Τα παραΤΡΑΜΠουδα της εβδομάδας και η προεκλογική περίοδος

Τα παραΤΡΑΜΠουδα της εβδομάδας και η προεκλογική περίοδος

13/01/2018 - 11:25
Όλα όσα έγιναν την εβδομάδα που μας πέρασαν με χιουμοριστική ματιά

Μια εβδομάδα έντασης σε όλα τα επίπεδα είναι η εβδομάδα που ολοκληρώνει τον κύκλο της, την Κυριακή. Αν δεν πρόλαβες να διαβάσεις, να ενημερωθείς, να μάθεις τι έγινε, μην ανησυχείς, εμείς είμαστε εδώ για να σου τα πούμε όλα. 

Λοιπόν ξεκινάμε: 

Η εβδομάδα που λες, ξεκίνησε στον απόηχο των παράνομων "εκλογών" στα κατεχόμενα, με τον Οζγκιουργκιούν να κερδίζει τις "εκλογές" και το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, να είναι πρώτο, χωρίς ωστόσο να κερδίσει την "αυτοδυναμία".

Για την ΕΔΕΚ και την Αλληλεγγύη οι "εκλογές" δεν έγιναν ποτέ καθώς αρνήθηκαν να ασχοληθούν με το θέμα. Ούτε μια ανακοίνωση τίποτα. Ουσία: Πιο σκληρή γραμμή στο Κυπριακό, οικονομικοκοινωνικά προβλήματα στο επίκεντρο. 

Η εξαγορά του Λιλλήκα

Η εβδομάδα όμως φίλοι και φίλες ξεκίνησε επίσης με μια συνέντευξη που έβαλε φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό. Ο Γιώργος Λιλλήκας, υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, είπε στην Καθημερινή, ότι αντίπαλός του, του έκανε πρόταση να τον εξαγοράσει, έτσι ώστε να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Αυτή η καταγγελία ήταν "βούτυρο στο ψωμί" των δημοσιογράφων, οι οποίοι άλλο που δεν ήθελαν, από το να έχουν ένα τέτοιο θέμα να εξιχνιάσουν.

Ξεκίνησε λοιπόν από τη Δευτέρα το πρωί ένα "κυνήγι μαγισσών", για να δούμε ποιος, πού, πότε, τι και γιατί, σε σχέση με το θέμα αυτό.

Κανείς φυσικά από τους αντιπάλους του Γιώργου Λιλλήκα δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του, για να καθαρίσει το όνομά του, ενώ φυσικά και ο Λιλλήκας δεν κατονόμασε αυτόν που του έκανε την προσφορά. Φιλικό πρόσωπο λέει, το οποίο δεν θέλει να προδόσει γιατί θα του κάνει ζημιά. Για τη ζημιά που έγινε στην προεκλογική εκστρατεία και το επίπεδό της ούτε λόγος φυσικά. 

Άθως και Πετρίδης 

Να μην ξεχάσω να αναφέρω ακόμα δυο σημαντικά γεγονότα της εβδομάδας που μας πέρασε. Σοβαρά τώρα...άγνωστοι έσπασαν το καθρεφτάκι στο αυτοκίνητο του Άθου Αντωνιάδη. Καταδικαστέο από όλους. Παιδιά αν θέλετε να βγάζετε το άχτι σας, παρακαλώ, υπάρχει το ποδόσφαιρο και τα γήπεδα γι' αυτά τα πράγματα, δεν είναι ανάγκη να κάνουμε επιθέσεις στον Άθω.

Το δεύτερο που θέλω να αναφέρω έχει να κάνει με το αίτημα Μαλά και Νικόλα να φύγει από τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών ο Πετρίδης, γιατί συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Νίκου Αναστασιάδη...

Στοιχήματα Προεδρικών Εκλογών...Lay your bets please

Αυτή την εβδομάδα μάθαμε κι άλλα πολλά. Όπως για παράδειγμα, για τα στοιχήματα που μπορεί κανείς να παίξει για τις Προεδρικές Εκλογές. Χαρές και πανηγύρια στο επιτελείο Μαλά λέει. Από τα 13 ευρώ που ήταν η απόδοση κατέβηκε στα 6,50, 0,50 σεντς πιο κάτω από τα 7 που πληρώνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Τρομερά πράγματα. 

Μάθαμε επίσης, ότι ο Πρόεδρος θα φέρει Ρουβά, μάλλον. Ενώ ο Μαλάς θα φέρει...έκπληξη...Παπακωνσταντίνου, Μαχαιρίτσα, Θηβαίο και τ' άλλα παιδιά. Ωραία πράγματα. Πολιτισμένες εκλογές. 

Σε μια άλλη εξέλιξη, o Καπηλιώτης εκφράζει τη λύπη του που δεν έγινε η Ένωση με την Ελλάδα, o Αριστείδου δηλώνει ότι αν εκλεγεί θα κατεβάσει την τάτσα(σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας) και θα υψώσει γαλανόλευκη και ο Μιχάλης Μηνά θα κάνει αγωγές σε ολόκληρο το ΡΙΚ. Ο δε Ευστρατίου τα βάζει με τις δημοσκοπήσεις

Και μέσα σε όλο αυτό το παιχνίδι, να έχεις και την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να παρακαλεί τα επιτελεία να μην ενοχλούν τους πολίτες γιατί έχουν κουραστεί. Υπομονή παιδιά 15 μέρες μείνανε...θα αντέξουμε. 

Παιδιά...τα Dreambox μας...

Βόμβα έσκασε στο παγκύπριο αυτή την εβδομάδα...Αποκάλυψη...Οι Κύπριοι λέει...έχουν Dreambox στα σπίτια τους και η Αστυνομία μετά από συντονισμένη εκστρατεία, με όλη την υφήλιο, έκανε συλλήψεις για το θέμα αυτό.

Γιατί δεν ρωτούσαν απλά τους γείτονες ή απλά και τους ίδιους τους Αστυνομικούς τόσο καιρό, να τους πουν ποιος τους έβαλε τις συσκευές στα σπίτια τους και να τελειώνει αυτό το μυστήριο; 

Λες και ξαφνικά μάθαμε ότι και η κουτσή Μαρία στην Κύπρο έχει στο σπίτι της dreambox. Άσε που οι περισσότεροι προσπαθούν ακόμα να καταλάβουν ότι το Dreambox είναι πειρατικό και παράνομο. Τι να πεις...

Κεφάλαιο Κυριάκος Κυριάκου 

Αυτό το μυστηριώδες αγόρι. Κτυπά και πάλι. Σεναριογράφος, ατζέντης, παραγωγός, ηθοποιός, σκηνοθέτης... ό,τι θέλει δηλώνει ο φίλος μας, αρκεί να εξαπατήσει Κύπριους, να πάρει μικροποσά και να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Ακόμα και κομμώτριες και αισθητικούς πήγε να ξεγελάσει ο αθεόφοβος. Δεν ξέρει κανείς αν αυτό είναι το πραγματικό του όνομα, ενώ η αστυνομία ούτε λόγος να τον συλλάβει. Ωραία φάση. 

Οι "ξιμαρισμένοι" στην Υγεία

Παιδιά παραλίγο να ξεχάσω τον Παμπορίδη μας και τους ξιμαρισμένους του. Βρέθηκε σε δίλημμα αυτή την εβδομάδα ο Υπουργός της Υγείας μας. Ποιοι είναι οι πιο ξιμαρισμένοι, διερωτήθηκε, οι δικηγόροι ή οι γιατροί; "Πρόσκοποι οι δικηγόροι μπροστά στους γιατρούς", ήταν το πόρισμα που έβγαλε για να έρθει μετά από έντονες αντιδράσεις των γιατρών, να πάρει πίσω τους χαρακτηρισμούς αυτούς. 

Μια και μιλήσαμε για ξιμαρισμένους, να μην ξεχάσω να κάνω και μια αναφορά στον Τράμπ. Δεν θέλουμε, λέει ο πλανητάρχης, μετανάστες που να έρχονται από χώρες "απόπατους", "οχετούς", όπως θέλει ο καθένας ας μεταφράσει το shithole που είπε. Ρατσισμός λένε τα Ηνωμένα Έθνη, εγώ νομίζω ότι πρόκειται απλά για την ωμή πραγματικότητα που βιώνει ο πλανήτης με αυτόν τον τύπο στην εξουσία. 

Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε όλοι. Τα λέμε την άλλη βδομάδα. 


Close