Ο κιθαρίστας, ο need for speed και ο κυρ Νίκος

Ο κιθαρίστας, ο need for speed και ο κυρ Νίκος

16/06/2017 - 18:05
Του Ανδρεά Νικολαϊδη

Από τις Προεδρικές Εκλογές του 2013 μέχρι σήμερα έχει κυλίσει πολύ νερό στ’ αυλάκι και οι όροι του παιχνιδιού έχουν αλλάξει άρδην. Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι και τόσο κατανοητό από το σύνολο των εμπλεκομένων. Με ομιλίες, υποσχέσεις και συζητήσεις σε βαρετά τηλεοπτικά πάνελ δεν… βάφεις αβγά. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος σ’ αυτό σημείο έχει μεγάλο πλεονέκτημα αφού φαίνεται ότι διαθέτει ομάδα που τόσο στα social όσο και στο επικοινωνιακό κομμάτι γνωρίζουν τους όρους του παιχνιδιού.
Ο Γιώργος Λιλλήκας προσπάθησε και στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο να βγάλει προς τα έξω ένα πιο χαλαρό προφίλ. Δυστυχώς δεν του ταιριάζει, ούτε σαν φυσιογνωμία ούτε σαν προσωπικότητα. Δεν το ‘χει με λίγα λόγια. Είναι σοβαρός και συγκρατημένος. Ακόμη και η βόλτα με το drift car στην πίστα της Άχνας δεν έβγαλε την εικόνα που ανέμενε, περισσότερο αμήχανος  φάνηκε παρά cool.
Ο Νίκος Αναστασιάδης από την άλλη είναι από χέρι καμένος σ’ αυτό το παιχνίδι αφού τόσο λόγω ηλικίας όσο και λόγω θέσης δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Το πολύ πολύ να παίξει λίγο με κανένα εγγόνι, να βγάλει μερικές selfie κι ως εκεί. Ότι κι αν επιχειρήσει να κάνει για να βγάλει προς τα έξω πιο ανθρώπινο και χαλαρό προφίλ θα αποτύχει και θα του γυρίσει μπούμερανγκ. Αυτό θα έχει επιπτώσεις στην προσπάθεια να πείσει τους πιο νέους ψηφοφόρους εκτός κι αν βγάλει μπροστά τους σαραντάρηδες υπουργούς που τον περιτριγυρίζουν.
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος από την άλλη επιχειρεί να παίξει μπάλα σε επίπεδα Τρουντό ή Μακρόν. Είναι νεότερος από τους υπόλοιπους, χειρίζεται καλύτερα τα social media και τους τελευταίους μήνες δεν χάνει την ευκαιρία να βγει φωτογραφίες  ως ψήστης, κατασκευαστής λουκουμιών ή ακόμη και να παίξει ηλεκτρική κιθάρα. Μπορεί όλες αυτές οι ενέργειες να συνοδεύονται από πολύ τρολάρισμα και εξίσου πολλά πικρόχολα σχόλια αλλά δεν φαίνεται να πτοείται.
Εν αναμονή του υποψηφίου του ΑΚΕΛ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η παράλληλη προεκλογική εκστρατεία η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην τελική έκβαση. Η εικόνα δεν είναι το παν αλλά είναι το ήμισυ του παντός και κάτι παραπάνω. Οι τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις σε Γαλλία, ΗΠΑ, Καναδά, ακόμη και Ελλάδα έδειξαν ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί τα τετριμμένα, ζητάει την αλλαγή και κάτι νέο. Στην Κύπρο, εκτός κι αν κάνει τη μεγάλη ανατροπή το ΑΚΕΛ, δεν θα δούμε αυτή την αλλαγή σε επίπεδο πολιτικής και τρόπου σκέψης ούτε σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση.  Οπότε αυτό που απομένει είναι το φαίνεσθε και σ’ αυτό φαίνεται να ποντάρει ιδιαίτερα ο Παπαδόπουλος. 

Πηγή: 

Close