Δεν θέλουμε άλλες προεκλογικές κορώνες...Σωπάστε

Δεν θέλουμε άλλες προεκλογικές κορώνες...Σωπάστε

15/08/2017 - 16:55
Της Έλενας Γεωργίου

Επιτέλους, σκασμός οι ρήτορες που όλοι μιλήσαμε. Αφήστε τις μεγαλοστομίες. Αφήστε τις προεκλογικές κορώνες, τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις.

Σωπάστε, για λίγο. Ακούστε τον πόνο των προσφύγων. Νιώστε για λίγο την αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων. Γυρίστε το βλέμμα στον ιστό της Γαλανόλευκης και δείτε για λίγο το παλικάρι, το Σολωμό-τον “τρελό”- όπως τον αποκάλεσαν κάποιοι, σκαρφαλωμένο στον ιστό, με μια σφαίρα στο λαιμό, από το δήμιο του.

Δείτε παρά πέρα στα συρματοπλέγματα της ντροπής, τα άγρια θηρία να κατασπαράζουν τις σάρκες του Ισαάκ.

Σωπάστε επιτέλους. Αυτός ο Αύγουστος, ο καταραμένος για τον τόπο μας. Αυτός ο Αύγουστος της προσφυγιάς, του ξεριζωμού, της κραυγής...πήρε μαζί του την ξεγνοιασιά.

Σωπάστε επιτέλους. Είναι Αύγουστος και η τραγωδία δεν έχει τέλος. Κοιτάξτε εκεί ψηλά σε ένα “ήλιο” που έγινε φέρετρο για τόσους συνανθρώπους μας. Κοιτάξτε τις μάνες, τα παιδιά και τα αδέλφια. Κοιτάξτε όλους αυτούς, που αναζητούν μια απάντηση.

Σωπάστε. Αφήστε τις προεκλογικές κορώνες και τις φρούδες ελπίδες που πετάτε δεξιά και αριστερά σε χωριά και επαρχίες, σαν πλανόδιο τσίρκο. Αφήστε τα μεγάλα λόγια. Αφήστε τα “θα θα θα”...Αφήστε μας να κλάψουμε, να πενθήσουμε, να πάμε πίσω, έστω νοερά στη θαλασσοφίλητη μας Αμμόχωστο, να ταξιδέψουμε στη Μόρφου, την Καρπασία και στη θάλασσα της Κερύνειας.

Αυτόν τον Αύγουστο και κάθε Αύγουστο, σκύψτε το κεφάλι με ευλάβεια μπροστά στους νεκρούς μας και αφήστε μας στις τραγωδίες μας.

Σταματήστε να παίζετε σε αυτό το θίασο...σαν τα φαντάσματα


Close