Πόσα €€€ στοίχησαν του Νίκαρου οι Σεϋχέλλες-Ελεύθερος ο Ρίκκος

Πόσα €€€ στοίχησαν του Νίκαρου οι Σεϋχέλλες-Ελεύθερος ο Ρίκκος

 

Τι έγινε με τον Ρίκκο…

Άλλαξαν τον Νόμο με αποτέλεσμα ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου να δικαιούται να αιτηθεί αποφυλάκιση 4 μήνες νωρίτερα απ’ ότι πριν, εάν ίσχυε ο προηγούμενος Νόμος.

Με λίγα λόγια:

  • Ο Ρίκκος καταδικάστηκε σε 42 μήνες φυλακή.
  • Βάσει του προηγούμενου Νόμου, ο Ρίκκος θα μπορούσε να αιτηθεί αποφυλάκιση αφού εκτίσει το 1/2 της ποινής του, δηλαδή στους 21 μήνες (δηλαδή τον ερχόμενο Νοέμβριο).  
  • Βάσει του νέου Νόμου, ένας φυλακισμένος μπορεί να υπολογίσει το ήμισυ της ποινής του αφαιρουμένων των ημερών χάριτος που θα λάμβανε για καλή διαγωγή κτλ κτλ επί του συνόλου της ποινής του (στην προκειμένη επί των 42 μηνών) και όχι μόνο τις μέρες χάριτος που έλαβε μέχρι την στιγμή της αίτησής του (στην προκειμένη επί των 17 μηνών) για αποφυλάκιση.
  • Ας πούμε όμως ότι ο Ρίκκος θα παρέμενε μέσα στη φυλακή για όλο το διάστημα της ποινής του, δηλαδή 42 μήνες. Ο Ρίκκος εάν επιδείκνυε καλή διαγωγή κτλ κτλ θα δικαιούταν χάρη ίση με 8 μήνες. Δηλαδή θα παρέμενε στη φυλακή 34 μήνες.

Έχουν δίκαιο οι πολίτες…

Ο ΕΦΕΤΗΣ κρίνει ότι το ζήτημα είναι κυρίως διαδικαστικό αντί ουσιαστικό.

Ωστόσο έχουν δίκαιο οι πολίτες να διερωτούνται εάν αυτή η αλλαγή της Νομοθεσίας έγινε για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Γιατί κάποιος εύλογα μπορεί να διερωτηθεί:

Και καλά κύριε, γιατί δεν έκανες τόσο καιρό την αλλαγή της Νομοθεσίας;

Μούγκα τα κόμματα…

Τα κόμματα τηρούν σιγήν ιχθύος για το συγκεκριμένο.

Ασχέτως εάν ο ΕΦΕΤΗΣ έχει την άποψη ότι γίνεται πολύς ντόρος για διαδικαστικό σημείο, δεν σημαίνει ότι εφόσον οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις, τα κόμματα πρέπει να κρύβονται.

Ας βγουν οι κατά τα άλλα λαλίστατοι Γεώργιος Γεωργίου και Δημήτρης Δημητρίου (Πρόεδρος και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής) να δώσουν εξηγήσεις…

Όπως επίσης και όλα τα κόμματα αφού η τροπολογία του Νόμου πέρασε ομόφωνα.

Παιδεία. Μα ποια Παιδεία;

Για δυο μήνες σχεδόν υπάρχει συνεχιζόμενη κόντρα μεταξύ Πολιτείας και Εκπαιδευτικών και κανένας μέχρι σήμερα δεν κατάλαβε το λόγο.

Αν εσείς καταλάβατε, πέστε μας κι’ εμάς.

Η Κυβέρνηση ασχολείται με τον διδακτικό χρόνο και ζητά αύξηση των ωρών διδασκαλίας και οι εκπαιδευτικοί αρνούνται. Αυτό είναι το ρεζουμέ.

Ωστόσο εγώ ως ΕΦΕΤΗΣ –και είμαι σίγουρος και όλοι οι πολίτες- δεν θέλουμε να ξέρουμε τα διαδικαστικά.

Εμείς ζητούμε να βγείτε να μας πείτε κύριοι και κύριοι πέντε πράγματα που θα αλλάξετε στην Εκπαίδευση προς όφελος των παιδιών μας και της Παιδείας.

Η ικανότητα μιας Κυβέρνησης…

Γι’ αυτό και ο Νίκαρος να μην εφησυχαστεί ότι δήθεν η Κοινωνία είναι εναντίον των εκπαιδευτικών.

Διότι Νίκαρέ μου, η ικανότητα μιας κυβέρνησης κρίνεται και από την διαχείριση μιας κρίσης ώστε να μην έχει επιπτώσεις στην κοινωνία.

Και εάν δεν διαχειριστείτε το ζήτημα ορθά και αρχίσει η σχολική χρονιά με απεργίες, μην θεωρήσεις ότι ο κόσμος θα βρίζει ΜΟΝΟ τους εκπαιδευτικούς.

Επιπλέον σου ξαναλέω: Βγες εσύ, ο Χαμπιαούρης, ο Πρόδρομος, και πείτε μας: Κύριοι κάνουμε το άλφα, βήτα, δέλτα, έψιλον για την δημόσια Εκπαίδευση. Μέχρι στιγμής το μόνο που κάνετε είναι να συγχύζετε τα πράματα.  

"Ανακοίνωση" της "Ενωμένης Κύπρου" για τουρκική οικονομία

Φανταστείτε για ένα λεπτό πως θα μπορούσε, λέμε τώρα, να είχαμε λύση του Κυπριακού στο Κραν Μοντανά. Ας προσπαθήσουμε μαζί να φανταστούμε πως θα μπορούσε να είναι ένα κοινό ανακοινωθές για την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας, μετά τη λύση: 

Οι Κυβερνητικοί Εκπρόσωποι της Ενωμένης Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου και  Abdullah Gülen, εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση στην τουρκική οικονομία.

«Η Κυβέρνηση της Ενωμένης Κύπρου παρακολουθεί την κατάσταση στενά και προβαίνει σε σχεδιασμούς ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις που προκαλεί η μεγάλη πτώση της τουρκικής λίρας, κυρίως ως προς τις συναλλαγές και το εμπόριο της Τουρκοκυπριακής Πολιτείας.

Επιβάλλεται ψυχραιμία. Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε ότι η οικονομική κατάσταση της Τουρκοκυπριακής Πολιτείας είναι σε ευάλωτη θέση και ήδη προκλήθηκαν ζημιές εκατομμυρίων ευρώ.

Ως πρώτο βήμα, η Ομόσπονδη Κυβέρνηση αποφάσισε όπως στηρίξει την Τουρκοκυπριακή Πολιτεία με 500 εκατομμύρια ευρώ. Το μισό δισεκατομμύριο ευρώ θα προέλθει από την Κεντρική Κυβέρνηση, η οποία ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση με το ΔΝΤ ώστε εάν χρειαστεί μεγαλύτερο ποσό αυτό να εξασφαλιστεί μέσω του Διεθνούς Ταμείου.

Επίσης, η Ομόσπονδη Κυβέρνηση της Ενωμένης Κύπρου καταδικάζει τις κινήσεις, απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται, που ρίχνουν την Τουρκική Οικονομία σε περαιτέρω ύφεση. Σε αυτά τα πλαίσια δεν μπορούμε να μην καταδικάσουμε και τις ενέργειες της Αμερικανικής Κυβέρνησης, η οποία με τις αποφάσεις της επιδείνωσε την πτωτική τάση της τουρκικής λίρας, όπως και τις εμπρηστικές δηλώσεις που γίνονται από πλευράς του Ισραήλ.

Τέλος, η Ομόσπονδη Κυβέρνηση της Ενωμένης Κύπρου εκφράζει την ετοιμότητά της να συμμετάσχει σε μια τριμερή συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών Τουρκίας, Ρωσίας και Ενωμένης Κύπρου, ώστε οι τρεις χώρες να ανταλλάξουν απόψεις για αντιμετώπιση της κρίσης».

Ερώτηση: Κύριε Προδρόμου, οι αποφάσεις αυτές ήταν Ομόφωνες;

Π. Προδρόμου: Ναι. Υπήρξε κάποια διαφορετική προσέγγιση από πλευράς του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ωστόσο στο τέλος έγινε αποδεκτή η εισήγηση του Συμπρόεδρου κ. Μουσταφά Ακκιντζί…

Ερώτηση: Η οποία ήταν;

A. Gülen: Συγνώμη, αλλά να προσθέσω στα όσα είπε ο αγαπητός Πρόδρομος ότι η εισήγηση του Συμπροέδρου κ. Ακκιντζί ήταν για καταδίκη των ενεργειών από πλευράς ΗΠΑ και Ισραήλ, ενέργειες οι οποίες επιδεινώνουν την κατάσταση στην Τουρκία. Και σε αυτό ο κ. Ακκιντζί ήταν κάθετος, όπως επίσης και στο θέμα της τριμερούς συνάντησης με Τουρκία και Ρωσία.

Ερώτηση: Και ο κ. Αναστασιάδης συναίνεσε;

Π. Προδρόμου: Ναι. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προτίμησε την συναίνεση και όχι την σύγκρουση μεταξύ των δυο Πολιτειών. Άλλωστε όπως γνωρίζετε, η Κεντρική Ομόσπονδη Κυβέρνηση δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για ζητήματα Οικονομίας και Εξωτερικής Πολιτικής εάν δεν συμφωνούν και οι δυο Πολιτείες.

Οπόταν από την στιγμή που οποιαδήποτε άλλη απόφαση δεν θα γινόταν αποδεκτή από τον Συμπρόεδρο Ακκιντζί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε κλίμα συναίνεσης και ενότητας σε αυτές τις κρίσιμες οικονομικές καταστάσεις, οι οποίες πλήττουν και την Ενωμένη Κύπρο, προτίμησε να συμφωνήσει με την εισήγηση του κ. Ακκιντζί για καταδίκη των ενεργειών των ΗΠΑ και του Ισραήλ όπως και την συμμετοχή μας στην τριμερή συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών.

Στην ουσία του θέματος:

Εάν οι αδερφοί Τουρκοκύπριοι θέλουν όντως επανένωση αντί για οδοφράγματα, θα έπρεπε ως ΜΟΕ, να αρχίσουν να επιβάλλουν τον ΦΠΑ, ώστε με την λύση, όταν γίνει, να είναι περισσότερο εξαρτώμενοι στο ευρώ αντί στην τουρκική λίρα.

(Και εάν μείνει τουρκοκύπριος που να υποστηρίζει τη λύση, πείτε μου. Οι Τουρκοκύπριοι γενικώς έχουν την αντίληψη ότι με την λύση θα παίρνουν μόνο χωρίς να δίνουν. Αύριο όταν θα πρέπει να επιβάλουν ΦΠΑ 19% σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες τους, ξαναμιλάμε).

Νίκο ΥΠΕΞ: Στείλε με Πρέσβη στις Σεϋχέλλες

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ζητά να προσλάβει δύο πρέσβεις στο διπλωματικό σώμα. Είναι θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής με εγκεκριμένη μισθολογική κλίμακα Α15(i) που ξεκινούν από €64.713 το χρόνο.

Νίκο, ο ΕΦΕΤΗΣ αιτείται για την μία θέση του Πρέσβη αλλά με την προϋπόθεση ότι θα με στείλεις Πρέσβη της Κύπρου στις Σεϋχέλλες…

Ο Νίκαρος την έκανε…

Ο Νίκαρος πακέταρε και εξαφανίστηκε. «Ας σφάζονται» θα σκέφτηκε, όταν συνεργάτες του ανέφεραν ότι εκκρεμούν δυο πολύ σοβαρά θέματα, αναφερόμενοι στα της ΣΠΕ και στα της Παιδείας.

Μπήκε στο αεροπλανάκι, πήρε μαζί του την Άντρη, τις κόρες, τους γαμπρούδες και τα εγγονάκια και εξαφανίστηκε σε απόσταση εννέα ωρών αεροπορικώς (εννέα ώρες με απευθείας πτήση. Επειδή όμως δεν έχει απευθείας πτήσεις από Κύπρο προς Σεϋχέλλες, ο Νίκαρος έκανε κανένα 18ώρο μέχρι να φτάσει στις χρυσές αμμουδιές με τους φοίνικες).

€40,000 μόνο τα αεροπορικά

Ο ΕΦΕΤΗΣ γνωρίζει ότι μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια της οικογένειας στοίχησαν περίπου 40,000 ευρωπουλάκια.

Προχθές, σε ένα event βρέθηκα με ένα ταξιδιωτικό πράκτορα και τον ρώτησα πόσα περίπου θα στοιχήσει το ταξίδι του Νίκαρου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το ταξίδι του Νίκαρου θα στοίχησε συνολικά (αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία κτλ) περίπου 80,000 ευρώ.

Με 80,000ευρώ μπορείτε κι’ εσείς. Σκεφτείτε το. Γίνεται!

Είδατε; Με 80,000 ευρώ κάνετε κι’ εσείς θεϊκές διακοπές.

Στο Twitter EFETIS

16