Κυρία Χρυστάλλα θέλουμε και εμείς να ξέρουμε-Διαφώτισέ μας

blogger_kafkalias_george
Νοοτροπία για γερά νεύρα και για κλάματα

 

Είναι από τις ελάχιστες αυτές περιπτώσεις που και να θέλεις να αγιάσεις που λέμε, δεν σε αφήνουν. 

Ζεις με την ελπίδα ότι η χώρα στην οποία λειτουργείς, συμβιώνεις, υπάρχεις θα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Ζεις με την ελπίδα ότι αν εσύ είσαι σωστός στον τρόπο σου και στα καθήκοντά σου,  το ίδιο θα συμβεί και με τους γύρω σου και όλα θα πάνε μόνο θετικά. 

Ζεις, λειτουργείς και υπάρχεις σε αυτό το κράτος με σεβασμό προς όλους τους θεσμούς και τους αρμοδίους φορείς, με την ελπίδα ότι θα νιώσουν την ευθύνη και θα σοβαρευτούν επιτέλους. 

Και ξαφνικά....βγαίνει η Κεντρική Τραπεζίτης της χώρας, μετά από τον ¨ακρωτηριασμό" μιας ολόκληρης Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και μας λέει το γραφικό, παραδοσιακό , γνωστό και μη εξαιρετέο ¨ξέρω πολλά για πολλούς". 

Όπως λέει πολύ συχνά ένας εξαιρετικός άνθρωπος τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα "εγώ δεν γνωρίζω τίποτα, γι΄αυτό σε παρακαλώ πές μου, διαφώτισέ με". 

Κάπως έτσι λοιπόν κυρία Χρυστάλλα μου, πες μας,  μην τα κρατάς μέσα σου όσα ξέρεις, πολλές φορές είναι και λύτρωση το να βγάζεις τα όσα ξέρεις και σε πνίγουν μέσα σου. Για το καλό σου το λέω. 

Δεν θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον κάθε φορά που οποιοσδήποτε κρατικός αξιωματούχος, βουλευτής, Υπουργός, Διευθυντής, έλεγε το "γνωρίζω πολλά για πολλούς", να είχαμε παρέμβαση Γενικού Εισαγγελέα και να ανάγκαζε τον καθένα να πει όσα ξέρει; 

Δεν θα ήταν ωραία, αυτός ο κατακαμένος Κύπριος πολίτης επιτέλους να ξέρει και εκείνος αυτά που αυτοί όλοι οι τύποι ξέρουν μεταξύ τους; 

Δεν θα ήταν ακόμα πιο ωραία αν όλοι αυτοί οι τύποι έκαναν σωστά τη δουλειά τους έτσι ώστε να μην χρειαστεί να γνωρίζει κανένας βρωμιές για κανέναν; 

Κυρία Χρυστάλλα μου δυο δρόμοι υπάρχουν για σένα: Είτε κρατάς χαμηλούς τόνους να περάσεις, όπως πέρασες μια χαρά τόσα χρόνια αφού η απειλή σου πιάνει τόπο(όπως φαίνεται)...ή κάμε επιτέλους το σωστό και βγες να μας πεις κι εμάς, που τα πληρώνουμε, όλα αυτά τα σπουδαία και τρανά που γνωρίζεις για όλους αυτούς τους κακούς ανθρώπους που θέλουν να σε πολεμούν χωρίς λόγο κι αφορμή. 

16