Το Μακεδονικό, ο μάγκας που κρύβεται και υπουργοί που ξεχώρισαν

Το Μακεδονικό, ο μάγκας που κρύβεται και υπουργοί που ξεχώρισαν
Γιατί θύμωσε ο Γιώργος, η έκπληξη του Αβέρωφ και τι γίνεται στον Συνεργατισμό

 

Ο μάγκας που κρύβεται…

ΧΑ! Έτσι μάγκες να τους χαίρεστε αδέρφια. Τζάμπα μάγκας ένα πράμα ο Μπαρμπαρούσης. Νομιζόμενος για ασυλία, ως Βουλευτής, εκτόξευσε μπούρδες από το βήμα της Βουλής, και τώρα τον τρέχουν για εσχάτη προδοσία.

Η Χρυσή Αυγή τον αποκήρυξε και αυτός έτρεξε να κρυφτεί. To τερμάτισε πάντως ο Μπαρμπαρούσης, κατάφερε να είναι τόσο ακραίος, που ούτε η Χρυσή Αυγή δεν άντεξε και τον απέβαλε από την Κοινοβουλευτική της ομάδα. 

Από ποιον έτρεξε να κρυφτεί όμως ρε παιδιά; Από τις Αρχές του κράτους, το οποίο υπηρετούσε ως Βουλευτής…

Είναι για γέλια η υπόθεση, με αυτούς τους γελοίους όλους που εκλέγονται ως Βουλευτές. 

Τα όσα είπε φυσικά και θα πρέπει να μας ανησυχήσουν όλους, τον κάθε ένα από εμάς. Ωραία η φράση που είπε ένα αγόρι του κυβερνητικού στρατοπέδου, "Η δύναμη του φασίστα δεν πηγάζει από τη γροθιά του αλλά από την ανοχή όλων των υπολοίπων". 

Πρόσοχή λοιπόν... 

Η Βόρεια Μακεδονία

Μια χαρά το βρίσκω το όνομα της FYROM ως «Βόρεια Μακεδονία». Το όνομα είναι σύνθετο, υπονοεί ότι υπάρχει και «Νότια Μακεδονία», η οποία δεν είναι άλλη από την Ελλάδα.

Το προβληματικό δεν είναι το όνομα αλλά η γλώσσα. Ο Τσίπρας αποδέχτηκε να ονομάσει η «Βόρεια Μακεδονία» ως επίσημη γλώσσα την «Μακεδονική». Αυτό είναι ένα θέμα.

Όπως και να έχει, μην αγχώνεστε διότι δεν νομίζω να περάσει από το δημοψήφισμα που θα κάνει η FYROM, οπόταν χαλαρά ρε παιδιά.

Αν όμως περάσει, τότε η Ελλάδα αντί να γκρινιάζει ας βάλει πλάνο και πρόγραμμα να μετατραπεί η «Βόρεια Μακεδονία» σε δορυφορικό κράτος της Ελλάδας, κάτι που ήδη θα έπρεπε να κάναμε από την δεκαετία του ’90 αλλά τότε κάναμε τους ήρωες.

Και στην Κύπρο το ίδιο

Αλλά μην νομίζετε ότι οι γελοίοι περιορίζονται σε Ελλάδα. Στην Κύπρο, γελοίους μπορεί να μην έχουμε σε επίπεδο Μπαρμπαρούση ωστόσο έχουμε κάποιους οι οποίοι ενώ υπηρετούν το Κράτος και το Σύνταγμα, εν γνώσει τους το παραβιάζουν και ψηφίζουν αντισυνταγματικούς νόμους.

Περίμενα να δω τι θα πει ο φίλος μου ο Κώτσιος για τον Νόμο που ψήφισαν για να κάνουν ξανά τον Παπαδόπουλο της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ βουλευτή. Ο Κώτσιος είναι ξεκάθαρος: Με τον Νόμο αυτό παραβιάζονται μερικά άρθρα του Συντάγματος (όχι μόνο ένα αλλά μερικά).

Οπόταν;

Η λύση της 56ης έδρας

Οπόταν αγαπητά μου παιδιά, η λύση είναι μια: Αναπληρωματική εκλογή στη Λεμεσό. Ή επανακατανομή.

Ας διαλέξουν μια από τις δυο επιλογές και ας προχωρήσουν στην πλήρωση της με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Τέλος.

«Φούντο» και ο Συνεργατισμός

Τίτλοι τέλους και για τον Συνεργατισμό. Ο Συνεργατισμός που ξέραμε βεβαίως ενταφιάστηκε όταν άρχισαν οι συγχωνεύσεις. Από τότε θα έπρεπε να είχε γίνει εκκαθάριση.

Αλλά οι ειδήμονες αποφάσισαν αλλιώς.

Και ξέρετε, όποτε μας καθοδηγούν οι ειδήμονες αντί της λογικής, πάντοτε έχουμε απώλειες. Διότι δεν είναι δυνατόν να λαμβάνεις αποφάσεις κατά της λογικής.

Συνεπώς, είτε στερούνταν λογικής είτε εμπιστεύτηκαν «άχρηστους ειδήμονες» είτε υπήρχαν σκοπιμότητες είτε συνδυασμός και των τριών.

Προς όσους έχουν ΜΕΔ: Να πληρώσετε ή όχι;

Το μεγαλύτερο δίλημμα που αντιμετωπίζει ένας δανειολήπτης με ένα Μη Εξυπηρετούμενο Δάνειο είναι εάν θα πρέπει να αρχίσει να πληρώνει –όσα μπορεί- ή όχι.

Δεν ξέρω τι σας συμβουλεύουν αλλά ο ΕΦΕΤΗΣ θα σας δώσει μια συμβουλή βασισμένη στη λογική. Για να υπολογίσετε τι σας συμφέρει θα πρέπει να κάνετε την εξής πράξη:

Να υπολογίσετε τις καταθέσεις σας (αν έχετε), την αξία της πρώτης κατοικίας (αν έχετε) και την αξία άλλων ακινήτων (αν έχετε). Εάν το σύνολο της αξίας των κινητών και ακινήτων σας ξεπερνά κατά πολύ το μέγεθος του δανείου σας τότε θα πρέπει –είναι προς όφελός σας- να αρχίσετε να πληρώνετε –έστω όσα μπορείτε- το δάνειό σας (για παράδειγμα αν η περιουσία σας αξίζει 1εκατομμύριο ευρώ και χρωστάς 300,000 ή μισό εκατομμύριο ευρώ τότε σε συμφέρει να πληρώσεις). Εάν το σύνολο όμως της περιουσίας σας είναι κατά πολύ λιγότερο από το σύνολο των οφειλών σας, τότε απλώστε πίσω και πείτε τους: «μολών λαβέ» («έλα να τα πάρεις») (για παράδειγμα αν η περιουσία σας είναι 300,000ευρώ και χρωστάτε 500,000 ή ακόμη και 400,000ευρώ τότε δώστε τους τα να γλυτώσετε).

Σε αντίθεση βεβαίως με τον Λεωνίδα, εσείς θα πείτε το «μολών λαβέ» αλλά δεν θα πολεμήσετε παρά μόνο θα αφήσετε την νομική διαδικασία να τρέξει.

Το χείριστο θα είναι να σας βγάλουν πτωχεύσαντες. So what όμως; Θα απαλλαγείτε από όλα τα χρέη και στα 3 χρονάκια θα μπορείτε εκ νέου να δραστηριοποιηθείτε οικονομικά.

Σας συμφέρει, διότι παρά να πληρώνετε μια ζωή χρέη που ούτως ή άλλως δεν θα ξοφληθούν, θα δυσκολευτείτε τρία χρόνια, αλλά μετά θα είστε άνετοι χωρίς χρέη.

Θα παραδώσει κράτος πτωχευσάντων

Αν γίνει αυτό από τους δανειολήπτες που όντως δεν έχουν μια, τότε νομίζετε το κράτος και οι τράπεζες θα αρχίσουν να βγάζουν όλους αυτούς τους πολίτες πτωχεύσαντες;

Ας τους βγάλουν. Θα παραδώσει ο Νίκαρος ένα κράτος γεμάτο πτωχεύσαντες.

Κυρίες και Κύριοι. Μην ανησυχείτε. Όσοι πραγματικά δεν έχετε μια και έχετε ΜΕΔ δεν κινδυνεύετε.

Ας φοβούνται αυτοί που έχουν, και όμως δεν πληρώνουν.

Θύμωσε ο Γιώργος του ΔΗΚΟ

Θύμωσε, έμαθε ο ΕΦΕΤΗΣ, ο Γιώργος Γεωργίου ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΔΗΚΟ και ένας από τους εκδότες της εφημερίδας το κυπριακό ποντίκι.

Μάλιστα ο Γεωργίου θύμωσε με τον ίδιο τον Νικόλα.

Ο λόγος;

Επειδή ο Γεωργίου ήθελε να αξιοποιηθεί περαιτέρω στο νέο σχήμα και ευελπιστούσε να πάρει το χρίσμα του Εκπροσώπου Τύπου. Αλλά ο Νικολής μας είχε άλλα πλάνα, αφού το deal με τον Παύλο Μυλωνά «βάρεσε» περισσότερο και η θέση θα πάει στον Παύλο εκτός απροόπτου.

2 Γυναίκες στο team του Αβέρωφ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου από την άλλη και πάλι πάει να κάνει την έκπληξη.

Όπως πληροφορείται ο ΕΦΕΤΗΣ, το κους κους στους διαδρόμους θέλει τον Πάφιο πολιτικό να προσθέτει στην ομάδα του άλλη μια γυναίκα –πέραν της Κοφτερού- και μάλιστα όπως λέγεται θα προστεθεί ως δεύτερη αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου.

Με λίγα λόγια ο Αβέρωφ θα έχει 3 Εκπροσώπους Τύπου. Τον Δημητρίου, την Κοφτερού και άλλη μια.

Για να δούμε ποια θα είναι…

Ποιος υπουργός ξεχώρισε

Για σκεφτείτε λίγο. Ποιος ή ποια υπουργός του Νίκαρου ξεχώρισε στους 3 μήνες της δεύτερης πενταετίας;

Μην πάει ο νους σας στον Χαμπιαούρη. ΟΚ. Και αυτός ξεχώρισε αλλά όχι θετικά. Αυτός ξεχώρισε αρνητικά λόγω της απειρίας του στη διαχείριση της επικοινωνιακής του τακτικής και δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις στιγμές που πρέπει να μιλά και τις στιγμές που δεν πρέπει να μιλά.

Εγώ τώρα σας ρωτώ ποιος ή ποια νέα Υπουργός ξεχώρισε ΘΕΤΙΚΑ σε αυτούς τους τρεις μήνες.

Να σας πω; Η Βασιλική Αναστασιάδου. Η υπουργός συγκοινωνιών και έργων.

Όπως ξέρετε, ο ΕΦΕΤΗΣ τα παρακολουθεί σχεδόν όλα και συνεπώς θα σας τεκμηριώσω γιατί αυτή η νέα υπουργός ξεχώρισε:

  1. Είναι ήπιων τόνων
  2. Εμφανίζεται διαβασμένη στις δημόσιές της παρεμβάσεις
  3. Επιλύει προβλήματα χωρίς τυμπανοκρουσίες (το πιο πρόσφατο, ήταν η προσωπική μεσολάβηση της για τα προβλήματα των εργαζομένων της Αερολιμενικής Υπηρεσίας στο αεροδρόμιο Λάρνακας).
  4. Η πιο πάνω μεσολάβησή της καταδεικνύει ότι η υπουργός λαμβάνει υπόψη ακόμη και τις πιο μικρές ομάδες εργαζομένων και οι μεσολαβήσεις της δεν κρίνονται κατά πόσο το όποιο αίτημα ή πρόβλημα αφορά πολλούς. Διότι να σας πω ένα κόλπο που ακολουθούν οι πλείστοι υπουργοί: «Συγκινούνται» και παρεμβαίνουν μόνο αν τα αιτήματα αφορούν εκατοντάδες ή χιλιάδες και συνεπώς φοβούνται ότι θα προκληθεί ντόρος και φασαρία.
  5. Επιπλέον η Βασιλικούλα μας έχει και φινέτσα και στυλ και μόρφωση, οπόταν μπορεί να εκπροσωπεί επάξια τον Νίκαρο

Υγ. Να μην ξεχνάμε βεβαίως την Ζετάρα μας, η οποία συνεχίζει δυναμικά το έργο της και κρίνεται ως μια από τους καλύτερους υπουργούς του Νίκαρου.  

Παιδιά, την κάνω. Καλά μπάνια μέχρι την άλλη Κυριακή.

16