Ο "Πανίκος ο τέως της Τράπεζας" και ο "Παύλος η φωνή του ΔΗΚΟ"

Ο "Πανίκος ο τέως της Τράπεζας" και ο "Παύλος η φωνή του ΔΗΚΟ"
Ο ΕΦΕΤΗΣ όλα τα βλέπει, όλα τα ξέρει και όλα τα φανερώνει...

 

Την Τρίτη πάμε Τρόοδος για σούβλες από Νίκαρο

Γεια σας παιδιά μου. Ιθαγενείς της Κύπρου μας. Την ερχόμενη Τρίτη, 21 Αυγούστου, μην ξεχάσετε: Πάμε όλοι στο Τρόοδος.

Γιατί στο Τρόοδος; Μα θα μας κάνει σούβλες ο Νίκαρος.

Την Τρίτη θα γίνει η καθιερωμένη σύναξη του Νίκαρου στην Προεδρική Εξοχική κατοικία στο Τρόοδος όπου όλοι οι Υπουργοί, συνεργάτες κτλ κτλ μαζεύονται οικογενειακώς και κάνουν το παρτάκι της χρονιάς.

Πριν το παρτάκι, στην εξοχική κατοικία, θα συνεδριάσει το Υπουργικό.

Συνεργατισμός: «Απού φύει, φύει»

Έψαχναν 900 και τελικά οι αιτήσεις για εθελούσια αποχώρηση άγγιξαν τις 1000 και μαντέψτε τι: όσοι αιτήθηκαν θα εγκριθούν για αποχώρηση.

Και καλά κάνουν. Τώρα που βρέχει ευρώπουλα υπό μορφή αποζημίωσης, φεύγεις...Διότι μετά από λίγο καιρό θα φύγουν και άλλοι χωρίς αποζημίωση.

Τα Οικήματα ΣΠΕ στις Κοινότητες

Σωστός ο Νίκαρος να παραδώσει τα οικήματα του Συνεργατισμού στις Κοινότητες. Άλλωστε ήταν οι τοπικές ΣΠΕ που έκτισαν τα οικήματα. Και ξέρετε, τότε, οι τοπικές ΣΠΕ λειτουργούσαν ως unlimited εταιρείες και όχι ως limited.

Η διαφορά είναι πως ως unlimited εταιρείες, τα μέλη κάθε Συνεργατισμού ήταν και προσωπικοί εγγυητές για την λειτουργία της δικής τους Συνεργατικής. Με λίγα λόγια η ευθύνη τους ήταν απεριόριστη και εάν ένα Συνεργατικό πτώχευε, τα μέλη θα έπρεπε να πλήρωναν τις ζημιές.

Αντ’ αυτού οι «σοφοί» αποφάσισαν την συγχώνευση των ΣΠΕ και την μετατροπή τους σε limited και την κρατικοποίηση του Συνεργατισμού με αποτέλεσμα σήμερα οι όποιες ζημιές να μεταφέρονται στον φορολογούμενο πολίτη.

Όπως και να έχει, παρά τις αντιδράσεις κάποιων «εξυπνάκηδων» στα social media, η απόφαση του Νίκαρου όπως παραχωρηθούν τα οικήματα των ΣΠΕ στις κοινότητες είναι Ο Ρ Θ Ο Τ Α Τ Η.

Την πάτησε ο Ερντογαν…

Η λίρα κατρακυλά και ο Ερντογάν τον χαβά του. Κάνει εξυπνάδες και θεωρεί ότι μπορεί να κάνει στρατηγικό παιχνίδι κατά των συμφερόντων των ΗΠΑ.

Τον έφαγαν οι Ρωσο-ιρανικές σχέσεις

Και βεβαίως, το όλο θέμα δεν είναι ο αμερικανός Πάστορας, για τον οποίο ο Τραμπ εμφανίζεται εξοργισμένος. Ούτως ή άλλως ο Πάστορας κρατείται εδώ και ένα χρόνο στην Τουρκία. Τώρα θυμήθηκε ο Τράμπ;

Η πραγματική αιτία είναι άλλη: Και δεν είναι άλλη από τις επικίνδυνες –για τις ΗΠΑ- προεκτάσεις που παίρνουν οι σχέσεις Τουρκίας με Ρωσία και Ιράν. Αυτές οι σχέσεις εξελίσσονται κατά τρόπο που υπονομεύουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ αλλά και του Ισραήλ. 

Το Κυπριακό;

Να σας ξεκαθαρίσω κάτι:

Μην νομίζετε ότι επειδή οι Αμερικανοί τώρα τα έχουν με τον Ερντογάν, σημαίνει ότι αυτομάτως αποκτάμε κι’ εμείς ως Ελληνοκύπριοι πλεονέκτημα στο θέμα του κυπριακού. Το ένα είναι άσχετο με το άλλο. Και επίσης δεν σημαίνει ότι οι τεταμένες σχέσεις των δυο θα συνεχιστούν επ’ άπειρον.

Και έγραψα «αυτομάτως πλεονέκτημα», διότι μπορούμε μεν ως Ελληνοκυπριακή πλευρά να αποκτήσουμε «πλεονέκτημα» αλλά όχι «αυτόματα». Για να αποκτήσουμε πλεονέκτημα θα πρέπει να εργαστούμε ως πλευρά για να αποδείξουμε πόσο δίκαιο έχει η πλευρά μας όταν επιμένει πως η Τουρκία δεν πρέπει να έχει ούτε ρόλο ούτε λόγο στην επανενωμένη Κύπρο.

Σκεφτείτε λίγο: Θα ήθελαν οι ΗΠΑ και Ισραήλ μια επανενωμένη Κύπρο με την Τουρκία να κάνει κουμάντο; Δηλαδή θα αποδέχονταν να επεκταθεί η επιρροή της Τουρκίας –πλέον νόμιμα- στην Κύπρο και κατ’ επέκταση στην Ανατολική Μεσόγειο; Η απάντηση είναι σαφέστατα πως όχι. Άρα ας δουλέψει η Πολιτική ηγεσία σε αυτό.

Ο Πανίκος, ο πρώην Κεντρικός Τραπεζίτης

Ο Πανίκος Δημητριάδης έκανε ξανά την εμφάνισή του, μέσα από άρθρο του στον διεθνή Τύπο, και κατακεραυνώνει το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου για «περίεργες σχέσεις» με Ρώσους!!!

Ο τέως Κεντρικός Τραπεζίτης και ΕΠΟΠΤΗΣ του συστήματος, όπου επί δικής του εποχής, το Σύστημα κατέρρευσε ουσιαστικά, κατακεραυνώνει το σύστημα και την Κύπρο.

Βεβαίως μεριμνά ώστε να μην αναφέρεται στην περίοδο που ήταν ο ίδιος Κεντρικός Επόπτης αλλά για το πριν και το μετά.

Θυμάστε την FBME;

Θυμάστε την Τράπεζα με έδρα Κύπρο και πιο πριν Τανζανία και με παραρτήματα σε Τανζανία και Ρωσία, η οποία ήταν σε όλες τις μαύρες λίστες όλου του δυτικού κόσμου και την οποία το Financial Crimes Enforcement Network των ΗΠΑ κατηγόρησε ευθέως για συναλλαγές με τρομοκρατικές οργανώσεις και ξέπλυμα χρήματος;

Πανίκο μου, δεν πάει έτσι

Ο ΕΦΕΤΗΣ Πανίκο μου, κρίνει ότι το άρθρο σου ήταν άστοχο και επιζήμιο. Ο ΕΦΕΤΗΣ αν θυμάσαι σε πίστωσε αρκετές φορές στο παρελθόν ότι εσύ φέρεις λιγότερες ευθύνες από τον προκάτοχό σου, τον ΟΡΦΑΝΙΔΗ, αλλά την ίδια ώρα δεν απαλλάσσεσαι των δικών σου ευθυνών, διότι φίλε μου, όπως και να το κάνουμε είναι επί δικής σου ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ που κατάρρευσε το σύστημα.

Ο Μυλωνάς Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ

 Τέλος πάντων. Επειδή σας κούρασα με τα πολλά, θα σας πω και ένα πολιτικό κους κους.

Ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει αποφασίσει: Ο Παύλος Μυλωνάς θα είναι ο νέος Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ και αυτό θα ανακοινωθεί αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι 3 «ακροβολιστές»

Όταν ανακοινωθεί ο Παύλος και επίσημα, η «νέα σεζόν» θα αρχίσει με δυο καινούργιους Εκπροσώπους Τύπου:

Τον Δημήτρη Δημητρίου του ΔΗΣΥ και τον Παύλο Μυλωνά του ΔΗΚΟ, οι οποίοι μαζί με τον έμπειρο και ικανότατο Στέφανο Στεφάνου του ΑΚΕΛ, αναμένεται ότι θα είναι τα τρία πρόσωπα που θα δώσουν τις μάχες του Χειμώνα έως και τις Ευρωεκλογές.

Οι ικανότητες του Παύλου είναι δεδομένες, ενώ του Στεφάνου είναι δοκιμασμένες.

Το «έργο» θα είναι αρκετά δύσκολο για τον νεαρό αλλά φέρελπι πολιτικό του ΔΗΣΥ, Δημήτρη Δημητρίου, για τον οποίο αυτή η περίοδος ενδεχομένως να κρίνει και το μέλλον του στην πολιτική, κατά πόσο δηλαδή θα καθιερωθεί ως «ένας νέος Πρόδρομος» ή εάν θα χαρακτηριστεί ως «μέτριος».

Υγ. Επιστρέψτε όλοι Λευκωσία, να φύγουμε εμείς. Αδειάστε τις παραλίες, να πάμε εμείς.  

Twitter: @efetis

16