Σαν την Κύπρο...: Μεταγραφική περίοδος "Χωρίς Πλαίσια" στη Βουλή

Σαν την Κύπρο...: Μεταγραφική περίοδος "Χωρίς Πλαίσια" στη Βουλή
Το πλαίσιο Γκουτέρες, οι μεταγραφές της Βουλής και ο Τράμπ Νομπελίστας;

Aναγνώστη μου σε χαιρετώ για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο. Στα πέντε θα μπορώ να ξεκινήσω να λαλώ τζιαι εγώ την περιβόητη φράση «Η συνήθεια που έγινε λατρεία».

Πάντως παράπονο δεν έχουμε ούτε τούτη την εβδομάδα. Μακάρι να εν καλά η Κύπρος μας, μας δίνει απλόχερα μοναδικού κάλλους συλλεκτικές ειδήσεις. 

Εδώ το πλαίσιο, εκεί το πλαίσιο, μα πούντο πλαίσιο σιόρ; 

Αρχή κάνουμε αυτή την εβδομάδα με τον ντόρο που ξέσπασε μετά τη δήλωση Ακιντζί για το ευλοημένο το πλαίσιο Γκουτέρες. 

 

Ο Νίκαρος είπε ότι άλλο πλαίσιο εννοεί τζίηνος, άλλο ο Μουσταφά. Ο Άντρος τουιτάρει(Έμαθε τζαι ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ το Twitter, πώς σου φαίνεστε, εν πράματα του καπιταλισμού τούτα Άντρο μου) και λαλεί του Προέδρου «όποιος εν θέλει να πάει στον μύλο δέκα μέρες κοσχιινίζει».

Ο Αβέρωφ καλωσορίζει τον Ακιντζί στο πλοίο της αγάπης( επανένωσης) 

Οι του «ενδιάμεσου χώρου» λαλούν «όποιο και να είναι το πλαίσιο η «οκκά εν τετρακόσια».

Εγώ νομίζω να φέρουμεν τον Τάκη το Χατζηγεωργίου που τες Βρυξέλλες, να κάμει ένα επετειακό «Χωρίς Πλαίσια»(μα θυμάστε το;), να τους μαζέψει ούλλους μαζί και ο Θεός Βοηθός. 

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι όλοι παραδέχονται την κρισιμότητα των στιγμών(για χιλιοστή φορά), γι’αυτό ας ελπίσουμε ότι στο τέλος θα επιδειχτεί η ανάλογη σοβαρότητα και θα γίνουν οι σωστοί χειρισμοί μακριά από ιδεοληψίες και συναισθηματισμούς.

Μεταγραφική περίοδος Μαΐου για τη Βουλή 

Σε άλλα νέα, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει μπει και επισήμως σε μεταγραφική περίοδο. Είναι τζιαι λογικό, αν με ρωτάτε γιατί με τόσες εκσυγχρονιστικές τομές από τον Δημήτρη Συλλούρη, ένα facelift τζιαι στις κοινοβουλευτικές ομάδες εχρειάζετουν.  

Έχουμε και λέμε: Μεταγραφή νούμερο 1

Η έδρα της Αλληλεγγύης στη Λεμεσό, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά από προσφυγή του Αντρέα Μιχαηλίδη(του ΔΗΣΥ), ακυρώνεται

Τα ενδεχόμενα πολλά, είτε θα πάει πίσω στον Μιχαηλίδη η έδρα, είτε θα γίνουν εκλογές, είτε τροποποίηση του Συντάγματος, κάτι θα βρεθεί τελοσπάντων. Έχω μια υποψία ότι ο φίλος μου ο Εφέτης θα μας δώσει τη λύση στη στήλη του αύριο.

Πάντως ευτυχώς που δεν είχε αποφάσεις στη Βουλή που να εκριθήκαν στη μια ψήφο. Τζιαμέ να δείτε χαρές και πανηγύρια που θα εκάμναμεν με τούτη την εξέλιξη. 

Όπως τζιαι να έχουν τα πράγματα,  η Θεοχάρους είναι πυρ και μανία με το θέμα και όπου σταθεί φωνάζει ότι την έδρα την κέρδισε η Αλληλεγγύη, παραβλέποντας φυσικά το γεγονός ότι και εκείνη την έδρα που κατέχει στην Ευρωβουλή την έπιασε με τον Συναγερμό. Αλλά όπως κάθε φορά έτσι τζιαι τωρά «εν της παπαθκιάς τα ξύλα». 

Για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, το τι επήε να πετύχει η κα Θεοχάρους είναι άκρως θεαματικό. Στην παρθενική εκλογική αναμέτρηση του κόμματος, εξέλεξε τρεις βουλευτές τζιαι ένα ευρωβουλευτή, πάλε καλά που εν έβαλε η κα Θεοχάρους και για δήμαρχος Λεμεσού δηλαδή. Εσκεφτήκετε; 

Μεταγραφή νούμερο 2

Δεύτερη μεταγραφή είναι η προσχώρηση Παύλου Μυλωνά στο ΔΗΚΟ του Νικόλα Παπαδόπουλου. Η προσχώρηση δεν αποτελεί φυσικά έκπληξη. Αυτό που προκαλεί θαυμασμό είναι η δήλωση Μυλωνά ότι «Πάω στο ΔΗΚΟ γιατί δεν είμαι καρεκλοκένταυρος»(ooook then).

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι ο φίλτατος Παύλος Μυλωνάς, τους τελευταίους μήνες είναι ανεξάρτητος Βουλευτής, ενώ την έδρα την εξασφάλισε ως υποψήφιος με τη Συμμαχία Πολιτών. Κράτησε την έδρα ενώ αποχώρησε από τη Συμμαχία λόγω διαφωνιών με τον Γιώργο Λιλλήκα, ενόψει Προεδρικών Εκλογών. Ακούγεται μάλιστα ότι ο κ.Μυλωνάς θα αναλάβει και πόστο ουσίας στο ΔΗΚΟ, χωρίς να υπάρχει κάτι σίγουρο ακόμα. 

Τώρα τι εννοεί με τον όρο καρεκλοκένταυρος ο κ.Μυλωνάς, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Είμαστε όμως σίγουροι ότι θα συνεχίσει να συνεισφέρει στο κοινοβουλευτικό έργο ο κ.Μυλωνάς, όποια κοινοβουλευτική ομάδα κι αν επιλέξει. 

Άτε, στην επόμενη μεταγραφική περίοδο να δούμε και τι θα γίνει τελικά με την Θεολόγου και τον Βότση.

Προς το παρόν να δούμε πως θα τα πάει έτσι η ομάδα και βλέπουμε. 

Ο Τραμπ μου θα πιάσει Νόμπελ Ειρήνης;(ένα δάκρυ κύλησε!)

Αποφάσισα να κλείσω με τον πλανητάρχη μας. Οι Ρεπουμπλικάνοι λέει, 18 βουλευτές συγκεκριμένα, προτείνουν τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης, λόγω της δράσης του στην κορεατική Χερσόνησο… Σοβαρά τωρά; 

Το αναφέρω απλά για να δείτε ότι υπάρχουν και χειρότερα. Εμείς καλά την έχουμε ακόμα…Γιατί ως γνωστό…Σαν την Κύπρο εν εσίη.

Καλή αντάμωση, τα λέμε το άλλο Σάββατο. 

*Η στήλη έχει χιουμοριστική διάθεση. Μην πυροβολείτε τον πιανίστα :)

19