Ποιοι 2 κυβερνούν την χώρα…

Ποιοι 2 κυβερνούν την χώρα…

 

Το οδόφραγμα της Δερύνειας

Θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει ο Νίκαρος εάν τελικά προχωρήσει και ανοίξει το οδόφραγμα της Δερύνειας.

Ήδη ο Δήμαρχος Αμμοχώστου έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά αντί να αντιμετωπίσει το άνοιγμα του οδοφράγματος ως ένα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνη θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί για να κερδίσει τουρισμό και παράλληλα να εποικήσει κλειστές περιοχές της πόλης της Αμμοχώστου, όπως πχ έγινε με την παραλία του Αγίου Μέμνωνα όπου το κατοχικό καθεστώς προχώρησε στο άνοιγμα της περιοχής αλλά μόνο για Τουρκοκύπριους και Τούρκους.

Αν ανοίξει λοιπόν το οδόφραγμα θα σας πω τι θα γίνει: Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται από το επόμενο Καλοκαίρι. Όταν οι τουρίστες θα ανακαλύψουν ότι στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και τα ξενοδοχεία, και τα φαγητά και τα ποτά είναι πολύ φθηνότερα απ’ ότι στην Αγία Νάπα και στον Πρωταρά. Και τότε να δείτε τι θα γίνει. Θα αρχίσουν να φωνάζουν ξενοδόχοι, εστιάτορες και άλλοι ότι μειώθηκε η δουλειά τους.

Νίκαρε: Φτάνει οδοφράγματα. Ήδη υπάρχουν αρκετά. Δεν θέλουμε άλλα. Αν γίνει λύση ούτως ή άλλως δεν θα υπάρχουν οδοφράγματα. Αν δεν γίνει, αρκούν αυτά που υπάρχουν.

ΟΧΙ στο «γλωσσάρι»

Ο ΕΦΕΤΗΣ σας το είπε και τις προάλλες: Δεν θα ανεχτεί καμία «λίστα με λέξεις» και κανένα «γλωσσάρι» το οποίο θα υποδεικνύει, έστω και εν είδει συμβουλής, στον δημοσιογράφο τι λέξεις και τι ύφος θα χρησιμοποιεί.

Οι λέξεις και το ύφος καθορίζονται από τον Κώδικα Δεοντολογίας και από το πλαίσιο του «Κοινωνικού Συμβολαίου» όπως και από το εκάστοτε νομοθετικό πλαίσιο μιας χώρας.

Συνεπώς υποδείξεις, συμβουλές, νουθεσίες και λίστες κρατήστε τα για τον εαυτό σας. Τέλος.

Από σήμερα: 5 σεντ η σακούλα

Σας υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα θα πληρώνετε 5 σεντ την κάθε πλαστική σακούλα που θα παίρνετε από τις υπεραγορές για την τοποθέτηση των προιόντων που θα αγοράζετε.

Ωραίο μέτρο και θα έπρεπε να είχε ήδη εφαρμοστεί εδώ και 10ετίες.

Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Ο Συνεργατισμός και οι μασκαράδες

Είδαμε την περασμένη Παρασκευή άλλη μια δραματική παράσταση στην Ολομέλεια της Βουλής με τα κόμματα να αλληλοκατηγορούνται και επί της ουσίας τίποτα.

Οι ευθύνες είναι όλων. Και αντί να καθίσουν να βρουν λύση, επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Προωθούν εμφύλια αντιπαράθεση…!!!

Επιπλέον γίνεται προσπάθεια από πλευράς πολιτικών εξιλέωσης των Τραπεζών δημιουργώντας κλίμα «εμφύλιας αντιπαράθεσης» μεταξύ δανειοληπτών και φορολογουμένων.

Ακούστε τι μήνυμα στέλνουν εντέχνως οι Πολιτικοί:

Μας λένε πως εάν η Τράπεζα αρνηθεί να δώσει τις καταθέσεις σε ένα καταθέτη, ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ η Τράπεζα αλλά ένας «Χ» δανειολήπτης που δεν πληρώνει την δόση του.

Μα οι Τράπεζες, αγαπητοί μου, ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο δημιουργήθηκαν: Για να τοποθετούν το επίπεδο αξιοπιστίας και να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους ανεξαρτήτως από κακοπληρωτές. Αλλιώς γιατί θέλουμε τις Τράπεζες; Ας νομιμοποιηθεί τότε ο δανεισμός και οι καταθέσεις μεταξύ προσώπων.

Απίστευτα πράγματα ακούμε και ζούμε.

714 λογαριασμούς και με ΜΕΔ

Μα ακούσατε τον Αβέρωφ τι είπε; Αξιωματούχος της Συνεργατικής, είπε ο Αβέρωφ, διατηρεί μαζί με συγγενείς του 714 τραπεζικούς λογαριασμούς, με τους περισσότερους να είναι στην Συνεργατική, διακινεί 10δες εκατομμύρια ευρώ, αλλά την ίδια ώρα έχει και Μη Εξυπηρετούμενο Δάνειο.

Κύριε Ελέησον.

Είπαμε: Ας φοβούνται αυτοί που κρατούν και δεν πληρώνουν. Η πλειοψηφία όμως των ΜΕΔ είναι φουκαράδες και δεν μετατράπηκαν εν μια νυχτί απατεώνες και θέλουν να ξεγελάσουν τις Τράπεζες.

Συνεπώς το πρόβλημα σας, ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, είναι τι θα κάνετε με τους φουκαράδες και όχι με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Το ΑΚΕΛ έχει σημείο…  

Το ΑΚΕΛ όμως έχει ένα σημείο στην όλη συζήτηση: Ρώτησε κάτι πολύ απλό:

Μα ποιοι είναι αυτοί οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές»;

Μα καλά σιόρ 5 χρόνια να διαχειρίζεσαι τον Συνεργατισμό και να μην έχεις ήδη δημιουργήσει ένα κατάλογο με 5, 10, 100, 1000, 5000 πρόσωπα που κρίνονται ως «στρατηγικοί κακοπληρωτές»;

Και έρχεσαι σήμερα να μας πεις ότι «θα τους κυνηγήσω»; Αφού δεν τους ξέρεις, τι μας δουλεύεις;

Ξανά: Ο Νικόλας είχε δίκαιο

Θα σας το ξαναπώ:

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος στο τέλος της ημέρας αποδεικνύεται ότι είχε δίκαιο με τον Φορέα. Ο οποίος θα έπρεπε να ήταν η πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης Αναστασιάδη από το 2013.

Πέρασαν 5 χρόνια για να το εμπεδώσουν; Τι γίνεται;

Μειώστε τους φόρους στα καύσιμα

Αντί να βγάζουν ΗΛΙΘΙΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ για τα καύσιμα από τα κατεχόμενα, ας μειώσουν τους φόρους στα καύσιμα ώστε να μην έχουμε πρόβλημα.

Μα γίνεται από κάθε λίτρο βενζίνης στα 1.32 ευρώ, τα 70σεντ να είναι φόροι;

Μειώστε τους και θα δείτε ότι κανένα δεν θα μπαίνει στην διαδικασία να πηγαίνει στα κατεχόμενα για καύσιμα.  

Ποιοι δυο κυβερνούν πραγματικά την χώρα

Όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, το πιο πάνω θέμα με τα καύσιμα έχει να κάνει ως το ποια δυο πρόσωπα κυβερνούν πραγματικά τη χώρα.

Γιατί; Διότι το Τελωνείο για να προχωρήσει σε αυτή την απείρου κάλλους εγκύκλιο, το έκανε μετά από σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο ένας λοιπόν που πραγματικά κυβερνά την χώρα είναι ο ΚΩΤΣΙΟΣ μας. Ο Γενικός Εισαγγελέας. Ο οποίος είναι από τους λίγους που υπηρέτησαν σε αυτή τη θέση (μετά τον μακαρίτη τον Νικήτα) που δεν τον απασχολούν τα πολιτικά θέματα και οι πολιτικές παράμετροι. Είναι εκεί, κρίνει τα πράγματα καθαρά νομικά και δικαστικά και προχωρά.

Αυτό δεν θα σας πω αν είναι ορθό ή όχι. Θα σας πω κάτι άλλο: Επειδή ακριβώς ενεργεί αυστηρά στα πλαίσια του Νόμου όλοι φοβήθηκαν. Και φοβούνται.

Συνεπώς στο πίσω μέρος του μυαλού όλων των Πολιτικών αλλά και των υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων βρίσκεται πάντοτε η σκέψη: «και τι θα πει ο Γενικός Εισαγγελέας;».

Ο δεύτερος που κυβερνά τον τόπο, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο, είναι ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Ο Οδυσσέας έγινε –μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα- ο φόβος και ο τρόμος των πάντων όσων λαμβάνουν αποφάσεις.

Εν ολίγοις, αγαπητά μου παιδιά, αυτοί οι δυο, ΚΩΤΣΙΟΣ και ΟΔΥΣΣΕΑΣ, κυβερνούν στο παρασκήνιο τον τόπο. Μετέτρεψαν τους άλλωτε πανίσχυρους πολιτικούς σε μαριονέτες.

Είναι καλό ή κακό αυτό; Ο ΕΦΕΤΗΣ σας έθεσε τα δεδομένα, και έχετε το ελεύθερο να αποφασίσετε μόνοι σας.

Καλή Κυριακή και καλές βουτιές. Προσεχτικά στο δρόμο, να φωράτε ζώνες και ψύχραιμα όταν οδηγείτε.

16