Ποιο deal ψήνεται για Μαλά – Νικόλα…

Ποιο deal ψήνεται για Μαλά – Νικόλα…
ΑΚΟΜΗ: 5 σημεία για τις γραφικές υποψηφιότητες – να αυξηθούν στους 500 οι υποστηρίζοντες – η Εύα του ΕΛΑΜ – Γιατί ο Χρίστου έβαλε γραβάτα αντί για βράκα - παίρνετε λιγότερα από 870 ευρώ τον μήνα;

 

Η DIVA του ΕΛΑΜ…

Μα είδατε τις υποψηφιότητες την περασμένη Παρασκευή; Σας εντυπωσίασε κάτι;

Εγώ θα σας πω το ήμαρτον μου, εντυπωσιάστηκα, από την Εύα Κυριάκου.

Ποια είναι αυτή; Ααααααααα!!!!

Είναι η σύντροφος του Χρίστου Χρίστου του ΕΛΑΜ. Μάλιστα. Η οποία παρευρέθηκε στο πλευρό του ΕΛΑΜίτη υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Εύα Κυριάκου είναι τραγουδίστρια και είναι γνωστή και ως «Εύα Ντίβα».

Έβαλε και γραβάτα… αντί για βράκα!!!

Το φάουλ όμως του Χρίστου του ΕΛΑΜ, νομίζω, είναι ότι άλλαξε το στιλ του και έβαλε γραβάτα. Νομίζω αυτό θα έπρεπε να το είχε αποφύγει.

Η γραβάτα Χριστάρα μου δεν αλλάζει κάτι. Και η φιλοσοφία του ΕΛΑΜ δεν είναι η γραβάτα. Και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Και θα σου το εξηγήσω σύντομα και απλά:

Το να φοράς γραβάτα σε επίσημα events είναι το πρέπον (υποτίθεται). Και το «πρέπον» ενδυματολογικά (και άλλα) καθορίζεται από πολλούς  παράγοντες ανά εποχή. Δηλαδή κάτι που πριν 50 χρόνια θεωρείτο «πρέπον» πχ η βράκα, σήμερα δεν θεωρείται πρέπον να κυκλοφορείς βρακάς. Το «πρέπον» εν ολίγοις είναι το «συμβατικό». Δηλαδή το γενικά αποδεχτό από την κοινωνία.

Εσεις όμως, ως ΕΛΑΜ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είσαστε ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΟΙ! Δηλαδή, λέτε, ότι δεν είστε μια από τα ίδια. Και όμως. Συμβιβάζεσαι Χριστάρα μου με το «πρέπον»… Και αυτό είναι καλό για το σύστημα. Για το ΕΛΑΜ δεν ξέρω όμως…

Οι γραφικές υποψηφιότητες – αλλάξτε το σύστημα!!!

Θα θίξω πέντε σημεία για το θέμα των υποψηφιοτήτων:

  • Είναι καταθλιπτικό να βλέπεις γραφικές υποψηφιότητες για το ύπατο αξίωμα του τόπου και δεν αναφέρομαι στους υποψηφίους που υποστηρίζονται από κόμματα και δη από κόμματα που εκπροσωπούνται στην Βουλή.  
  • Σε παλαιότερες προεδρικές εκλογές είχαμε τον Ούτοπο, μια περίπτωση, την οποία όλοι βλέπαμε με κάποια συμπάθεια και εν μέρει κατανόηση 
  • Ωστόσο μετά από 57 χρόνια ζωής της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι κάπως κρίμα αν όχι και ρεζιλίκι να βλέπουμε γραφικές υποψηφιότητες.
  • Με κάποιο τρόπο, αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Έγιναν προσπάθειες και αυξήθηκε ο αριθμός των προσώπων που πρέπει να υποστηρίζουν έναν υποψήφιο για να είναι έγκυρη η υποψηφιότητά του, που σήμερα πρέπει να αριθμούν στους 100. Θα μπορούσε αυτός ο αριθμός να αυξηθεί στους 300 ή 500.
  • Ξέρω. Ίσως πείτε ότι είναι περιορισμός της Δημοκρατίας αλλά δεν είναι έτσι. Να σας το θέσω αλλιώς: Όταν έχεις βλέψεις και θέλεις να κυβερνήσεις μισό εκατομμύριο κόσμο και να διαχειριστείς 10 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, πρέπει ή δεν πρέπει για να δικαιούσαι να θέσεις υποψηφιότητα να υποστηρίζεσαι εκ προοιμίου από τουλάχιστον 300 ή 500 άτομα;     

870 ευρώ στην πούγκα…

Καλά. Η Κύπρος της κλάψας. Φωνάζουμε για χαμηλούς μισθούς. Αλλά να είμαστε και δίκαιοι. Φωνάζουμε για τους μισθούς των μέτριων και των κάτω από το μέτριο.

Και να σας εξηγήσω τι εννοώ. Στην Κύπρο υπάρχει κατώτατος μισθός, όχι καθολικά για όλα τα επαγγέλματα αλλά για μερικά. Και αυτό καθορίζεται με Διάταγμα. Στην Κύπρο τώρα ο κατώτατος μισθός είναι στα 870 ευρώ τον μήνα για πωλητές, γραφείς, νοσηλευτικούς βοηθούς, βοηθούς παιδοκόμους, βρεφοκόμους, σχολικούς βοηθούς, φρουρούς και φροντιστές. Το Διάταγμα υποχρεώνει παράλληλα τον Εργοδότη να αυξήσει τον μισθό στους έξι μήνες στα 920 εύρω τον μήνα.

Χαλλόοουυυυυυυυ. 920 ευρώ τον μήνα. Στην πούγκα (τσέπη). Εν λλία δηλαδή; Προσέξετε τώρα τι γίνεται. Πάει μια και γίνεται γραμματέας. Πόσα πρέπει να πιάνει; 2000 ευρώ; Δεν υποτιμώ το επάγγελμα. Καθόλου. Αλλά και αυτή που έγινε γραμματέας σημαίνει πως γνώριζε ότι η μισθοδοσία της θα κυμαινόταν σε αυτά τα επίπεδα. Δηλαδή των πάνω κάτω 1000 ευρώ τον μήνα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πιάνει 6000 ευρώ τον μήνα. Αν ο ΠτΔ παίρνει όμως 6000 ευρώ τον μήνα, μια γραμματέας και ένας κλητήρας πόσα πρέπει να πιάνουν; 2000 ευρώ;

Ας μην είμαστε παράλογοι. Υπάρχουν χαμηλοί μισθοί και υπάρχει και εκμετάλλευση, είναι γεγονός. Αλλά αν παίρνετε λιγότερα από 870 ευρώ τον μήνα είτε σας εκμεταλλεύονται είτε το συμφωνήσατε…  

Και ο καθένας με το πόστο του και με την αξία του. Έτσι είναι κοπέλια μου. Οι καλοί ανταμείβονται. Και εάν δεν ανταμείβονται όσο θεωρούν ότι αξίζουν, μην ανησυχείτε θα βρουν αλλού –αν όντως αξίζουν- με περισσότερες απολαβές.

Το deal Μαλά – Νικόλα…

Θα σας πω τι έμαθα. Έμαθα λοιπόν ότι παρασκηνιακά το deal ψήνεται.

Ποιο deal; Θα σας πω.

Η «συμφωνία» που θέλουν να κλείσουν μεταξύ Νικόλα και Μαλά είναι όπως όποιος μείνει εκτός δεύτερου γύρου να υποστηρίξει τον άλλο. 

Μην φανταστείτε τώρα ότι Μαλάς και Νικόλας βρέθηκαν μυστικά σε τοποθεσίες και τέτοια. Αυτά είναι κουβέντες του καφενέ και τέτοια δεν γίνονται.

Αυτά τα πράγματα ετοιμάζονται παρασκηνιακά. Μην ξεχνάτε ότι δεύτερη ήττα σε μια βδομάδα ούτε ο Θεός δεν την θέλει. Και τόσο το ΑΚΕΛ όσο και το ΔΗΚΟ δεν θα ήθελαν μέσα σε μια βδομάδα να κινδυνέψουν να έχουν δυο ήττες. Και εννοώ, να μείνει ένας εκ των δυο εκτός δεύτερου γύρου και μετά η επιλογή που θα γίνει στον δεύτερο γύρο να μην είναι η νικηφόρα.

Συνεπώς τόσο το ΑΚΕΛ όσο και το ΔΗΚΟ προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο. Βεβαίως οι ασκήσεις επί χάρτου μένουν κλειστές στα ψηλά δώματα. Το ΑΚΕΛ όπως πληροφορούμαι προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά και ήδη προσεκτικά κάνει μερικές βολιδοσκοπήσεις μεταξύ πυρήνων βάσης κατά πόσο «στην εξαιρετική περίπτωση που ο Μαλάς μείνει εκτός δεύτερου γύρου» (κατ’ αυτό τον τρόπο τίθεται) θα εργάζονταν για την εκλογή Νικόλα…

Από πλευράς ΔΗΚΟ τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και όσο να μην θέλουν να συζητήσουν το σενάριο που μένουν εκτός δεύτερου γύρου τον τελευταίο καιρό άρχισαν δειλά δειλά να το κουβεντιάζουν… θεωρώντας μάλιστα ως μονόδρομο την στήριξη Μαλά, διότι όπως σημειώθηκε στα δώματα του ΔΗΚΟ, ενδεχόμενη επανεκλογή Αναστασιάδη θα σημαίνει και αυτόματα κάθοδο της ομάδας Καρογιάν, η οποία και θα επιχειρήσει να πάρει εκ νέου την εξουσία του ΔΗΚΟ από τον Νικόλα.  

Πάντως οι κύκλοι που με ενημέρωσαν, μου είπαν ότι ένα τέτοιο deal, είναι ο απόλυτος στόχος και σίγουρα οι προθέσεις υπάρχουν εκατέρωθεν… Άλλωστε μου είπαν: «Μαλά και Νικόλα, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ τους ενώνει ένα: Η απομάκρυνση του Αναστασιάδη από την εξουσία».  

Χάππι Νιου Γίαρ

Παιδιά σας εύχομαι ένα φανταστικό συναρπαστικό χρόνο… Ας είναι το 2018 καλύτερο για όλους μας με πολλές πολλές εκπλήξεις…