Η πρώτη πόλη καλυμμένη από χιλιάδες δέντρα και φυτά στο κόσμο

Η πρώτη πόλη καλυμμένη από χιλιάδες δέντρα και φυτά  στο κόσμο

Η πρώτη πόλη δάσος στον κόσμο χτίζεται στην Κίνα όπου όλα τα κτίρια θα καλύπτονται από φυτά και δέντρα σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της ρύπανσης. 

Οι Ιταλοί αρχιτέκτονες Stefano Boeri Architetti λένε ότι 30.000 άνθρωποι θα ονομάζουν σπίτι τους το Liuzhou Forest City όταν θα κατασκευαστεί σε λίγα χρόνια.

Οι αρχιτέκτονες ελπίζουν ότι η πόλη θα απορροφήσει περίπου 10.000 τόνους CO2, 57 τόνους ρύπων και θα παράγει 900 τόνους οξυγόνου ετησίως.

 Τα γραφεία, τα σπίτια, το νοσοκομείο και τα ξενοδοχεία θα καλύπτονται εξ ολοκλήρου από 40.000 δέντρα και ένα εκατομμύριο φυτά με περισσότερα από 100 είδη, ενώ μια γρήγορη σιδηροδρομική γραμμή και δρόμοι για ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα τη συνδέσουν με το Liuzhou, Guangxi (πόλη της Κίνας).

Η πόλη θα διαθέτει κλιματισμό με γεωθερμική ενέργεια και οροφές με επένδυση πάνελ απορρόφησης ηλιακής ακτινοβολίας και θα καλύπτει έκταση 175 εκταρίων κατά μήκος του ποταμού Liujian.

Ελπίζεται ότι τα εργοστάσια θα επιτρέψουν στην πόλη να «βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, να μειώσει τη μέση θερμοκρασία του αέρα, να δημιουργήσει φραγμούς θορύβου και να βελτιώσει τη βιοποικιλότητα των ζωντανών ειδών». Αυτό θα δημιουργήσει τον «βιότοπο για τα πουλιά, τα έντομα και τα μικρά ζώα που κατοικούν στο έδαφος του Liuzhou», λένε οι αρχιτέκτονες. 

Το έργο έχει ανατεθεί από τον Δήμο Liuzhou Urban Planning, και θα υπάρξουν πολλοί οικιστικοί χώροι, εμπορικοί και ψυχαγωγικοί χώροι, δύο σχολεία και ένα νοσοκομείο.

20