Το «μυστικό ταξίδι» του Αναστασιάδη

Το «μυστικό ταξίδι» του Αναστασιάδη
Που πήγε ο ΠτΔ και δεν το έδωσε στην δημοσιότητα

 

Οι πηγές της Offsite δεν σβήνουν ποτέ τις μηχανές, ακόμα και αν πρόκειται για βράδυ Σαββάτου. 

Σας έχουμε μια είδηση η οποία δεν έχει κυκλοφορήσει ιδιαίτερα στα κυπριακά πηγαδάκια και σίγουρα δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από πλευρά Προεδρίας της Δημοκρατίας για αυτή την είδηση. 

Που πέρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη Δευτέρα του Κατακλυσμού; 

Σας έχουμε την απάντηση έτοιμη: Ο Νίκος Αναστασιάδης μαζί με τη συζυγό, βρέθηκαν τη Δευτέρα στα εγκαίνια του ξενοδοχείου Mystras Grand Palace Resort and Spa στην περιοχή της Σπάρτης. 

Το συγκεκριμένο Resort ανήκει στον Δημήτρη και τη Γεωργία Καλοειδή, Έλληνες οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στη Αμερική από το 1974, με έντονη όμως δράση τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Ασχολούνται κυρίως με τον τομέα της κοινής εστίασης με διάφορα diners και μαγαζιά στις ΗΠΑ, ενώ στη Λακωνία έχουν τιμηθεί ως ευεργέτες λόγω των δωρεών αλλά και της συνεισφοράς τους στην κοινωνία της περιοχής. 

Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε, ο Πρόεδρος διεμήνυσε ότι βρέθηκε εκεί τιμής ένεκεν για τον στενό συνεργάτη του κ.Καλοειδή, Πανίκο Παπανικολάου, ένα από τους Κύπριους με τη μεγαλύτερη επιρροή στις ΗΠΑ. 

Παρά τα ύπουλα χτυπήματα του Τουρκικού lobby κατά του κ.Παπανικολάου, εν τούτοις έχει «επιβιώσει» κα βγει δυνατότερος κάθε φορά μετά από κάθε χτύπημα. Για πολλά χρόνια πρόεδρος της Πανγκύπριας Ομοσπονδίας Αμερικής και από εκείνους που εργάζονται αναλαμβάνοντας μια αποστολή και θα την φέρουν εις πέρας. Είναι προσκεκλημένος σε κάθε πολιτικό event και όπου δίδει το «παρών» εκεί ο υποψήφιος παίρνει «πόντους» μέσα στους κόλπους της Ελληνικής και Κυπριακής κοινότητας.

Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο Πρόεδρος της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος. 

Όπως μαθαίνει πάντως η Offsite ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης δεν ήταν ο μόνος Κύπριος που βρέθηκε στον Μυστρά για τα εγκαίνια. Εκεί ήταν κι άλλοι Κύπριοι, μεταξύ των οποίων ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και η συζυγός τους, ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης και άλλοι πολλοί.

19