Νευρίασε ο Νίκαρος με δυο Υπουργούς

Νευρίασε ο Νίκαρος με δυο Υπουργούς
Το "πελλοαίτημα" των γιατρών και οι ατάκες των Υπουργών που εκνεύρισαν τον Πρόεδρο

 

Το πελλοαίτημα των γιατρών

Τι έγινε πάλι ρε παιδιά; Μα άκουσα καλά; Οι γιατροί, λέει, ζητούν να μην έχουν ποινικές ευθύνες για την εξάσκηση του επαγγέλματος τους…

ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Μα τι αστεία Πολιτεία που ήμαστε. Και μην μου πείτε πως δεν είμαστε γελοίοι. Αν είναι ποτέ δυνατόν.

Κι’ εγώ λέω: Γιατί να μην αποποινικοποιήσουμε όλα τα επαγγέλματα; Και του Αστυνομικού και του Πυροσβέστη και όλους;

Οι γιατροί το παρατράβηξαν και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν. Διότι κανένας δεν ζήτησε ποινική ευθύνη για την πράξη τους αλλά για την μη πράξη τους.

Και εξηγώ: Άλλο είναι να χάνεται μια ζωή διότι υπήρξαν πχ επιπλοκές σε μια εγχείρηση και άλλο να χάνεται μια ζωή επειδή ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ορθή διάγνωση, η οποία μάλιστα κατά τον ακτινολόγο, ήταν ΠΑΣΙΦΑΝΗΣ.

Τερματίστε τους «δασκάλους παντογνώστες»

Δεν κατάλαβα ακόμη πώς γίνεται ένας δάσκαλος να μπορεί να διδάσκει ΟΛΑΑΑΑΑΑ τα μαθήματα. Από Τέχνη, Ελληνικά, Μαθηματικά μέχρι Γυμναστική.

Μα γίνεται αυτό το πράγμα; Καλά θα μου πουν «μα ξέρεις, πχ για την τέχνη γίνεται εξειδίκευση των δασκάλων που θέλουν να διδάσκουν το μάθημα της τέχνης μέσα από σεμινάρια κτλ».

Αυτό όμως ουσιαστικά δεν βγάζει νόημα.

Κύριοι, έχουμε γυμναστικούς; Διορίστε Γυμναστικούς για το μάθημα της Γυμναστικής. Έχουμε Μαθηματικούς, διορίστε τους για τα μαθήματα Μαθηματικών και Επιστημών.

Και δεν σου λέω να πάρεις από το παζάρι και να τους ρίξεις μέσα στα Δημοτικά. Αλλά θα μπορούσαν αυτοί που θέλουν να διδάξουν σε δημοτικά να παρακολουθούν ένα διετές πρόγραμμα της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, μετά το πρώτο τους πτυχίο, ώστε να φανεί κιόλας αν κάνουν και αν μπορούν να διδάξουν.

Διότι, από την άλλη δεν σημαίνει πως όποιος τελειώσει μια σπουδή, μπορεί και έχει και ικανότητες να διδάξει.

Χαμπιαουρή, κόψε τις "μεγαλοστομίες"

Το θέμα ήταν γνωστό εδώ και χρόνια. Ποιο θέμα; Μα αυτό με τους προβληματικούς εκπαιδευτικούς.

Ο ΕΦΕΤΗΣ μάλιστα σας αποκαλύπτει ότι το Υπουργείο Παιδείας γνώριζε εδώ και χρόνια και ποιοι είναι.

Μάλιστα το όλο ζήτημα απασχόλησε παλαιότερα σε πολλές συσκέψεις τον πρώην υπουργό παιδείας, Καδή, ο οποίος προσπαθούσε χωρίς θόρυβο να εξεύρει φόρμουλα ώστε οι προβληματικοί εκπαιδευτικοί να προσεγγιστούν και να υποβάλουν εθελούσια παραίτηση.

Ο Χαμπιαουρής αποφάσισε να χειριστεί το θέμα αλλιώς. Τα έδωσε στη δημοσιότητα. Κάπως άκομψα. Και λέω κάπως άκομψα διότι τώρα μπορεί να προκαλέσει κάποια αναστάτωση κυρίως στους γονείς αλλά και στις εκπαιδευτικές κοινότητες.

Και καλά κύριε Χαμπιαούρη. Αν έχεις προβληματικούς δασκάλους, εμάς γιατί μας το ανακοινώνεις; Γιατί δεν τους διώχνεις; Τι μας το λες δηλαδή ωσάν να μας αποκάλυψες και κανένα μυστικό; Εσύ εκτίθεσαι έτσι, διότι βγαίνεις και μας λες «έχουμε προβληματικούς δασκάλους». Ε ωραία. Το είπες. Τώρα τι θα κάνεις; Θα τους διώξεις; Κανονικά πρέπει. Και συνεπώς αναμένουμε.

Τα είδωλα του Ιωνά

Άλλο και τούτο. Μα επελλάναν τέλεια σιορ; Τι μας είπες προχθές ο Ιωνάς; Ότι στον υπόκοσμο βρίσκονται ισχυρά ονόματα επιχειρηματιών που θαυμάζουμε;

Εμείς Ιωνά μου, δεν θαυμάζουμε ΚΑΝΕΝΑ!!! Τον Θεό και παίζεται να τον θαυμάζουμε και θα θαυμάζουμε ανθρώπους;

Οπόταν πες μας εσύ τα ονόματα, να δούμε ποιοι είναι αυτοί που θαυμάζεις. 

Ο Νικόλας νικητής

Στήθηκαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί, μαθαίνω, μετά από αυτή την μεγάλη νίκη του Νικόλα στο ΔΗΚΟ που επανεξελέγη Πρόεδρος.

Η μάχη ήταν αμφίρροπη αλλά τελικά επικράτησε ο Νικόλας.

Το στρες, το άγχος, η αγωνία για αυτή την μεγάλη μάχη μου θυμίζει την άλλη μεγάλη μάχη που έδωσε πριν κανένα μήνα ο Αβέρωφ, όπου και αυτός τελικά κέρδισε και καθάρισε.

Και οι δυο επανεξελέγησαν άνευ ανθυποψηφίου.

Πλάκα, πλάκα και αυτό είναι μια ικανότητα. Να βάζεις υποψηφιότητα και να μην τολμά ΚΑΝΕΙΣ να σε αμφισβητήσει. Είναι σημαντικό.

Μουσιούττας Vs Χριστιάνα

Θυμάστε τι σας είπα; Η μεγάλη μάχη θα είναι για την θέση του Αναπληρωτή μεταξύ Μουσιούττα Μαρίνου και Χριστιάνας Ερωτοκρίτου.

Ο ΕΦΕΤΗΣ σας θυμίζει ότι στις Βουλευτικές εκλογές του 2016 και οι δυο βρίσκονταν στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ Λευκωσίας.

Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ήρθε πρώτη σε σταυρούς προτίμησης με 7.222 και ο Μαρίνος Μουσιούττας δεύτερος με 5.594 ψήφους.

Όπως καταλαβαίνετε η μάχη θα είναι μεγάλη με την Ερωτοκρίτου όμως να αρχίζει τον αγώνα με ένα μικρό προβάδισμα. Ωστόσο τώρα πρόκειται για σχεδόν άλλο εκλογικό σώμα, και δεν θα πρέπει να υποτιμηθούν οι προσβάσεις του Μουσιούττα στους ΔΗΚΟικούς ψηφοφόρους.

Νευρίασαν τον Νίκαρο…

«Μα τι μ@#[email protected]#ς λαλούν» αναφώνησε ο Νίκαρος όταν πληροφορήθηκε για τις δηλώσεις Χαμπιαουρή και Ιωνά.

Και για τους δυο, σας έγραψα πιο πάνω τι είπαν.

Η ανησυχία του Νίκαρου είναι πως στην περίπτωση του Χαμπιαουρή στιγματίστηκαν αόριστα εκπαιδευτικοί και εάν την επομένη γίνει διαδικασία παύσης τους, το πιθανότερο είναι οι τελευταίοι να κινήσουν και αγωγή κατά της δημοκρατίας για δημόσια διαπόμπευση.

Ως προς τις δηλώσεις του Ιωνά, ο Νίκαρος απλώς κούνησε το κεφάλι εκνευρισμένος και άλλαξε θέμα.

Καλά μου παιδιά φεύγω. Πάω να κολυμπήσω Nissi Beach…. Τσιάοοοοο

 

16