«Κυνηγούν» τον Νίκο Χριστοδουλίδη…

«Κυνηγούν» τον Νίκο Χριστοδουλίδη…

 

Απόγευμα. Γύρω στους 30 βαθμούς κελσίου και από την σκέψη μου περνάει η κρυστάλλινη δροσιά των νερών του Πρωταρά. Να πάω ή να μην πάω; Χωρίς να το καταλάβω βρέθηκα στο Althea Kalamies και παράγγελνα freddo.

Την ίδια ώρα είχα εισερχόμενη κλήση. Κάνω την παραγγελία στα γρήγορα και απαντώ την κλήση από τον Χ.Ψ. ο οποίος θα μου πει ενδιαφέροντα πράματα που γίνονται στο παρασκήνιο για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Υπουργό Εξωτερικών.

Από την μια ο Πρωταράς, από την άλλη το freddo που έρχεται, οι πληροφορίες του Χ.Ψ. να τρέχουν και την ίδια ώρα να φεύγει ο ήλιος, να μαζεύονται σύννεφα, να αρχίζει να αστράφτει και να βροντά και η καταιγίδα αρχίζει.

Ξεχάστηκα ότι είμαι στην Κύπρο και τα πράγματα ποτέ δεν είναι normal. Ξεχάστηκα ότι ζω σε μια «μη φυσιολογική χώρα», όπου μετά τους ιθαγενείς, φαίνεται ότι και η φύση τα έχει παίξει. Οπόταν, τώρα που ήρθε και το fredo, ας δούμε τι γίνεται: 

Οι "καράβλαχοι" της Υγείας

Σίγουρα είδατε την πιο κάτω φωτογραφία: (ΚΥΠΕ/Σ.ΚΟΝΙΩΤΗΣ)

Πέστε μου. Δεν είναι καράβλαχοι; Μα που ζούμε ρε παιδιά;

«Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση»

Τι; Τι είπατε; Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση; Μα, μας δουλεύετε σίγουρα, ε; Ποια ηλεκτρονική διακυβέρνηση ρε και "πράσινα άλογα"(πράσσειν άλογα!!!); 

Δείτε τους φακέλους του κόσμου που βρίσκονται και τα μισά έγγραφα που έπρεπε να περιλαμβάνονται εντός των φακέλων σίγουρα θα είναι χαμένα.

Θέλετε να μην σας προπηλακίζει ο κόσμος; Βάλτε δουλειά μπροστά και τα πολλά λόγια άστε τα. 

Οι Ισπανοί επέλεξαν 46χρονο για Πρωθυπουργό

Ο 63χρονος Μαριάνο Ραχόι παραιτήθηκε αφού δεν κατάφερε να κερδίσει και να αναχαιτίσει την πρότασης μομφής εναντίον του. Έχασε με 180 έναντι 169 ψήφων στην Βουλή της Ισπανίας.

Νικητής; Ο 46χρονος σοσιαλιστής ηγέτης του PSOE, Πέδρο Σάντσεθ.

Όλοι τελικά βάζουν νεαρούς στα ηνία της χώρας τους. Εμείς επιλέγουμε για Κομματάρχες και Προέδρους μόνο αν είναι άνω των 55.

Θύμωσε ο Μουσιούττας

Θυμάστε τι σας έλεγα; Ότι ο Μουσιούττας έγινε έξω φρενών διότι η Ερωτοκρίτου Χριστιάνα κατόπιν προτροπών «Νικόλα & ΣΙΑ» διεκδικεί την θέση την οποία και ο ίδιος διεκδικεί, δηλαδή του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ.

Δεν πέρασαν μερικές ημέρες και ο Μουσιούττας προχώρησε και σε καταγγελία προς το κόμμα ότι κομματικοί, εργαζόμενοι στο ΔΗΚΟ, έκαναν τηλέφωνα σε μέλη και τους προέτρεπαν να παρευρεθούν σε συνάξεις της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου.

Οι εκλογές θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, 10 Ιουνίου, και συνεπώς σε λίγες μέρες θα μάθουμε ποιος θα είναι ο νέος Αναπληρωτής του ΔΗΚΟ…

Είναι όραμα ή όνειρο, Αβέρωφ;  

Το όραμά του Αβέρωφ, όπως είπε στο Συνέδριο του ΔΗΣΥ, είναι μέχρι το 2030 οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα να ξεπερνούν τους μισθούς του δημοσίου. Και παράλληλα οι νέοι να μην έχουν ως στόχο μια θέση στο δημόσιο.

Καλό το όραμα του Αβέρωφ αλλά νομίζω πως δεν πρόκειται για όραμα αλλά για όνειρο.

Θα σας εξηγήσω γιατί:

Ήδη ο Νίκαρος επιστρέφει τις αποκοπές σε 80 και πλέον χιλιάδες υπαλλήλους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Και καλά κάνει. Ούτως ή άλλως επρόκειτο για αποκοπές προς διάσωση της χώρας. (Χριστόφια, καλημέρα. Θυμάσαι; Εσύ μας επέβαλες τις αποκοπές, τον Δεκέμβριο του 2012).

Στην επιστροφή των αποκοπών των υπαλλήλων αντέδρασε το ΚΕΒΕ και ΟΕΒ. Δηλαδή οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων και επιχειρηματιών.

 

Αυτοί όμως γιατί αντέδρασαν; Διότι πολύ απλά αν γίνονται επιστροφές αποκοπών στους δημόσιους (και συνεπώς επανέρχονται οι μισθοί τους στα προηγούμενα επίπεδα), σε κάποια φάση θα υποχρεωθούν και οι επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε αυξήσεις μισθών.

Αυτό συνδέεται όμως με το όραμα του Αβέρωφ. Γιατί; Διότι αντί το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ να φωνασκούν και να αντιδρούν για την επιστροφή των αποκοπών στους υπαλλήλους του δημοσίου, θα έπρεπε να αναλάμβαναν πρωτοβουλία και να ανακοίνωναν αυτοί πρώτοι, αυξήσεις σε μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Τουναντίον, κρύφτηκαν και παρά την κινητικότητα της οικονομίας, κάνουν πλάτες στα μέλη τους ώστε να αυξηθούν οι εισπράξεις τους. Και θεωρούν κιόλας ότι έτσι τους προστατεύουν.

Τα μέλη σας κύριοι ΚΕΒΕ και ΟΕΒ θα τα προστατέψετε μόνο εάν τους ωθήσετε να αναβαθμιστούν ως επιχειρηματίες και να συμπεριφέρονται ορθά και επαγγελματικά ως επιχειρηματίες. Και ένας ορθός και επαγγελματίας επιχειρηματίας, δεν σκέφτεται να δώσει αυξήσεις εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Οπόταν αγαπητέ μου Αβέρωφ, καλό το όραμα σου, αλλά όπως βλέπεις ΚΕΒΕ και ΟΕΒ αντί να συνδράμουν σε αυτό το όραμα, αντιδρούν σαν χωρκάτες που επειδή ο γείτονας τους έχει καλό μισθό αντί να προσπαθήσουν και αυτοί να αυξήσουν τα εισοδήματά τους, παρακαλούν να μειωθεί ο μισθός του γείτονα.

Με έτσι εκπροσώπους επιχειρηματιών, όχι το 2030 αλλά ούτε το 2100 δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί το όραμα του Αβέρωφ.

«Κυνηγούν» τον Νίκο Χριστοδουλίδη…

Λοιπόν παιδιά. Ακούστε τι έμαθα.

Άρχισε να ενισχύεται το ήδη διαμορφωμένο σε διάφορους κύκλους (ο ΕΦΕΤΗΣ ξέρει και ονόματα) εχθρικό κλίμα κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο λόγος; Το κυπριακό.

Οι κύκλοι αυτοί, οι οποίοι είναι ένθερμοι υποστηρικτές της προσέγγισης στο κυπριακό του τύπου «κάντε Λύση κι’ ας έχουμε και τουρκικές εγγυήσεις, δεν μας ενοχλεί», θεωρούν τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ως το «κακό αγκάθι», που επηρεάζει τον Νίκαρο σε μεγάλο βαθμό στο κυπριακό.

Πρόκειται για τους ίδιους κύκλους, οι οποίοι παλαιότερα, μέσω των επαφών τους εντός των Τουρκοκυπρίων, προωθούσαν θέσεις στον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο οποίος χαρακτήριζε τον Νίκο Χριστοδουλίδη ως «σκληροπυρηνικό».

Και για να προλάβω κάποιους κακεντρεχείς, δεν εννοώ κανένα από το ΑΚΕΛ.

Οι ίδιοι κύκλοι, είδαν με «αρνητικό μάτι» και τον διορισμό του Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος είναι γνωστός για τις απόψεις του στο κυπριακό, ότι δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να τον χαρακτηρίσει και ως τον «πλέον υπέρμαχο της ομοσπονδιακής λύσης με βάση την ΔΔΟ».

Το γεγονός ότι στον Λόφο, τα άτομα κλειδιά, κρίνονται από τους κύκλους αυτούς ως «σκληροπυρηνικοί», φαίνεται να προκάλεσε «συναγερμό» και άρχισαν με διάφορα παραπολιτικά, άρθρα και δημοσιεύματα να ροκανίζουν την καρέκλα αλλά και το image του Νίκου Χριστοδουλίδη αλλά και του Πρόδρομου.

Μάλιστα, όπως μαθαίνω, στόχος είναι στον επόμενο ανασχηματισμό, να πιέσουν τον Νίκαρο ώστε να βάλει δίπλα του «ανθρώπους της λύσης» ώστε να περιοριστεί ο ρόλος κυρίως του Χριστοδουλίδη.

16