Παράδοξη Αφροδίτη: η νέα προσωρινή έκθεση της Λεβέντειου Πινακοθήκης

Παράδοξη Αφροδίτη: η νέα προσωρινή έκθεση της Λεβέντειου Πινακοθήκης
Πραγματεύεται την Κύπριδα των Θεών και των ανθρώπων

Η νέα προσωρινή έκθεση της Λεβεντείου Πινακοθήκης άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό χθές 28 Σεπτεμβρίου και πραγματεύεται την Κύπριδα Αφροδίτη αλλά και την αλληγορία και τον μύθο της ως κεντρικά θέματα στη δυτική ζωγραφική κατά την περίοδο που αρχίζει μετά την Αναγέννηση και φτάνει μέχρι τον Μοντερνισμό.

Με επίκεντρο την Αφροδίτη, η έκθεση θα εστιάσει σε μύθους που έχουν στενή συνάφεια με την Κύπρο, γενέτειρα της πολυύμνητης θεάς του έρωτα, όπως αυτοί έχουν αποδοθεί καλλιτεχνικά μέσα στον χρόνο.

Δανείζουν έργα 18 μουσειακές και ιδιωτικές συλλογές από Ευρώπη και ΗΠΑ. Ανάμεσα τους το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης (The Metropolitan Museum, New York), η Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου (National Gallery, London), το Μουσείο του Λούβρου (Musée du Louvre), το Βρετανικό Μουσείο (Τhe British Museum), το Βασιλικό Μουσείο του Άμστερνταμ ( Rijksmuseum, Amsterdam) και άλλα.

Ταυτόχρονα με την μεγάλη εικαστική έκθεση θα ανοίξει επίσης και η έκθεση ΠΑΡΑΔΟΞΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ – ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΒΛΕΜΜΑ. Πέντε σύγχρονοι Κύπριοι εικαστικοί δημιουργοί παρουσιάζουν έργα τους και εικαστικά δρώμενα στους χώρους της Πινακοθήκης.

Ώρες Λειτουργίας: 

Καθημερινά εκτός Τρίτη 10:00-17:00

Τετάρτη 10:00-22:00

Διάρκεις μέχρι 15/01/2018

25