Οι λαδωμένοι ανεμόμυλοι, οι πιέσεις του ΑΠΟΕΛ και τα ξανθά σκυλιά

Οι λαδωμένοι ανεμόμυλοι, οι πιέσεις του ΑΠΟΕΛ και τα ξανθά σκυλιά

Εβδομάδα μεγάλων αποκαλύψεων τύπου ανεμολόγιου για πειραγμένους ανεμόμυλους αυτή που ολοκληρώνεται σήμερα.

Από τη μια ο Γιώργος Λιλλήκας που δεν παίρνει φακελάκια (ας τα αφήσουμε για συγκεκριμένους επαγγελματίες που ξέρουν καλύτερα τη δουλειά) και από την άλλη ο Πέδρο του Απόλλωνα (σημείωση μια ομάδα με μόλις ένα πρωτάθλημα περισσότερο από τον Πεζοπορικό που έβαλε λουκέτο το 1994) ο οποίος αναφέρθηκε σε πιέσεις που ασκεί το ΑΠΟΕΛ σε μικρές ομάδες για να παίρνει αποτελέσματα!!!

Τελικά τα καταφέραμε και πάλι: Το προεκλογικό επίπεδο έφτασε στα επίπεδα σκυλάδικου Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας με ξανθές σιλικονάτες ντιζεζούδες, ποτά χειροβομβίδες που οξειδώνουν και ατσάλι και χρυσαυγίτες μπράβους με ξυρισμένο το κεφάλι στηριζόμενο σε τόνους λιπιδίων που διπλώνουν ερωτικά στο σβέρκο .

Τώρα δεν ξέρω γιατί κάποιος να θέλει να λαδώσει το Λιλλήκα. Για το κάτι πιο λίγο από το 3% που λαμβάνει με περισσή δυσκολία; Γιατί έχει σκουριάσει; Γιατί ήθελε να κάνει αποκαλύψεις τύπου «Επιτέλους Μαζί» αναζητώντας τον Ανδρέα Μικρούτσικο και την Τένια Μακρή; Μεγάλη απορία το έχουμε όλοι…

Ποιος ασχολήθηκε ή ποιος θα ήθελε να ασχοληθεί με τους ψηφοφόρους του Λιλλήκα; Καλύτερα να λαδώσεις τους οπαδούς του Ολυμπιακού Λευκωσίας. Λογικά θα είναι πιο πολλοί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα και αυτών των εκλογών είναι ότι για ακόμα μια φορά ασχολούμαστε με κατσαρές τρίχες από το όσχεο μας και όχι με την πείνα, τη φτώχια, την ανέχεια, την ανεργία (τη μοιρασμένη Κύπρο δεν τη γράφω γιατί θίγονται εθνικοκάφροι πάνοπλοι και δικοινοτικοί τουρκολάγνοι) και την εξαθλίωση της χώρας μας.

Αυτό δεν είναι απλά βρώμικο αλλά είναι η επιτομή της ανηθικότητας. Ο κόσμος πεινά, υποφέρει και φτωχοποιείται αλλά τα πολιτικά πυροτεχνήματα καλά κρατούν.

Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια, για τα βουλωμένα πολιτικά αυτιά και τα σφραγισμένα μάτια. Δεν χρειάζεται να έχεις πεινάσει για να νιώσεις τον πεινασμένο. Ούτε χρειάζεται να έχεις μείνει άστεγος για να νιώσεις την ανασφάλεια του ανέργου και του συνανθρώπου σου που δεν έχει που την κεφαλή κλίναι.

Τώρα θα μού πείτε, καλύτερα που δεν ασχολούνται με τον κοσμάκη.                          

 Την τελευταία φορά που ασχολήθηκαν του έταξαν λαγούς με πετραχήλια που θα ζήλευε ακόμα και ο Καίσαρας της Αρχιεπισκοπής. Υποσχέσεις, δεσμεύσεις και τελικά κούρεμα και ξύρισμα από ρίζας. Ούτε χαλάουα να μας έκανε ο Νίκαρος δεν θα χάναμε τόσους τόνους μαλλί!!! Ακόμα περιμένουμε να βλαστήσει…

Και μετά από τα φακελάκια που δεν πήρε ο Λιλλήκας ήρθε και το άγχος για το αν η Χριστιάνα είναι έγκυος για δεύτερη φορά. Έτσι που το πάει το ζεύγος Εφραίμ, ο Γιωργάκης θα πατήσει ξανά σε γήπεδο όταν τα παιδιά του πάνε για σπουδές.

Να είχαμε, λοιπόν, να λέγαμε: Από τη μια λαδώματα, πιέσεις, εγκυμοσύνες συνδρομητικά κανάλια του τζάμπα και από την άλλη ο Πέδρο εκ Λεμεσού ορμώμενος να μιλά για άρες μάρες κουταμάρες.

Πράγματι, όμως, έχουμε αδιάσειστα στοιχεία για τα λεγόμενα του Πέδρο. Το ΑΠΟΕΛ άσκησε πιέσεις σε μικρότερες ομάδες όπως Ρεάλ Μαδρίτης, Σαχτάρ, Πόρτο, Ολυμπιακό Πειραιώς, Λυόν, Σάλκε κλπ. Τους άσκησε πιέσεις διότι ήθελε να παίξουν χαλαρά μαζί του ούτως ώστε να μπορεί να δώσει έμφαση στα σοβαρά ντέρμπι στην Κύπρο!!!

Ας εξετάσουν, λοιπόν, οι αρμόδιοι και τις δικές μας καταγγελίες. Παιδιά είμαστε τώρα; Έχουμε στοιχεία λέμε…

Εκ φύσεως κατώτεροι των περιστάσεων ΟΛΟΙ…

* Ο Αντρέας Πολυκάρπου είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και πολιτισμού του Παντείου πανεπιστημίου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο του Πειραιά. Αυτήν την περίοδο είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου. Το 2008 και το 2010 βραβεύτηκε από τη European Commission για δημοσιογραφικές του έρευνες και εκπροσώπησε τη χώρα του σε Σλοβενία και Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα. Το 2017 έλαβε το διεθνές λογοτεχνικό βραβείο "Naji Naaman’s Literary Prize" 2017 ("Creativity Prize" ) από το διεθνή οργανισμό "Naji Naaman’s Foundation for Gratis Culture" (FGC)​. Το θεατρικό του έργο "Η απολογία του Ιησού" ανέβηκε το 2017 στο θέατρο Επι Κολωνώ στην Αθήνα στα πλαίσια του φεστιβάλ Off Off Athens.

[email protected]

16