«Θα σου πάρω πλοίο, να απαλλαγείς από την Εθνική Φρουρά»

«Θα σου πάρω πλοίο, να απαλλαγείς από την Εθνική Φρουρά»

 

Τραγωδία λόγω και πολεοδομικής αναρχίας

Μια από τις χειρότερες βδομάδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ήταν αυτή που μας πέρασε. Μια εθνική τραγωδία, η οποία ακόμη, αυτή την ώρα που μιλάμε, μετράει νεκρούς.

Απίστευτα πράγματα. Και όμως, τέτοιες στιγμές αποτελούν παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα αλλά και για εμάς που είμαστε πιο κοντά σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία.

Αποτελούν παράδειγμα ότι όταν γίνονται αναπτύξεις χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαχείριση, χωρίς στρατηγικό πλάνο, ο κίνδυνος για τραγωδίες εκτοξεύεται στα ύψη.

#StandByGreece - Συναυλία και Έρανος

Όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι 2 μεγαλύτερες τράπεζες της Κύπρου, η Τράπεζα Κύπρου και η Ελληνική Τράπεζα, NGO’s, επιχειρήσεις και ιδιώτες, υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού, ενώνουμε δυνάμεις και διοργανώνουμε παγκύπριο έρανο.

Όσα χρήματα συγκεντρωθούν, θα δοθούν στο Hope for Children για την ανακατασκευή ενός σχολείου, ενός πάρκου ή μιας παιδικής στέγης στην πληγείσα περιοχή της Αττικής από την πύρινη λαίλαπα, που δεν άφησε τίποτα όρθιο.

Η εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης #StandByGreece θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κήπο, δίπλα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την Τρίτη 31 Ιουλίου, από τις 17:00 έως και τις 23.00, όπου κυπριακά συγκροτήματα θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς

Ελάτε μαζί μας, για να κάνουμε τον στόχο μας, πράξη!

Ο ΕΦΕΤΗΣ συγχαίρει όλα τα ΜΜΕ και τους συντελεστές αυτής της πρωτοβουλίας.

Νικήσαμε τον… μακαρίτη

Επιτέλους ρε παιδιά και μια νίκη για την Κυπριακή Δημοκρατία. Μα, μην μου πείτε ότι δεν το μάθατε:

Η Κυπριακή Δημοκρατία νίκησε στο Δικαστήριο Διαιτητικών Διαφορών τον Βγενόπουλο και την MIG, οι οποίοι ζητούσαν από την Κυπριακή Δημοκρατία αποζημιώσεις ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ διότι όπως υποστήριζαν λόγω λαθών και παραλείψεων της Δημοκρατίας, αξιωματούχοι του κράτους οδήγησαν στην καταστροφή την Λαϊκή Τράπεζα οδηγώντας στο τέλος και στο κλείσιμο της.

Βεβαίως, να σας υπενθυμίσουμε ότι ενόσω ο Βγενό ζούσε, δεν καταφέραμε ούτε και μια καταδίκη εναντίον του.

Κάποτε του δώσαμε και Αναστολή Ποινικής Δίωξης

Επειδή μάλλον δεν θα θυμάστε, ο ΕΦΕΤΗΣ σας υπενθυμίζει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας κάποτε έδωσε και αναστολή ποινικής δίωξης στους κκ Ανδρέα Βγενόπουλος, Ευθύμιο Μπουλούτας, Αθάνασιο Ορφανίδη και στη Λαϊκή Τράπεζα ως νομικό πρόσωπο, οι οποίοι κατηγορούνταν για την υπόθεση αξιογράφων από πολίτη της Δημοκρατίας.

Τότε, να σας ενθυμίσω, μας είπαν πως θα δοθεί τώρα αναστολή ποινικής δίωξης διότι το όλο ζήτημα εμπίπτει στις ευρύτερες έρευνες για την κατάρρευση της οικονομίας.

Δηλαδή μας είπαν λίγο πολύ: Άστε τους τώρα, και θα τους πάρουμε δικαστήριο μετά για σοβαρότερα θέματα.

Του Αθανάσιου Ορφανίδη, η αναστολή ποινικής δίωξης δόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 και στους υπόλοιπους δόθηκε αναστολή ποινικής δίωξης μετέπειτα... 

Αν τους είδατε εσείς στο Δικαστήριο, τους είδα κι’ εγώ.

Ωεωωωωωωωωω

Οι Εκπαιδευτικοί και η Μεταρρύθμιση

Προς Προεδρικό:

Κύριοι αυτές οι δουλειές δεν γίνονται έτσι. Ο ΕΦΕΤΗΣ θα σας δώσει δωρεάν επικοινωνιακή συμβουλή:

  1. Καθορίζεται ριζική Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση
  2. Συζητείται με τους Εκπαιδευτικούς
  3. Εάν συμφωνηθεί το πλαίσιο, αυτό δημοσιοποιείται με ένα χρονοδιάγραμμα. Δημοσιοποιείται η μεταρρύθμιση με απλά λόγια ώστε να είναι ξεκάθαρος ο στόχος και πώς θα θέλει η Πολιτεία το σχολείο να λειτουργεί.
  4. Στην περίπτωση που οι Εκπαιδευτικοί έχουν ενστάσεις για σημεία της Μεταρρύθμισης και η Πολιτεία θεωρεί όμως ότι αυτά θα πρέπει να επιβληθούν και πάλι δημοσιοποιούνται και η Πολιτεία εξηγεί στους Πολίτες γιατί η δική της θέση πρέπει να εφαρμοστεί και γιατί πχ η θέση των Εκπαιδευτικών δεν εξυπηρετεί το ευρύτερο συμφέρον του σχολείου αλλά συνδικαλιστικά ωφελήματα (λέμε τώρα).
  5. Αφού γίνουν όλα αυτά εξαγγέλλονται οι αλλαγές και πότε αυτές θα αρχίσουν να υλοποιούνται.
  6. Εάν οι εκπαιδευτικοί τολμήσουν να κάνουν απεργίες, θα βρουν τους πολίτες μπροστά τους.

Αλλά τώρα, αφού όλα τα πιο πάνω βήματα ΔΕΝ έγιναν, και αφού τώρα ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ποιος έχει δίκαιο, πώς θα γνωρίζουν οι πολίτες ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο;

Συνεπώς, κάντε τα πιο πάνω βήματα ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

Τα πλοία και η Εθνική Φρουρά…

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!

Μάθατε για την απόφαση της κυβέρνησης του Νίκαρου; Όχιιιιιιιιι;;;;;;;

Η κυβέρνηση του Νίκαρου αποφάσισε τον Μάιο του 2018 (είδε φωτό), να απαλλάσσει από την θητεία της Εθνικής Φρουράς τους πλοιοκτήτες, τους ιδιοκτήτες πλοιοδιαχειριστικών εταιρειών και τους γιούδες τους!!!!!

Τώρα, πώς αυτό επηρεάζει το δημόσιο συμφέρον δεν το κατάλαβα.

Όπως αντιλαμβάνεστε με την σχετική απόφαση η ΙΣΟΝΟΜΙΑ πάει περίπατο… για άλλη μια φορά στην Μπανανία μας.

Ο Νίκαρος πρέπει να διορθώσει αμέσως αυτή την στρέβλωση. Πώς; Έχει δυο τρόπους:

  1. Είτε ακυρώνει την συγκεκριμένη απόφαση
  2. Είτε προχωρεί σε απόφαση για καθιέρωση της «εξαγοράς θητείας», η οποία να είναι κυμαινόμενη αναλόγως και των περιουσιακών στοιχείων.

Η εξαγορά θητείας πρέπει να είναι σε ύψος αποτρεπτικό αλλά όχι «αδύνατο». Δηλαδή ένα φτωχόπαιδο αν θέλει να μην κάνει την θητεία του να την εξαγοράζει με 5,000 ευρώ ενώ ένας με περιουσία εκατομμυρίων να την εξαγοράζει με 50,000 ευρώ (ως παράδειγμα το λέμε, για να γίνει κατανοητό το επιχείρημά μας).

Όπως και να έχει παιδιά, η κατάσταση αυτή τη βδομάδα δεν προσφέρεται για περισσότερο κους-κους.

Οπόταν σας αφήνω να χαλαρώσετε στις πλαζ….

16