Ένα μήνα πριν τις Προεδρικές Εκλογές

Ένα μήνα πριν τις Προεδρικές Εκλογές

 

Πρώτη άποψη από αυτό το μετερίζι. Καλή μας αρχή λοιπόν. 

Ένα μήνα πριν τις Προεδρικές Εκλογές και επιτέλους μπαίνουμε στην τελική ευθεία προς την κάλπη. 

Ένα μήνα πριν τις Προεδρικές Εκλογές και οι 9 διεκδικητές του Προεδρικού θώκου, ακονίζουν τα μαχαίρια τους για να διανύσουν τα τελευταία μέτρα της κούρσας. 

Μιας κούρσας, η οποία για να είμαστε και απόλυτα ειλικρινείς, δεν έχει μέχρι στιγμής ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και όλες οι πλευρές είναι πολύ προσεκτικές τόσο σε κινήσεις όσο και σε τοποθετήσεις. 

Υπάρχουν ωστόσο μερικά σημεία που νιώθω την ανάγκη να επισημάνω: 

  1. Βάσος Λυσσαρίδης και Γιώργος Βασιλείου βγήκαν ξανά στο προσκήνιο 
  2. Ξαναζούμε στιγμές, όπου το πόσους μαζεύεις γύρω σου για μια φωτογραφία ή για ένα πλάνο, σου δημιουργεί δυναμική ενόψει της εικόνας που θα σχηματίσει o ψηφοφόρος
  3. Σχεδιαστές μόδας, παρουσιάστριες και τραγουδιστές, αγρότες, ποδοσφαιριστές, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και πολλοί άλλοι ανάμεσα στους υποστηρικτές υποψηφίων 
  4. Αν ψάξει κανείς τους υποστηρικτές των υποψηφίων, το σίγουρο είναι ότι θα βρει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και συνδέσεις. 
  5. Επίταξη μέχρι και στο Συνεδριακό Κέντρο ο Νίκος Κατσουρίδης για να στηρίξει τον Σταύρο Μαλά. 
  6. Κοιτάζοντας τα ονόματα που αναγράφονται στις λίστες των υποστηρικτών είναι σαν να βλέπεις από τη μια παλιά ψηφοδέλτια περασμένων δεκαετιών και από την άλλη επίδειξη ποιος πήρε περισσότερους από το στρατόπεδο του άλλου. 
  7. Τα αυθόρμητα συνθήματα από κάποια επιτελεία έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους και "κέρδισαν τις εντυπώσεις". 
  8. Το όραμα όλων για αυτό τον τόπο είναι πρώτο και πάνω απ'όλα. Τα γενικόλογα προγράμματα με τις δεκάδες σελίδες, σταθερή αξία προεκλογική.
  9. Την ίδια ώρα που θα γίνονται εκλογές θα έχουμε ολοκλήρωση γεωτρήσεων με ανακοίνωση αποτελεσμάτων. Δεν θα ξέρουμε για ποιον να πανηγυρίσουμε στο τέλος, για τον Πρόεδρο ή για την Καλυψώ; 
  10. Υπομονή μέχρι το ντιμπέιτ στις 22 Ιανουαρίου. Μετά, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα.

Υ.Γ Μια γυναικεία φωνή ως υποψηφιότητα, ενδεχομένως να έδινε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα νότα σε αυτές τις εκλογές...