Ανέβα και εσύ σε ένα τρακτέρ...μπορείς;

Ανέβα και εσύ σε ένα τρακτέρ...μπορείς;

10/10/2017 - 11:10
της Έλενας Γεωργίου

Τίποτα δεν μας σοκάρει πλέον σε αυτό τον τόπο, των “Αγίων”,ή καλύτερα του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β'. Η πρόσφατη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να αποχαρακτηρίσει τεμάχιο γης απο αρχαίο μνημείο προκειμένου να προχωρήσει η ανέγερση πολυώροφου πολυτελούς ξενοδοχείου ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής στη Γεροσκήπου, μου θύμισε για ακόμα μια φορά, ότι στην Κύπρο των “Αγίων”, “τα πάντα ρει”, αναλόγως του ποιός είσαι και πόση δύναμη έχεις.

Οι απειλές του Αρχιεπισκόπου ότι θα ανέβει σε ένα τρακτέρ και θα τα κάνει όλα λίμπα, θορύβισε την κυβέρνηση, η οποία ζήτησε τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Βλέπετε σε αυτό το κράτος, τα πάντα κινούνται με ταχύτητα φωτός, για τους ολίγους. Το διευκρινίζω για να μην οργιάζει η φαντασία σας και να “βλέπετε” ένα δίκαιο κράτος με όλους τους πολίτες να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, κλπ. Αυτά ανήκουν σε άλλες, τριτοκοσμικές χώρες, μακριά απο δω!

Μπήκα στο κόπο να διαβάσω το επίμαχο άρθρο 23 του Συντάγματος, το οποίο επικαλούνται οι κυβερνώντες το τελευταίο διάστημα με αφορμή την απειλή του Αρχιεπισκόπου, αλλά και τη δήλωσή του, ότι ούτε λίγο ούτε πολύ κανένας “γήινος' δεν μπορεί να αγγίξει την περιουσία της εκκλησίας. Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο, “το δικαίωμα της Δημοκρατίας επι των υπογείων υδάτων, ορυχείων μεταλλείων και αρχαιοτήτων διαφυλάσσεται!

Πιό κάτω, παραθέτω την ιστορία ενός οικογενειάρχη, ο οποίος μου τηλεφώνησε μια μέρα, λέγοντάς μου ότι μόλις έβαλε λουκέτο στο κατάστημά του. Ο λόγος όπως μου εξήγησε, ήταν γιατί εδώ και έξι μήνες, έξω απο το κατάστημά του ξεκίνησαν οι εργασίες για το αποχετευτικό και στο χώρο βρέθηκαν αρχαιότητες. Το τμήμα αρχαιοτήτων, έκλεισε το συγκεκριμένο σημείο και ξεκίνησε τη σχετική έρευνα. Μόνο που αυτή η “ευλογημένη” έρευνα προχωρούσε με ρυθμούς χελώνας, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος αυτός, να αναγκαστεί να προχωρήσει στο κλείσιμο της επιχείρησής του, αφού δεν υπήρχε πρόσβαση στο κοινό. Βλέπετε δεν είχε “άκρες” και δεν μπορούσε να βρει το δίκαιό του πουθενά για να “κάνει τη δουλειά του”, κατά τον Αρχιεπίσκοπο.

Αυτή η ιστορία έγινε πολύ πριν τις απειλές του Αρχιεπισκόπου. Διότι αν γινόταν τώρα, ο άνθρωπος αυτός, θα επικοινωνούσε με τον Αρχιεπίσκοπο, όχι να για να ζητήσει την ευλογία του, διότι όπως είπε και ο ίδιος ο Μακαριώτατος,” τίποτα δεν είναι δωρεάν”, αλλά για να τον καλέσει να ανέβει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος στο τρακτέρ και να τα κάνει όλα λίμπα!


Close