Ξεχάστε όλα όσα ξέρατε! Η Αυστραλία δεν υπάρχει

Ξεχάστε όλα όσα ξέρατε! Η Αυστραλία δεν υπάρχει

Η Αυστραλία δεν υπάρχει. Όλες οι ενδείξεις υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια, όμως δεν τις βλέπαμε. Ξεχάστε τα καγκουρό, είναι μυθικά πλάσματα, όπως και τα δηλητηριώδη φίδια και οι αράχνες που φαινομενικά φιλοξενεί η χώρα.

Αυτή η θεωρία συνομωσίας κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς από το 2017 που πρωτοεμφανίστηκε στο Reddit. Όπως αποδεικνύεται όμως, η Αυστραλία δεν είναι η μόνη χώρα που θεωρούμε – λανθασμένα, σύμφωνα με τους αρνητές – ότι υπάρχει.

Ψηλά στη λίστα, που έχουν φτιάξει οι συνομωσιολόγοι, είναι και η Φινλανδία. Όλοι πιστεύουν ότι βρίσκεται μεταξύ Ρωσίας και Σουηδίας και πολέμησε κατά της εισβολής της Σοβιετική Ένωσης, όμως δεν ισχύει. Σύμφωνα με τον Raregan, χρήστη του Reddit, η χώρα είναι απλώς ένα δημιούργημα που βοηθά τις εμπορικές συναλλαγές, σύμφωνα με τον Guardian. 

Το περασμένο καλοκαίρι ακόμη ένας χρήστης του μέσου ισχυρίστηκε πως η ιταλική περιοχή Μολίζε, που μετά 300.000 κατοίκους, δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα αστείο των Ιταλών. Ορισμένοι από την άλλη θεωρούν, εδώ και μία πενταετία, πως η βορειοδυτική πολιτεία Άκρε της Βραζιλίας είναι μύθος. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως η ξεχασμένη από τον χρόνο βραζιλιάνικη πολιτεία είναι, ακόμη, το σπίτι δεινοσαύρων.

20