28 ανακοινώσεις, 30 δηλώσεις και ακόμη δεν πιάσαμε Γενάρη

28 ανακοινώσεις, 30 δηλώσεις και ακόμη δεν πιάσαμε Γενάρη

19/09/2017 - 15:12
του Ανδρέα Νικολαΐδη

Είχα γράψει παλιότερα ότι η επερχόμενες προεδρικές θα διαφοροποιηθούν από τις προηγούμενες επειδή η προεκλογική εκστρατεία πιθανόν να διαφοροποιηθεί από τα τετριμμένα. Κάπου εδώ ακολουθεί παύση και πέφτει η ατάκα, καλύτερα να μασάς. Μπορεί η προεκλογική να βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εκκίνησης αλλά τα εκλογικά επιτελεία έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά κάνοντας αυτό που γνωρίζουν καλύτερα… Να βγάζουν ανακοινώσεις στις οποίες απαντούν στις απαντήσεις των άλλων που απάντησαν σε αυτό που είπε ένας τρίτος. 

Μέσα σε μία ημέρα μέτρησα 28 ανακοινώσεις κομμάτων και υποψηφίων, προσθέστε σε αυτές τις δεκάδες δηλώσεις που έγιναν στους πέντε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τους πέντε ραδιοσταθμούς που καλύπτουν την επικαιρότητα και έχουμε ένα πανέμορφο συνονθύλευμα ασυναρτησίας και αδιάφορων δηλώσεων που στόχο έχουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και τελικά το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ξενερώσουν τους ήδη ξενερωμένους ψηφοφόρους.
Πραγματικά όταν πίστευα ότι η τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία θα κινηθεί σε διαφορετικούς ρυθμούς περίμενα ότι με τη χρήση της τεχνολογίας και των νέων μέσω οι υποψήφιοι θα αποφύγουν την πεπατημένη της κοκορομαχίας μέσω ανακοινώσεων και ανούσιων δηλώσεων. 

Όμως όπως φαίνεται ότι κάπου εδώ κολλάει το αγγλικό “δεν μπορείς να διδάξεις σε γέρο σκύλο νέα τρικ’. Το να επιτεθεί το ΑΚΕΛ τον Παπαδόπουλο επειδή ο Άθως μιλώντας για τον Λιλλήκα έκανε το λάθος να αναφερθεί και στον Μαλλά που προηγουμένως κατηγορούσε τον Αναστασιάδη για την ανεργία  είναι παρανοϊκό αλλά ακριβώς αυτή τη λογική ακολουθούν όλοι ανεξαιρέτως με την έναρξη της προεκλογικής. Ακόμη και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης εξέδωσαν μαζικά ανακοινώσεις την Κυριακή για να απαντήσουν στον Άντρο Κυπριανού που αναφέρθηκε στα έργα της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του εκλογικού συνεδρίου. Μιλάμε για 5 ανακοινώσεις από ισάριθμα υπουργεία ως απάντηση σε μία (1) ομιλία. 

 Κι αν οι ίδιοι καταφέρνουν να βγάλουν άκρη για το ποιος είπε τι και για ποιον να τους διαβεβαιώσω ότι κανείς άλλος δεν καταλαβαίνει και κανένας απολύτως δεν ασχολείται. Ο κόσμος δεν έχει καν τον χρόνο για να διαβάσει 28 ανακοινώσεις σε μία ημέρα, τα δελτία ειδήσεων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο δεν έχουν τον χρόνο να τις αναμεταδώσουν, οι εφημερίδες το πολύ να δημοσιεύσουν ένα μέρος κάτω από το γενικό τίτλο “πυρ ομαδόν” ή “όλοι εναντίον όλων” και θα τις πετάξουν σε μία γωνιά. Όσο για τις ιστοσελίδες, όσες μπουν στη διαδικασία να τις δημοσιεύσουν θα το κάνουν χωρίς να μπουν καν στη διαδικασία να διαβάσουν τι γράφουν. 
Όλα αυτά ίσως και να ακούγονται ψιλά γράμματα σε υποψηφίους και επιτελεία. Άλλωστε είναι οι ίδιοι που αποφάσισαν ότι η καλύτερη χρήση που μπορούν να κάνουν στα social media είναι να ανεβάζουν πάνω τις φωτογραφίες από τις τουρνέ σε πανηγύρια και καφενεία όπου συνομιλούν με ψηφοφόρους που δεν περνούν και την πρώτη τους νιότη. Συνεχίζουμε λοιπόν με συνθήματα για ανανέωση αλλά με προεκλογικές τακτικές περασμένων δεκαετιών.


Close