ΔΗΚΟ ή Καρογιάν-Το δίλημμα του Νίκαρου-'Ερχεται ανασχηματισμός;

ΔΗΚΟ ή Καρογιάν-Το δίλημμα του Νίκαρου-'Ερχεται ανασχηματισμός;

 

Το σπίτι της Ραμόνας προς ενοικίαση…

Μα ακούσατε τι έγινε;

Κάποιος τύπος έβαλε στο Airbnb το εξοχικό σπίτι της Ραμόνας και του Τορναρίτη προς ενοικίαση…!!!

Η Ραμόνα με ανάρτησή της στο instagram έγραψε: «Απάτη! Όταν κατά λάθος βρίσκεις το σπίτι σου στο Airbnb».

Σκεφτήκατε, ο τύπος να προλάβαινε να το ενοικίαζε κιόλας και να κατέβαιναν της Ραμόνας και του Φόρου δυο φουκαράδες με σακίδιο για να μείνουν 2-3 νύχτες;   

Πάντως ο Φόρος, όπως πληροφορείται ο ΕΦΕΤΗΣ, αντιμετώπισε το συμβάν πολύ ψύχραιμα και με χαμόγελο.

Χαριτωμένος ο Καδής…

Μάνα μου ρε. Μα είδατε τι χαριτωμένος που είναι ο Καδής με το σκυλάκι;

Είδες Καδή μου. Τι καλά που είναι στο Υπουργείο Γεωργίας;

Βεβαίως αν δεν υπηρετούσες πριν στο άλλο υπουργείο να κατανοήσεις τα άλλα τετράποδα, πώς θα μπορούσες τώρα να επικοινωνείς με άλλα ζώα και να σκέφτεσαι και την ευημερία τους;

Ο ΕΦΕΤΗΣ χαιρετίζει την πρόθεση του Καδή μας για εφαρμογή ολοκληρωμένου Πλαισίου Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων, με την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου, την ενδυνάμωση των ελεγκτικών και συμβουλευτικών μηχανισμών και την υιοθέτηση στοχευμένων προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν τα αδέσποτα και κατοικίδια ζώα, τους ζωολογικούς κήπους και τα κτηνοτροφικά ζώα.

Δεν θα σας το κρύψω ότι ο Καδής πρόσφατα σε φιλικό του περιβάλλον αναφώνησε: «έφυγα και ηρέμησα και ησύχασα», εννοώντας βεβαίως την αλλαγή του χαρτοφυλακίου του από το Υπουργείο Παιδείας στο Γεωργίας.

Το’ πε και το’ κανε η Βασιλική…

Ένα μεγάλο μπράβο στην Βασιλική Αναστασιάδου, η οποία φρόντισε να επανέλθουν οι κάμερες στους δρόμους. Ο ΕΦΕΤΗΣ το επεσήμανε εδώ και καιρό ότι οι κάμερες πρέπει να στηθούν ξανά.

Η Υπουργός Συγκοινωνιών προχώρησε το θέμα και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι κάμερες θα εγκατασταθούν στους κυπριακούς δρόμους κατά το α’ τρίμηνο του 2019…

Για να δούμε.

Αυτούς τους Υπουργούς θέλουμε Νίκαρε. Να βρίσκουν τρόπους και να προχωρούν τα πράγματα και όχι να χάνονται στις γραφειοκρατίες.

Η Λουτ θα ζαλιστεί…

Η Τζέιν Χολ Λουτ, η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, η οποία έρχεται να βολιδοσκοπήσει τους δυο ηγέτες θα πρέπει να έχει υπόψη της ότι πιθανότατα να χρειαστεί ηρεμιστικά.

Βεβαίως η γυναίκα, προφανώς επειδή ενημερώθηκε για την κατάσταση που θα αντιμετωπίσει στην νήσο μας, έβαλε μόνο δυο συναντήσεις στο σύνολο (μια με τον Νίκαρο και μια με τον Ακκιντζί) και αυτές την ίδια μέρα (αύριο Δευτέρα 23/7). Σου λέει «αν είναι να ζαλιστώ», ας ζαλιστώ για μια μέρα μόνο»…

Θα αρχίσουν οι συνομιλίες;

Είτε αρχίσουν, είτε δεν αρχίσουν ο κύβος ερρίφθη. Λύση δεν υπάρχει.

Για να υπάρξει λύση πρέπει η Τουρκία να αποποιηθεί όλων των δικαιωμάτων της στην Κύπρο. Και επειδή κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, δεν πρόκειται να υπάρξει και λύση.

Απλά πράματα.

Εκτός και αν βαρέθηκε ο Νίκαρος…

Το δεύτερο σενάριο για να έρθει σχέδιο λύσης ενώπιον του λαού είναι αν βαρέθηκε ο Νίκαρος να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Νίκαρος θα συμφωνήσει σε ένα Σχέδιο Λύσης (με την Τουρκία να έχει ρόλο και λόγο από το παράθυρο και ίσως με κρυμμένες αναφορές ώστε να μπορεί να το «πουλήσει» ως επιτυχία) και τότε το Σχέδιο θα απορριφθεί από τον κόσμο, με αποτέλεσμα ο Νίκαρος να πρέπει να πάει σπίτι του.

Αυτό το σενάριο βολεύει, τώρα που το σκέφτομαι, και τον Νικόλα και το ΑΚΕΛ και τον Αβέρωφ.

Χαμηλές προσδοκίες

Πέραν του χαριτολογήματος όμως για την Λουτ, ο ΕΦΕΤΗΣ γνωρίζει ότι σε διπλωματικό επίπεδο οι προσδοκίες για το κυπριακό είναι χαμηλές… έως στον πάτο.

Ουδείς εκτιμά ότι η Τουρκία είναι σε θέση να κάνει κίνηση αλλά όλοι εύχονται ότι θα επαναρχίσει με κάποιο τρόπο ο διάλογος ώστε να «βολευτούν» όλοι…

Και ο Πάλμας προς έξοδο…

Μπορεί να βρισκόμαστε στη μέση του Καλοκαιριού, αλλά ο ΕΦΕΤΗΣ μεριμνά για εσάς για να έχετε φρέσκες ειδήσεις και παρασκήνιο.

Έμαθα λοιπόν, ότι ο Βασίλης Πάλμας είναι εντός των υποψηφίων προς Ανασχηματισμό που ο Νίκαρος έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του και σκέφτεται να προχωρήσει τον ερχόμενο Χειμώνα, εκτός απροόπτου.

Όπως μαθαίνω, ο Νίκαρος θέλει να έχει την συμπάθεια του Νικόλα διότι αντιλήφθηκε ότι θα πρόκειται για μια δύσκολη πενταετία, η οποία ενδεχομένως να του βγει ξινή.

Οπόταν στενό περιβάλλον του εκ Λεμεσού Προέδρου μας, διαμηνύει στον Νίκαρο να αφήσει πλέον τους «Καρογιαννικούς» και «να κοιτάξει αυτόν που κρατά την βούλλα» όπως χαρακτηριστικά του είπαν, που δεν είναι άλλος από τον Νικόλα Παπαδόπουλο ο οποίος ως Πρόεδρος αυτός κρατάει την σφραγίδα του ΔΗΚΟ.

Πάντως στην περίπτωση που ο Νίκαρος εισακούσει τον περίγυρό του, στον Πάλμα ενδεχομένως να δοθεί άλλο χαρτοφυλάκιο λιγότερο σημαντικό…

16