Το Limassol 3on3 επιστρέφει - Τι λέχθηκε στη διάσκεψη (Βίντεο)

Το Limassol 3on3 επιστρέφει - Τι λέχθηκε στη διάσκεψη (Βίντεο)

Προ των πυλών βρίσκεται το μεγαλύτερο υπαίθριο streetball τουρνουά της Κύπρου…

Το Limassol 3on3 επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά, από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουνίου, στην αποβάθρα του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου του Μόλου Λεμεσού. Το τουρνουά Limassol 3on3 εντάσσεται στο πλαίσιο των Λεμεσίων 2017 .

Το μεσημέρι της Τρίτης (6/6) πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη Τύπου Τύπου για το τουρνουά στο Δημαρχείο της Λεμεσού.

Ο διοργανωτής του τουρνουά, Ευριπίδης Μάνουλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαϊδη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού Λοΐζο Μαυρουδή, την εκπρόσωπο της CYTA Μαρία Ζένιου, τον Διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας Medochemie Νίκο Χριστίδη και τον Διευθυντή Μάρκετινγκ της εταιρείας Meridian Bet Νικόλα Λεβέντη.

Στη συνέχεια, ο κ. Μάνουλος είπε:

Το Limassol 3on3 συνεχίζει για 2η χρονιά να φιγουράρει στο επίσημο καλεντάρι της FIBA για το 2017, ενώ οι νικητές της κατηγορίας Elite, πέραν του χρηματικού επάθλου, θα ταξιδέψουν για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, για να συμμετάσχουν στο Ljubljana 3Χ3 Challenger 2017, με όλα τα έξοδα καλυμμένα από τους 2 διοργανωτές.

Το άθλημα καλαθόσφαιρας «Τριών εναντίων Τριών» θεωρείτε ο βασιλιάς των urban sports μετρώντας πέραν των 2 εκατομμυρίων ενεργών αθλητών ανά το παγκόσμιο.

Παρακολουθώντας στενά την ραγδαία εξέλιξη του 3ον3 ανα το Παγκόσμιο, Ο πρωταρχικός μας στόχος όταν ξεκίνησε να μπαίνει σε εφαρμογή το πλάνο αυτής την διοργάνωσης, ήταν να αναδείξουμε το άθλημα του 3ον3 στην τοπική κοινωνία και μέσα από την ίδια την δομή της διοργάνωσης, να παρακινήσουμε όλο τον κόσμο όλων των ηλικιών να ασχοληθεί με το νέο αυτό άθλημα.

Παράλληλα, με σωστά και σταθερά βήματα, έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε ένα από τους στόχους που είχαμε θέση από την αρχή της διοργάνωσης. Αυτός ήταν το Limassol 3on3 να καθιερωθεί ως μια διεθνής διοργάνωση και ομάδες από όλο τον κόσμο να ταξιδεύουν στην Λεμεσό για να συμμετάσχουν σε ένα ανταγωνιστικό Τουρνουά 3ον3 με διεθνείς προδιαγραφές.

Από την 1η κιόλας χρονιά καταφέραμε να διοργανώσουμε το μεγαλύτερο τουρνουά καλαθόσφαιρας 3ον3 στην Κύπρο.

Φέτος, με 100 ομάδες σε 6 κατηγορίες το Limassol 3on3 είναι μακράν η μεγαλύτερη διοργάνωση καλαθόσφαιρας που έγινε ποτέ στο νησί μας. Πέραν των 350 συμμετεχόντων, θα επιδείξουν τις μπασκετικές τους ικανότητες στον Μόλο Λεμεσού, το τριήμερο 9 – 10 και 11 Ιουνίου, προσφέροντας θέαμα και συγκινήσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης σημείωσε τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχει ο Δήμος Λεμεσού. Ένας θεσμός που αγκαλιάστηκε και επινοήθηκε από μία ομάδα νέων ανθρώπων. Είναι σημαντικό αυτό. Αξίζουν συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη διαφήμιση που κάνετε για τη Λεμεσό. Χιλιάδες επισκέπτες θα παρακολουθήσουν τα παιχνίδια στο ωραιότερο σημείο της Κύπρου. Μία εξαιρετική τοποθεσία. Φέτος θα υπάρχει η δυνατότητα για κάποιους να παρακολουθούν τους αγώνες μέσα από τη θάλασσα».

«Έχει γίνει θεσμός για το Δήμο Λεμεσού. Να συγχαρούμε τους διοργανωτές. Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά. Το άθλημα αυτό εμπλουτίζει τα φετινά Λεμέσια», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού Λοίζος Μαυρουδής.

«Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Είναι μία εκδήλωση που προωθεί τo πνεύμα της αθλητοπρέπειας. Θα είμαστε εκεί με κάποιες so easy διασκεδαστικές δραστηριότητες», είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος της Cyta Μαρία Ζένιου.

«Έχει καταστεί θεσμός το Limassol 3on3. Αποφασίσαμε να στηρίξουμε έμπρακτα τη διοργάνωση, από την πρώτη επαφή που είχαμε με τα παιδιά», τόνισε ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της εταιρείας Meridian Bet Νικόλας Λεβέντης.

«Είναι μία γιορτή αθλητισμού για τους νέους το Limassol 3on3 και για όσους αισθάνονται νέοι», η ατάκα από το Διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας Medochemie Νίκο Χριστίδη.

Δείτε σε βίντεο όλα όσα λέχθηκαν στη διάσκεψη:

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε 6 κατηγορίες:

Στην κατηγορία Elite Limassol, 16 ομάδες θα διεκδικήσουν το χρηματικό έπαθλο των 4000 ευρώ και τη συμμετοχή τους στο Ljubljana 3Χ3 Challenger που θα λάβει χώρα στις 19 και 20 Αυγούστου στη Σλοβενία.

-Meridian Bet, όσοι δεν έχουν αγωνιστεί σε επίσημη διοργάνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας τα τελευταία 2 χρόνια

-Limassol 3on3 Corporate games, εταιρικό τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπου τα καθαρά έσοδα θα δοθούν για την στήριξη όλων των ομάδων καλαθόσφαιρας με αμαξίδια καθώς επίσης και στο Κοινωνικό παντοπωλείου του Δήμου Λεμεσού.

-Medochemie Wheelchair Games, το μεγαλύτερο τουρνουά σε συμμετοχές ομάδων με αμαξίδια στην Κύπρο.

-SoEasy Female Battles, δικαίωμα συμμετοχής έχουν κοπέλες άνω των 14 ετών.

-SoEasy Youth games, δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά κάτω των 12 ετών και νέοι μεταξύ 13 και 17 ετών.

 

 

4