Το σύνδρομο του "μα εγώ εν τζαι"

Το σύνδρομο του "μα εγώ εν τζαι"

28/07/2017 - 14:48
Του Νικόλα Ιωαννίδη

Η πολιτική, είναι η μόνη επιχείρηση όπου μπορείς να έχεις τόση μεγάλη ανάλυση δεδομένων της αγοράς. Δηλαδή κάνεις μια έρευνα αγοράς πόσοι ψηφίζουν, τι μέσο όρο ηλικίας έχουν, που κατοικούν, τι παράγουν και σιγά σιγά χτίζουμε την προεκλογική μας εκστρατεία! Στους ηλικιωμένους μιλάς για δωρεάν φάρμακα, στους εμπόρους για χαμηλούς φόρους, στις υπηρεσίες για μείωση της γραφειοκρατίας κ.λπ.

Είναι ο νόμος της ζήτησης και προσφοράς, όπως όλες τις επιχειρήσεις στον κόσμο! Οι πολιτικοί θέλουν ακροατές και ψήφους, και οι πολίτες θέλουν να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους και να ακούν αυτά που θέλουν να ακούσουν!
Τούτο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί η τόση μεγάλη απέχθεια τους (πολιτικούς επιχειρηματίες) εφόσον η αγορά τους είναι η ίδιοι οι πολίτες!
Προσωπική μου άποψη, είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι στους πολιτικούς αλλά στους πολίτες τους ίδιους! Ο Πλάτωνας έλεγε ότι οι πολιτικοί είναι ο καθρέφτης του λαού, οπόταν αν θέλουμε να αλλάξουμε τους πολιτικούς μας ας ξεκινήσουμε με τους εαυτούς μας, μόνο που αυτό χρειάζεται πολιτική ωρίμανση, και πολιτική υπευθυνότητα! Αν και νεοσύστατο κράτος, βρίσκω την Κύπρο σε πολιτικό επίπεδο πολλά καλά (μετά τον Τραμπ τους βρίσκω όλους καλούς) και όπως θέλουμε να έχουμε καταναλωτές που σκέφτονται πριν να αγοράσουν, πρέπει να έχουμε και πολίτες που σκέφτονται πριν να ψηφίσου! Στην Κύπρο δυστυχώς θέλουμε να έχουμε πολιτικούς Σκανδιναβούς, Ελβετούς τραπεζίτες, και εμείς οι πολίτες να έχουμε συμπεριφορές Αφρικής και δεν εννοώ μόνο πολιτικά αλλά και στην συμπεριφορά μας καθημερινά στην ζωή μας! Με λίγα λόγια, ο κάθε λαός έχει ότι του αξίζει, οπόταν πριν να κάνουμε κριτική ας ξεκινήσουμε από την αυτοκριτική, σίγουρα θα είναι πιο ωφέλιμο στο τέλος που το “μα εγώ εν τζαι…”!


Close