Οι ξανθές σταρλετίτσες του ΑΠΟΕΛ, το ξύλο στις φυλακές και ένας γόνιμος Κρίνος

Οι ξανθές σταρλετίτσες του ΑΠΟΕΛ, το ξύλο στις φυλακές και ένας γόνιμος Κρίνος

01/10/2017 - 08:05
Πώς να αντέξουμε τόσα προβλήματα: Την εγκυμοσύνη της Χριστιάνας, την αφλογιστία του ΑΠΟΕΛ (που ακουστά έχει το γκολ φέτος) και το «ττοππούζι» στις φυλακές
Tου Αντρέα Πολυκάρπου

Μεγάλο βάρος κουβαλάνε στην πλάτη τους οι Κύπριοι πολίτες. Τρία τεράστια προβλήματα  τα οποία ταλανίζουν την κατατρεγμένη κυπριακή κοινωνία: Η εγκυμοσύνη της Χριστιάνας, η αφλογιστία του ΑΠΟΕΛ (που ακουστά έχει το γκολ φέτος) και το «ττοππούζι»  στις φυλακές.

Αυτά είναι τα βασικά μας προβλήματα. Όλα τα άλλα τα έχουμε λύσει:

Ανεργία: Μειώνεται στους αριθμούς, αυξάνεται στις τσέπες.

Εγκληματικότητα: Ο κάθε πολίτης πια έχει τη δική του πυριτιδαποθήκη στο σπίτι και με τη χορηγία της ένδοξης Εθνικής Φρουράς. 

Κυπριακό: Τι είναι αυτό; Παρακαλώ να διαγραφεί από τα πρακτικά διότι ο υποφαινόμενος ούτε ομοσπονδιακός είναι ούτε εθνικοκάφρος οπότε ποιος τον ακούει.

Ναι, λοιπόν. Πότε θα γεννήσει η Χριστιάνα; Πότε θα πιάσει τις αποσκευές της για να πάει στο μαιευτήριο; Τι θα κάνει ο Εφραίμ; Σημειώστε, δε, ότι έχουμε να δούμε φωτογραφία του Γιωργάκη στα αθλητικά πάνω από δύο μήνες. Ευτυχώς που η εγκυμονούσα  δεν χάνει ευκαιρία να μας δηλώνει κάθε λίγο και λιγάκι ότι κάποιοι λοιδορούν το γάμο της και βλέπουμε κι εμείς οι κάφροι του ποδοσφαίρου το Γιωργάκη.

Τέτοιος πανικός για εγκυμοσύνη έχει να γίνει από τότε που ο Κρίνος έγινε πατέρας. Αλλά κι αυτός, φοβερός έτσι.  100% γόνιμος ο Κρίνος. Μια φορά το δοκίμασε και έπιασε. Ούτε εξωσωματικές ούτε τίποτα.

Κάποιος να μας αρχειοθετήσει πόσες φορές η Χριστιάνα μας τα πρήξε για το αν πληρώνει ή όχι τον Εφραίμ. Κάποιος να μας πει πότε θα γεννήσει και κάποιος να μας πει πότε θα δούμε το πρόσωπο του Εφραίμ στα αθλητικά και όχι στα κοσμικά.

Ο θρύλος έχει ακουστά το γκολ Γιώργο. Μάλιστα στον Αρχάγγελο γίνονται σκέψεις να βγάλουν τα δίχτυα από το τέρμα και να τα στείλουν στο Παραλίμνι για τα αμπελοπούλια. Ούτως ή άλλως είναι αχρείαστα.

Τι θα γίνει με τα γαλαζοκίτρινα παιδιά; Μέλι έχουν και τραβάνε όλες τις σταρλετίτσες; Φαίνεται οι παίκτες του θρύλου σκοράρουν καλά αλλού…

Και δεν μας φτάνει το μεγάλο αυτό κακό, ξαφνικά μάθαμε ότι πέφτει ξύλο στις φυλακές!!

Πραγματικά πέσαμε από τα σύννεφα. Εμείς νομίζαμε ότι επρόκειτο για κατηχητικό με κάγκελα και συρματοπλέγματα.

Ολόκληρη η κοινωνία, οι πολιτικές αρχές και οι θεσμοί αυτής της χώρας σοκαρίστηκαν. Τώρα αντιληφθήκαμε ότι εκεί μέσα υπάρχουν κατάδικοι και οι οποίοι, μάλιστα, είναι και βίαιοι!!!

Οι αντιδράσεις μας στην Κύπρο είναι ίδιες με τις φθινοπωρινές βροχές. Δεν προλαβαίνεις να κατουρήσεις και πλημμυρίζει ολόκληρη η Κύπρος.

Το μελαγχολικό και όμορφο φθινόπωρο των ποιητάρηδων μας,  μετατράπηκε σε εποχή πλημμυρών άνευ καταιγίδας.  Τα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια είναι οι φθινοπωρινές μας πρωτοπλημμύρες...

Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που κάθε φορά  που βρέχει ο Αρχιεπίσκοπος τρίβει τα χέρια του αναμένοντας ότι θα επέλθει ο κυπριακός κατακλυσμός για να καθαρίσει η κοινωνία.

Τώρα αν θα σώσει και τα ζώα που έχουν ομόφυλες τάσεις αυτό δεν το ξέρουμε. Διότι μετά πως θα καθαρίσει η κοινωνία;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο αυνανισμός επιτρέπεται και με αρχιεπισκοπική βούλα. Μαλακιστείτε ελεύθερα με δωρεάν διαδικτυακές τσόντες από το συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου.  

Τώρα θα μας πείτε: Εδώ, ολόκληρη η βίβλος κάνει αναφορά στον αυνανισμό ο επενδυτής μας ενόχλησε;

Εδώ κάθε βράδυ εκατοντάδες συμπατριώτες μας παθαίνουν τενοντίτιδα  από τις πολλαπλές παλαμιαίες δονήσεις κι εμάς μας νοιάζει αν τα φράγκα θα πέσουν από τον ιδρώτα που χύνουν όλοι οι σύγχρονοι Αυνάν της νήσου πάνω από το πληκτρολόγιο τους;

Πάντως κι εμείς χαιρόμαστε κάθε που βρέχει κι ελπίζουμε…

Ελπίζουμε μια βροχή να μας πνίξει, να μας παρασύρει και να μας ξεβράσει μακριά από τούτο το νησί που από το 1960 και μετά το έχουμε μετατρέψει σε βρωμιάς τόπο.

Μα πώς να καθαρίσει ο τόπος από όλους εμάς; Μολυσμένα σώματα, βρωμισμένες ψυχές δεν θα αφήσουν το νερό να μας εξαγνίσει, να μας καθαρίσει, να μας διαολοστείλει…

Να δείτε που ο Chris είχε δίκαιο τότε κι ας το βαριόμουνα αφόρητα όποτε τον έβαζαν στα διάφορα ροκ στέκια :

«Well, I'm standing by a river but the water doesn't flow

It boils with every poison you can think of…»*

Chris Rea: "Road to hell"

* Ο Αντρέας Πολυκάρπου είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και πολιτισμού του Παντείου πανεπιστημίου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο του Πειραιά. Αυτήν την περίοδο είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου. Το 2008 και το 2010 βραβεύτηκε από τη European Commission για δημοσιογραφικές του έρευνες και εκπροσώπησε τη χώρα του σε Σλοβενία και Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα. Το 2017 έλαβε το διεθνές λογοτεχνικό βραβείο "Naji Naaman’s Literary Prize" 2017 ("Creativity Prize" ) από το διεθνή οργανισμό "Naji Naaman’s Foundation for Gratis Culture" (FGC)​.

[email protected]

        


Close