Αλλαγές σε ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ

Αλλαγές σε ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ
Αλλαγές στους μεγάλους: 7 Γραφεία Μελετών στο ΔΗΣΥ, NGOs στο στόχαστρο του ΑΚΕΛ, Σκιώδης Κυβέρνηση από ΔΗΚΟ

$224 εκατομμύρια σε μια νύχτα

Φορέστε τα κράνη σας. Πετούν πυραύλους πάνω από τα κεφάλια μας…

Ξέρετε πόσα στοίχησαν οι πύραυλοι που εκτόξευσαν ξημερώματα Σαββάτου οι ΗΠΑ, ΗΒ και Γαλλία κατά της Συρίας;

Η αξία μόνο των πυραύλων υπολογίζεται στα 224 εκατομμύρια δολάρια (εκτοξεύτηκαν περίπου 110 πύραυλοι).

Υπολογίστε επιπλέον όλα τα έξοδα που έγιναν για την κινητοποίηση αεροπλάνων, πλοίων, υποβρυχίων κτλ κτλ…

Πανάκριβο χόμπι τελικά ο πόλεμος…

Ο χάρτης του Πολέμου

Ο ΕΦΕΤΗΣ όμως θα σας δώσει και άλλο ένα στοιχείο για τα βαθύτερα αίτια του πολέμου στη Συρία. Δείτε τον χάρτη πιο κάτω και θα καταλάβετε. Η ουσία είναι ποιος θα ελέγχει και ποιος θα διοχετεύει ενέργεια προς την δύση.

Για να πετύχει το Δείπνο…

Λοιπόν. Παιδιά, για να πετύχει το Δείπνο μεταξύ Νίκαρου και Μουσταφά, αύριο την Δευτέρα (16/4), θα πρέπει να γίνει μόνο ένα πράμα:

Να πάνε, να φάνε και να φύγουν. Χωρίς κουβέντα.

Αν αρχίσουν την κουβέντα, τελείωσε το παραμύθι. Θα καταγράψουν τις διαφωνίες τους.

Μα πάτε καλά; Λύση με τέτοιο καιρό;

Μα τώρα σοβαρά. Υπάρχει κανένα νοήμον άτομο, που πιστεύει ότι με τέτοιο «καιρό», με τόσες ανισόρροπες εξάρσεις η Άγκυρα, μπορεί να γίνει λύση στο Κυπριακό;

Και άντε άρχισαν συνομιλίες. Και άντε συμφώνησαν. Ποιος θα ψηφίσει Λύση με την Τουρκία από πάνω;

Αν βρεθεί πάνω από 10% Ελληνοκυπρίων να ψηφίσουν λύση, σε τέτοιες συνθήκες, πείτε μου ότι θέλετε!

Ας αρχίσουν με 19% ΦΠΑ οι Τουρκοκύπριοι   

Όμως για να μην είμαστε εντελώς αρνητικοί και για να παραμείνουμε σε τροχιά λύσης, ο ΕΦΕΤΗΣ εισηγείται όπως οι Τουρκοκύπριοι να αρχίσουν σιγά σιγά να προσαρμόζονται στα Ευρωπαϊκά Δεδομένα.

Ας πούμε, ας αρχίσουν με την επιβολή ΦΠΑ στα κατεχόμενα, μέχρι να φτάσουν το 19%.

ΧΑ! Αν μείνει έστω και ένας Τουρκοκύπριος που θα θέλει λύση, εμένα να μου φτύσετε.

Διότι αυτοί νομίζουν θα κάνουν λύση για να πληρώνουμε εμείς! Δεν κατάλαβαν ότι ΕΕ σημαίνει και «χέρι, πούγκα».

Βρες άλλο όνομα αρφούι μου…

Καλά ρε κοπέλια. Ο ΕΦΕΤΗΣ έκανε έρευνα και σας είπε από την αρχή ότι το αρχικό όνομα του ΔΗΚΟ ήταν ΔΗΠΑ (Δημοκρατική Παράταξη). Εσείς, ως ΔΗΚΟικοί μάλιστα, δεν το ξέρατε αυτό και πήγατε να ονομάσετε το νέο σας Κίνημα «ΔΗΠΑ»;

Ο ΕΦΕΤΗΣ απεφάνθη. Κωστή μου, Γενικέ μου Εισαγγελέα, κόψε τους το. Το ΔΗΠΑ υπάρχει και είναι στο ΔΗΚΟ. Ας βρουν άλλο όνομα.

Δεν ξέρουν την Ιστορία τους;

Καλά, αυτοί οι σούπερ ΔΗΚΟικοί που έφυγαν από το ΔΗΚΟ δεν ξέρουν καν το Καταστατικό και την Ιστορία τους; Όπου εκεί φαίνεται ότι το ΔΗΚΟ, αρχικά ήταν ΔΗΠΑ; 

Βεβαίως ο κλίκα του Καρογιάν σκόπιμα επέλεξε το ΔΗΠΑ για να δώσει δήθεν έμφαση ότι το νέο Κίνημα είναι το «πραγματικό ΔΗΚΟ». Πέστε μας αλλόνα ρε κοπέλια…

Σκιώδης κυβέρνηση ΔΗΚΟ

Το ΔΗΚΟ αλλάζει. Ο Νικόλας προωθεί αλλαγές στο Κόμμα ώστε να γίνει πιο ευέλικτο… (καλά, όλα τα κόμματα έτσι λένε. Ξέρετε εσείς…)

Οι πιο σημαντικές αλλαγές είναι τρεις:

  1.  Η δημιουργία τριών θέσεων Αντιπροέδρων.
  2.  Η δημιουργία «Πολιτικής Επιτροπής» (η οποία θα έχει στόχο την παραγωγή πολιτικής).
  3.  Και η δημιουργία θέσεων για Επίτροπους.

Η 3η αλλαγή που σας έγραψα πιο πάνω είναι η πλέον βασική. Γιατί; Μα διότι ο Νικόλας με αυτό τον τρόπο δημιουργεί ΣΚΙΩΔΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Η σκιώδης κυβέρνηση είναι ουσιαστικά ο σχηματισμός δομής, ίδιας όπως την κυβέρνηση, (επιτρόπους, υπουργεία κτλ) με αντίστοιχα πρόσωπα στο κόμμα ώστε να παρακολουθείται στενά το κυβερνητικό έργο.

Συνήθως αυτή γίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά αφού το ΑΚΕΛ ΔΕΝ το κάνει, θα το κάνει ο Νικόλας.

Επίσης, είθισται ο ανάλογος «σκιώδης υπουργός» που κομματικά και επίσημα θα ονομάζεται «επίτροπος», όταν το κόμμα του βρεθεί στην εξουσία, αναλαμβάνει ως υπουργός στο αντίστοιχο υπουργείο, το οποίο παρακολουθούσε ενόσω βρισκόταν στην αντιπολίτευση ως «σκιώδης υπουργός» ή επίσημα ως «επίτροπος».   

NGOs στο στόχαστρο ΑΚΕΛ

Όμως αλλαγές δεν γίνονται μόνο στο ΔΗΚΟ, αλλά και στο ΑΚΕΛ. Πέραν των αλλαγών με τις «Νέες Δυνάμεις» (που ξαναγράψαμε) και άλλες δομικές αλλαγές, το ΑΚΕΛ βρήκε ένα πολύ ωραίο στόχο: Τα NGOs. Δηλαδή τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ήδη αρκετές ΜΚΟ είναι «αριστερόστροφες». Δηλαδή κυρίως τα άτομα που τις αποτελούν προέρχονται κατά κύριο λόγο από τον χώρο της αριστεράς και της ευρύτερης αριστεράς.

Οι ΜΚΟ εμφανίζονται στις πλείστες των περιπτώσεων ως Οργανώσεις με ευαισθησίες στα κοινωνικά και περιβαλλοντολογικά θέματα αλλά και με στόχους όπως εξάλειψη ανισότητας, ρατσισμού, ξενοφοβίας κτλ κτλ κτλ. Κάποιες από αυτές έχουν και πολιτική δράση που κατά κύριο λόγο προωθούν την συμφιλίωση, τις σχέσεις μεταξύ των δυο κοινοτήτων κτλ.

Το ΑΚΕΛ λοιπόν αντιλήφθηκε ότι οι ΜΚΟ μπορούν να αποτελέσουν τον τέλειο βραχίονα ώστε να μπορεί να βρίσκεται και να αφουγκράζεται την κοινωνία των πολιτών αλλά παράλληλα να διοχετεύει σε οργανωμένες ομάδες πολιτών την δική του πολιτική και το δικό του στίγμα.

Επιτελικό team και 7 γραφεία μελετών στο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ, ελεύθερος πλέον –αφού επανεκλέγηκε- να προχωρήσει με τους σχεδιασμούς του, προωθεί επίσης αλλαγές στο ΔΗΣΥ.

Αρχικά, φαίνεται, πως στην Πινδάρου θα στηθεί ένα 20μελές περίπου επιτελικό «team», το οποίο θα αποτελείται από τα έξι πρόσωπα της ηγεσίας (Πρόεδρο, Αναπληρωτή, Κοιν. Εκπρόσωπο, τρεις Αντιπροέδρους) και άλλα περίπου 15 πρόσωπα, τα οποία θα είναι οι προσωπικές επιλογές του Αβέρωφ που θα στελεχώνουν τον μηχανισμό του κόμματος (Διευθυντές, επικεφαλής γραφείων μελετών, Εκπρόσωπος και Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου). Αυτό το team μαζί με τους Βουλευτές θα αποτελούν τον βασικό κορμό για την καθημερινή λειτουργία του κόμματος.

Επιπλέον ο Αβέρωφ φαίνεται να ευνοεί την δημιουργία γραφείων μελετών, τα οποία θα εξειδικεύονται σε διάφορους τομείς.

Σε πρώτη φάση ο Πάφιος πολιτικός προσανατολίζεται στην ίδρυση 7 Γραφείων Μελετών:

  1. Κυπριακό
  2. Εξωτερικές - Διεθνείς Σχέσεις
  3. Οικονομία
  4. Καινοτομία – Έρευνα - Επιχειρηματικότητα
  5. Εκπαίδευση – Παιδεία
  6. Υγεία
  7. Περιβάλλον.   

Μάλιστα, φαίνεται πως τόσο τα πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής των Γραφείων Μελετών όσο και αυτά που θα στελεχώνουν σημαντικά θέσεις στο κόμμα, έχουν βρεθεί και εντός 15νθημέρου αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τον Συναγερμικό Πρόεδρο.  

16