωσιακό και διασκεδαστικό από έναν ολόκληρο αγώνα μπάσκετ αφού κινείται σε πιο γρήγορους ρυθμούς χωρίς ανιαρές άμυνες και κουραστικές στρατηγικές. Όλο αυτό θα μεταφερθεί από φέτος τον Ιούνιο στα γήπεδα του NBA και θα διαρκέσει 10 εβδομάδες.

Αυτό που έσπρωξε τόσα αστέρια του NBA να αποδεχθούν την πρόκληση και να συμμετάσχουν ως ιδρυτικά μέλη στο όλο εγχείρημα είναι η απίστευτη δυναμική που έχει αναπτύξει το 3on3 ανά τον πλανήτη. Η FIBA από το 2007 ξεκίνησε την προσπάθεια να δημιουργήσει ένα εναλλακτικό αγώνισμα μπάσκετ υιοθετώντας το 3on3. To 2010 το ενέταξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων που διοργανώθηκαν στη Σιγκαπούρη και πλέον στοχεύει να το εντάξει και στο κάλενταρ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Ως άθλημα έχει κερδίσει απίστευτη δυναμική μέσα σε μία δεκαετία με εκατομμύρια θεατές να παρακολουθούν φανατικά τους αγώνες.

Η Λεμεσός φέρνει το 3on3 στην Κύπρο

ToLimassol 3on3 διοργανώθηκε πέρσι για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία στο Μόλο της Λεμεσού. Συμμετείχαν 400 αθλητές από 16 χώρες και διαγωνίστηκαν σε 6 διαφορετικές κατηγορίες. Συνολικά σε τρεις μέρες οι 100 ομάδες έδωσαν 215 αγώνες διεκδικώντας βραβεία ύψους 10.000 ευρώ. Ο νικητής της κατηγορίας Elite πέραν του χρηματικού επάθλου των 4.000 ευρώ, προκρίθηκε στο Sibiu Challenger με όλα τα έξοδα καλυμμένα.

Φέτος το Limassol 3on3 επιστρέφει ακόμη πιο δυναμικά και πάλι στο Μόλο της Λεμεσού ο οποίος για το τριήμερο 9-11 Ιουνίου θα διαμορφωθεί ειδικά για να φιλοξενήσει τους εκατοντάδες αθλητές και τις περίπου 10.000 θεατών που υπολογίζονται ότι θα προσέλθουν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Οι νικητές της κατηγορίας Elite πέραν του χρηματικού επάθλου των 4.000 ευρώ, φέτος θα ταξιδέψουν στην πρωτεύσουσα της Σλοβενίας για να συμμετάσχουν στο Ljubljana 3X3Challenger με όλα τα έξοδα καλυμμένα.

Info:

Το Limassol 3on3 θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 9-11 Ιουνίου και οι αγώνες θα παίξουν 9:00 με 11:00 το πρωί και 15:30 – 22:30.

 Οι κατηγορίες στις οποίες μπορούν να διαγωνιστούν οι συμμετέχοντες είναι:

Elite Battles

Corporate Games

Wheelchair Games

Amateur Kings o Pier

Female Games

Youth Fair Battles

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα συνεχίζονται κανονικά μέχρι και τις 4 Ιουνίου. 

Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.limassol3on3.com παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για τους αγώνες, τις κατηγορίες, τα έπαθλα, τις εγγραφές κ.α.

Ενημερωθείτε επίσης καθημερινά για όλες τις νεότερες πληροφορίες από τα socialmedia του Limassol 3on3 facebookInstagramtwitter αλλά και από το κανάλι του στο youtube.

 

4