Το Razer Phone μόλις αποκαλύφθηκε και προορίζεται για όλους τους hardcore gamers

Το Razer Phone μόλις αποκαλύφθηκε και προορίζεται για όλους τους hardcore gamers

Υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής ενός Android smartphone για gamers; Την ερώτηση αυτή καλείται να απαντήσει η Razer καθώς παρουσίασε το πρώτο της smartphone, το οποίο θα κυκλοφορήσει υπό την εμπορική ονομασία Razer Phone. Πρόκειται για μια συσκευή με οθόνη 5.7 ιντσών 1440p, 8GB RAM και 64GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Περιλαμβάνει στερεοφωνικά ακουστικά με υποστήριξη Dolby Atmos, μια μπαταρία των 4.000mAh και φυσικά Snapdragon 835 SoC. Στο πίσω μέρος της συσκευής, συναντάμε σύστημα διπλής κάμερας των 12MP, ένα feature παρόμοιο με εκείνο της Apple. Η μία κάμερα φέρει φακό f/1.8 και η άλλη f/2.6.

Η Razer υπερηφανεύεται για την πώληση προϊόντων που έχουν κατασκευαστεί για gamers, από gamers και πιστεύει ότι τα προαναφερθέντα τεχνικά χαρακτηριστικά, θα καταστήσουν τη συσκευή ελκυστική στο κοινό και θα αντισταθμίσει το μεγάλο μέγεθος των bezels που στεγάζουν τα ηχεία και την απουσία της θύρας ήχου. Η υποτιθέμενη gamer-friendly συσκευή της Razer όμως, παρουσιάζει έλλειψη ευκολίας στην συνδεσιμότητα των πιο σημαντικών περιφερειακών ενός gamer, μετά τον ελεγκτή. Μέσα στην συσκευασία, ο υποψήφιος αγοραστής θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει ένα THX-certified audio dongle, το οποίο θα σας επιτρέψει να συνδέσετε τα ακουστικά σας.

Σύμφωνα με το theverge.com, η Razer δεν έχει κάνει πραγματικά κάτι το ξεχωριστό για να ανεβάσει την gaming εμπειρία του Android σε άλλο επίπεδο, όπως υπόσχεται με αυτό το τηλέφωνο. Και άλλα Android flagships της αγοράς έρχονται με τον ίδιο Snapdragon 835 SoC που και η Razer χρησιμοποιεί, ενώ και η OnePlus τα εξοπλίζει με 8GB RAM. Οι βελτιώσεις στο software που υπόσχεται η Razer περιορίζονται σε ένα Game Booster app, σαν δηλαδή μια δευτερεύουσα εφαρμογή ρυθμίσεων. Στο Game Booster σας δίνεται η δυνατότητα να βάλετε ως προτεραιότητα το παιχνίδι στη διαχείριση των πόρων, να ρυθμίσετε την επιθυμητή ανάλυση. Όσον αφορά το UI, υπάρχει stock Android Nougat 7.1.1 με Google Assistant και προεγκατεστημένη την premium έκδοση του Nova Launcher. Μην περιμένετε να αναβαθμιστεί φέτος σε Android Oreo. 

Η Razer επισημαίνει επίσης, ότι το μεταλλικό σασί του smartphone λειτουργεί σαν heatsink για εύκολη απαγωγή της θερμότητας, προκειμένου να επιτρέψει το gaming για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φέρει Sharp IGZO panel στα 120Hz. Αυτό μεταφράζεται σε απίστευτα smooth animations κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Η τιμή της συσκευής αγγίζει τα 700 δολάρια στις ΗΠΑ και τα 750 ευρώ στην Ευρώπη. Θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της από τις 17 Νοεμβρίου. Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι μπαίνει απευθείας και θέλει να ανταγωνιστεί στην premium κατηγορία, η οποία κυριαρχείται από smartphones όπως τα Galaxy Note 8, LG V30, HTC U11, OnePlus 5 και Huawei Mate 10 Pro. Θα τα καταφέρει;

 

14