Ουπς! Κόλλησε το iPhone των 999 δολαρίων! (Βίντεο)

Ουπς! Κόλλησε το iPhone των 999 δολαρίων! (Βίντεο)

Ακόμη και οι πιο φαντασμαγορικές παρουσιάσεις, όπως αυτές των νέων iPhone από την Apple, που άρχισαν από τον θρυλικό Στιβ Τζομπς το 2007, μπορεί να κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις: στη χθεσινή παρουσίαση, το iPhone Χ των 999 δολαρίων "κόλλησε" στο άνοιγμά του!

Το κορυφαίο, νέο smartphone της Apple χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου (Face ID), που με μια ματιά (πρέπει να) δίνει στο χρήστη πρόσβαση στο μενού. Όμως, στη διάρκεια της παρουσίασης το Face ID δεν λειτούργησε, καθώς η συσκευή ζήτησε να πληκτρολογηθεί κωδικός. Ακολούθησαν λίγα δευτερόλεπτα αμηχανίας, ο κωδικός πληκτρολογήθηκε και η παρουσίαση συνεχίσθηκε.

Σύμφωνα με την ερμηνεία που δόθηκε αργότερα για την γκάφα, η συσκευή είχε μείνει κλειστή αρκετή ώρα, γι' αυτό και ζήτησε τον κωδικό ασφαλείας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην τεχνολογία Face ID.

Πάντως, η παρουσίαση των νέων iPhone 8 και iPhone X δεν προκάλεσε ενθουσιασμό στην Wall Street, όχι μόνο επειδή τα νέα smartphone δεν φαίνεται να έχουν σημαντική υπεροχή από τα αντίστοιχα μοντέλα της ανταγωνιστικής Samsung, που έχουν αρκετά χαμηλότερη τιμή πώλησης, αλλά και επειδή η Apple μετέθεσε αρκετά αργότερα από το αναμενόμενο την έναρξη παραγγελιών και τη διάθεση των συσκευών στην αγορά (τέλος Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου).

Η μετοχή "ναυαρχίδας" του αμερικανικού Χρηματιστηρίου έκλεισε τη συνεδρίαση με πτώση 0,40%.

Δείτε το βίντεο της αμήχανης στιγμής:

14