Του "ξιμαρισμένου" το ανάγνωσμα...

Του "ξιμαρισμένου" το ανάγνωσμα...

Μια λέξη τελικά σε τούτην τη χώρα είναι αρκετή για να ξεσηκώσει ολόκληρη θύελλα αντιδράσεων και να κινητοποιήσει τους πάντες. 

Κοίταξε κύριε μου να δεις. 

"Ενομιζα ότι οι δικηγόροι εν ξιμαρισμενοι. Είμαστε Πρόσκοποι μπροστά στούς γιατρούς", είπε στο twitter ο Παμπορίδης για να ξεσηκωθούν οι πάντες και να αρχίσουν να φωνάζουν και να κατακρίνουν.

Ο ίδιος πάντως, με σχόλιο στο twitter απέδωσε το tweet του σε αστεϊσμό και αυτοσαρκασμό. Σε άλλο του σχόλιο και ενώ απαντούσε σε επικρίσεις τόνισε ότι ο στόχος του στο Υπουργείο, ήταν να σπάσουν τα κατεστημένα για να μπορέσει ο Τομέας να κάνει βήματα μπροστά. 

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα χαρακτηρισμό που όντως θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και να είναι όλα ομαλά την επόμενη μέρα καθώς υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του να μην είσαι politically correct και του να προσβάλλεις συνειδήσεις ανθρώπων.

Οι γιατροί σύσσωμοι ζητούν δημόσια απολογία από τον Γιώργο Παμπορίδη, σίγα να μην το άφηναν να περάσει έτσι, καθώς θεωρούν απαράδεκτη τη δήλωση Παμπορίδη.

Για τις λίστες των ανθρώπων που περιμένουν να εξεταστούν μήνες ολόκληρους, δεν ξεσηκώθηκε κανείς, για τα ανθρώπινα λάθη και τις παραλείψεις που σε αρκετές περιπτώσεις κόστισαν ακόμα και ανθρώπινες ζωές, τίποτα.

Μια λέξη όμως, Όλα. 

Αυτή όλη η συζήτηση το μόνο που κάνει είναι να αναλώνει δημόσιο χρόνο και να δημιουργεί εντυπώσεις, αντί να εστιάζει στην ουσία που δεν είναι άλλη από την πρόοδο στον τομέα της Υγείας, η οποία για να γίνει εφικτή, χρειάζεται όλους σε συντονισμό και κοινή γραμμή. 

Ο Λιλλήκας και η εξαγορά

Μου φαίνεται απίστευτο, αδιανόητο, τόσες μέρες να συζητούν όλοι για μια πρόταση για απόσυρση της υποψηφιότητας Λιλλήκα από "αντίπαλο στρατόπεδο", μια πρόταση που ο ίδιος ο Γιώργος Λιλλήκας κατήγγειλε και όμως να μην ξεκαθαρίζει αυτό το θέμα. 

Δηλαδή κρατούν όλοι στη δημοσιότητα ένα θέμα το οποίο ξέρουν ότι δεν θα ξεκαθαρίσει κανείς και το οποίο ξέρουν ότι δεν συμφέρει σε κανέναν να ξεκαθαρίσει. 

Μιλά ο Γιώργος Λιλλήκας για πρόταση που του έγινε από φιλικό πρόσωπο για εξαγορά της υποψηφιότητάς του με αντάλλαγμα χρήματα και αξιώματα.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι όμως, δεν είναι ότι το πήραν και κατάκαρδα και πήραν τους δικηγόρους και τα δικαστήρια για να λύσουν αυτό το μυστήρι... Κάνουν κι αυτοί τις δηλώσεις τους κανονικά και δημόσια και όλα οκ. Ούτε ποινικά κολάσιμες πράξεις ούτε τίποτε.

Και εμείς παρακολουθούμε όλο αυτό το παιχνίδι και τρώμε pop corn...Ανοίγει το στόμα του ο καθένας, λέει ό,τι θέλει για όποιον θέλει, χωρίς να τεκμηριώνει κάτι...και όλα καλά. 

Σε μια άλλη εξέλιξη σε 17 ημέρες έρχονται Προεδρικές Εκλογές...και φυσικά η πολιτική σκηνή του τόπου ζητά από τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν.