Η ανατρεπτική λύση για 56η έδρα και οι "δουλειές" του Γκουτέρες

Η ανατρεπτική λύση για 56η έδρα και οι "δουλειές" του Γκουτέρες

 

Οι τσιγκούνηδες του «Ξυστού»

Μα καλά, δήθεν θα κυκλοφορήσουν καινούργιο «Ξυστό Λαχείο» και το πλάσαραν με την ονομασία «ΜΕΓΑΛΟ». Και ξέρετε πόσα ευρωπουλάκια θα μπορείτε να κερδίσετε; Μέχρι 25.000 ευρώ.

Και εγώ διερωτώμαι: Τι ΜΕΓΑΛΟ ξυστό είναι αυτό; Μα μόνο 25,000 ευρώ; Το αστείο είναι πως θα κυκλοφορήσουν ένα εκατομμύριο λαχεία και θα πουλούνται προς 3 ευρώ το ένα. Και θα έχει δύο Μεγάλους (σιγά τους μεγάλους) τυχερούς που θα κερδίσουν 25.000 ευρώ ο ένας.

Μα είσαστε εντελώς τσιγκούνηδες…

Έκαναν και Κέρδος (!!!) Άτε ρε!

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ο Προϊστάμενος του Κρατικού Λαχείου έκανε και δηλώσεις και περηφανευόταν ότι το «Κρατικό Λαχείο» έχει κέρδη και πως λίγες εταιρείες στο Παγκύπριο μπορούν να έχουν τέτοια ποσοστά κερδοφορίας (38,5%).

WOW!!! Μα τι έξυπνους ανθρώπους έχουμε, ε; Σκεφτήκατε να έκαναν και ζημιές;

Δώστε μου κι’ εμένα άδεια να εκδίδω λαχεία και να δείτε τι κερδοφορία θα κάνω… Μα περιπαίζετε μας σιόρ;

«Πήδημα φωτιά…»

Ε καλά κυρία μου. Τον τσάκωσες με άλλη. Ήταν ανάγκη να του κάψεις την επιχείρηση του ανθρώπου; Είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος; 

Χαλαρά.

Δηλαδή χάθηκαν οι άντρες; Θα βρεις άλλο. Ήταν ανάγκη να κάνεις εμπρησμό και να πας και φυλακή;

Ήρεμα και Ψύχραιμα παιδιά. Σε απάτησε; Παράτα τον. Απλά πράματα. Σε απάτησε κύριε μου; Παράτα την.

Φοβού την Αγαπούλα…

Την Αγαπούλα, αλλιώς Ομονοιάκκα, Σhιλλάκα, να την φοβάστε. 

Πλέον αρχίζει νέα εποχή για την ιστορική Ομάδα της Λευκωσίας με τους περισσότερους φιλάθλους στην Κύπρο. 

Λώρης και Παπασταύρου, εκτιμώ ότι θα ανεβάσουν την Ομόνοια και πάλι στο θρόνο της. Με λίγα λόγια, «όποιος έφαε, έφαε». 

Έφτασε πλέον η χρυσή 5ετία της Ομόνοιας…

 

Με 10 Βουλευτές πλέον το ΔΗΚΟ

Ο Νικόλας τα κατάφερε. Έκανε το ΔΗΚΟ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ξανά κόμμα με διψήφιο αριθμό εδρών, αφού με την ένταξη του Παύλου Μυλωνά στο ΔΗΚΟ, το κόμμα πλέον θα αριθμεί 10 έδρες.

Ο ΕΦΕΤΗΣ πήγε πίσω στην ιστορία για να μπορεί να σας πει πότε ξανά το ΔΗΚΟ είχε 10 έδρες, και αυτό ήταν το 1996!!!

Πιο συγκεκριμένα, από τότε (το 1985) που άλλαξε ο αριθμός των εδρών και έγιναν 56 για τους Ελληνοκύπριους (προηγουμένως ήταν 35 οι έδρες για τους Ελληνοκύπριους), το ΔΗΚΟ σάρωσε στις εκλογές του 1985 και έλαβε 16 έδρες. Το 1991 είχε 11 έδρες. Το 1996 10 έδρες, το 2001 εννέα έδρες, το 2006 έντεκα έδρες και το 2011 είχε εννέα έδρες.  

Όπως και να το κάνουμε, πρόκειται για χάρισμα Πολιτικού Αρχηγού να καταφέρνει με τον οποιοδήποτε τρόπο να αυξάνει τις έδρες του. Είτε μέσω εκλογών είτε μέσω προσχωρήσεων στο κόμμα σε περιόδους μη εκλογών.

Η πολιτική "ντρίπλα" της Ελένης…

Καταλάβατε τι έγινε με την έδρα της Βουλής, την οποία είχε ο βουλευτής ΛΕΜΕΣΟΥ της  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, Γιώργος Παπαδόπουλος, και την ακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο;

Όχι; Να σας εξηγήσω εγώ.  

Η έδρα κατανεμήθηκε στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και συγκεκριμένα στην ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ.

Η ΕΛΕΝΗ μας όμως, δεν πήγε να ορκιστεί ως Βουλευτίνα της Βουλής των Αντιπροσώπων, ΔΙΟΤΙ για να μπορούσε να ορκιστεί εδώ Βουλευτίνα, θα έπρεπε να παρέδιδε την έδρα στην ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ, διότι υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ των δυο θέσεων. Συνεπώς, για να μπορούσε η ΕΛΕΝΗ να ορκιστεί, θα έπρεπε να έχανε το ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΙ.  

Τι έκανε; Σκέφτηκαν μια πολιτική κομπίνα. Αντί να λάβει την έδρα η ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ, έδωσαν την έδρα στον αμέσως επόμενο σε σταυρούς προτίμησης βουλευτή της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που ήταν στο ψηφοδέλτιο της Λεμεσού. 

Για να μπορούσε όμως να γίνει αυτό, θα έπρεπε πρώτα να παραχωρείτο η έδρα στην ΕΛΕΝΗ, να ορκιζόταν δηλαδή ως Βουλευτίνα, να είχε το δικαίωμα της έδρας, και μετά εάν ήθελε και αποχωρούσε από Βουλευτίνα θα πήγαινε η έδρα στον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Η ΕΛΕΝΗ όμως δεν ήθελε να χάσει την έδρα στην ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ...

Οπόταν προκλήθηκε τώρα το αλαλούμ και δεν ξέρουν πώς να το διορθώσουν. Ο ΕΦΕΤΗΣ όμως έχει λύση. Διαβάστε πιο κάτω την λύση που προτείνει η Στήλη.

Η λύση για την 56η έδρα…

Ο ΕΦΕΤΗΣ σας βρήκε τη λύση για την 56η έδρα. Είναι ανατρεπτική, πρωτοποριακή και φέρνει τα πάνω κάτω στα εκλογικά συστήματα που ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Πριν σας πω την λύση, θα σας πω το εξής: Τα πολιτικά συστήματα επιβιώνουν για ένα απλό λόγο. Δεν υπάρχει σε κανένα πολιτικό σύστημα, ρήτρα «αυτοτιμωρίας» του συστήματος και των πολικών. Βασίζονται στην απάθεια και αδιαφορία των πολιτών, η οποία –λογικά και φυσιολογικά- αυξάνεται, αφού ο κόσμος έχει χίλιες δυο σκοτούρες και έγνοιες στο κεφάλι του και δεν ασχολείται με τα πολιτικά δρώμενα. Αυτό επιτρέπει στο Πολιτικό Σύστημα να συνεχίζει «την δουλειά του» ανενόχλητο.

Συνεπώς, τι κάνουν; Παντού, σε όλες τις χώρες και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, ΔΕΝ λαμβάνουν υπόψη τους την ΑΠΟΧΗ. Εάν δεν ψηφίσεις, δεν λογαριάζεσαι καν.

Ο ΕΦΕΤΗΣ εισηγείται λοιπόν αλλαγή του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ώστε η ΑΠΟΧΗ να μετριέται ως Κόμμα και να της κατανέμονται έδρες, οι οποίες θα μένουν κενές.

Δηλαδή. Παράδειγμα.

Στις Βουλευτικές του 2016 είχαμε 33,26% αποχή. Χοντρικώς αυτό είναι το 1/3 και άρα εγώ λέω πως από τις 56 έδρες, οι 19 έδρες θα έπρεπε να έμεναν κενές. Αυτό σημαίνει ότι όσα κόμματα θα επιτύγχαναν είσοδο στη Βουλή θα έπρεπε να μοίραζαν μεταξύ τους, αναλόγως ποσοστών, τις υπόλοιπες 37 έδρες.

Η κατανομή θα είχε ως εξής (περίπου):

ΔΗΣΥ 12 έδρες (αντί 18)

ΑΚΕΛ 11 έδρες (αντί 16)

ΔΗΚΟ 6 έδρες (αντί 9)

ΕΔΕΚ 2 έδρες (αντί 3)

ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2 έδρες (αντί 3)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 2 έδρες (αντί 3)

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ  1 έδρα (αντί 2)

ΕΛΑΜ 1έδρα (αντί 2)

Οπόταν δεν θα έχουμε πρόβλημα για την μια έδρα της ΕΛΕΝΗΣ, αλλά θα πρέπει να πετάξουμε έξω από την Βουλή άλλους 18 Βουλευτές. Έτσι δίνουμε φωνή στην ΑΠΟΧΗ και παράλληλα είναι και ως «ρήτρα τιμωρίας» προς το Σύστημα, το οποίο θα πρέπει να μάχεται για να προσελκύει πολίτες στις κάλπες και όχι να τους απομακρύνει και να τους απωθεί.

Μην μου πείτε ότι η λύση που σας λέω, δεν είναι ανατρεπτική!!!

Δουλειές του ποδαριού, ο Γκουτέρες…

Ρε παιδιά, δεν θα μακρηγορήσω διότι μάλλον με βαρεθήκατε. Αλλά είδατε τι είπε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης; Το Πλαίσιο Γκουτέρες δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο ως επίσημο έγγραφο.

Πήγε εκεί ο Γκουτέρες, τους τα είπε προφορικά, κρατούσαν σημειώσεις και έβγαλαν το Πλαίσιο.

Μα τώρα σοβαρομιλάτε; Είναι σοβαρά πράματα τούτα, και θέλουμε να λύσουμε και το κυπριακό;

Δεν μας περνά κύριοι να το λύσουμε.

Να κάνουμε ως Κύπρος αίτηση να μας αναλάβουν οι Εγγλέζοι πάλι. Να γίνουμε η 5η εθνοτική περιφέρεια του Ηνωμένου Βασιλείου και κανεί. Μόνο έτσι θα λυθεί το Κυπριακό.

16