16χρονος χάκαρε το δίκτυο της Apple

16χρονος χάκαρε το δίκτυο της Apple
Παραδέχθηκε την ενοχή του

 

Αυτό που για μας φαντάζει ακατόρθωτο, δεν ήταν ακατόρθωτο για ένα 16χρονο έφηβο ο οποίος υποστηρίζει ότι χάκαρε το δίκτυο της Apple και "έκλεψε" συγκεκριμένα αρχεία. 

Τα στοιχεία του 16χρονου δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, πάντως το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό καθώς ο έφηβος φύλαξε τα κλεμμένα αρχείας σε ένα φάκελο με την ονομασία "hacky hack hack".

Ο 16χρονος έβαλε ως στόχο, όπως υποστηρίζει, να μπει στον κεντρικό υπολογιστή της Apple, απλά και μόνο γιατί ήταν θαυμαστής της εταιρείας και ήθελε να εργοδοτηθεί εκεί στο μέλλον. 

Ο 16χρονος βρίσκεται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο έφηβος κατέβασε σωρεία εσωτερικών αρχείων της εταιρείας και είχε πρόσβαση σε λογαριασμούς πελατών της Apple. 

Ο 16χρονος παραδέχθηκε την ενοχή του ενώπιον του δικαστηρίου παίδων της χώρας του, ενώ κατά την ομολογία του έγινε γνωστό πως είχε κατεβάσει αρχεία 90 gigabyte από την εταιρεία σε διάφορες περιστάσεις τη χρονιά που μας πέρασε. 

Η Apple μετά από τα χακαρίσματα εντόπισε τον 16χρονο, επικοινώνησε με το FBI και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. 

Η απάντηση της Apple 

Η εταιρεία δεν έχασε χρόνο και μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης έσπευσε με ανακοίνωση να καθησυχάσει τους πελάτες, πως δεν παραβιάστηκε κανένα αρχείο με προσωπικά δεδομένα πελατών.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Apple τόνισε πως το προσωπικό ασφαλείας της εταιρείας, ανακάλυψε την παράνομη είσοδο του νεαρού στο σύστημα, την περιόρισε και ανέφερε το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές. 

14