Βουδαπέστη: Τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε

Η Βουδαπέστη

Υπάρχουν ορισμένα κορυφαία αξιοθέατα

Με τον Δούναβη να διαπερνά το κέντρο της πόλης, χωρίζοντάς της σε δύο κομμάτια, στη Βούδα και στην Πέστη, με κτίρια υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής, η Βουδαπέστη μπορεί να θεωρηθεί ως ένας από τους ωραιότερους αστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Υπάρχουν ορισμένα κορυφαία αξιοθέατα, τα οποία δεν πρέπει να χάσει όποιος επισκέπτεται την πόλη:

Ο Δούναβης και οι όχθες του

Ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσεις να ανακαλύπτεις την πόλη, είναι κάνοντας μακρινές βόλτες στις όχθες του ποταμού Δούναβη, από όπου μπορείς να δεις ορισμένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα. Σημεία ενδιαφέροντος κατά μήκος του Δούναβη περιλαμβάνουν

Το κοινοβούλιο γοτθικού ρυθμού, που είναι το τρίτο κοινοβούλιο στον κόσμο. Το κάστρο της Βούδας, που χρονολογείται από το 1200, αλλά με προσθήκες κατά τη διάρκεια των χρόνων. Τα παπούτσια του Δούναβη, ένα κινητό μνημείο για τους Εβραίους που πυροβολήθηκαν και έπεσαν στον Δούναβη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού τους είχε δοθεί εντολή να αφαιρέσουν τα παπούτσια τους,

Η Βουδαπέστη

Ο λόφος Gellert που αποτελεί ένα από τα καλύτερα σημεία που προσφέρει εκπληκτική θέα της πόλης  

Margaret Island

Το πιο ατμοσφαιρικό πάρκο της Βουδαπέστης, το Margaret Island, είναι ένα νησί μεταξύ της Βούδας και της Πέστης. Σε αυτό υπάρχουν δύο συγκροτήματα με πισίνες, μονοπάτι για τζόκινγκ, ζωολογικός κήπος, ανοιχτό θέατρο, ένα μουσικό σιντριβάνι, εστιατόριο και πολλά σημεία για πικ νικ.

Η Βουδαπέστη

Andrássy út

Η Andrássy út, μια φαρδιά λεωφόρος με δέντρα σε όλο το μήκος της, είναι η πιο κομψή λεωφόρος της πόλης, γεμάτη από εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά κτίρια.

Θαυμάστε την Όπερα και σταματήστε για έναν καφέ στο  Művész Kávéház.

Το σπίτι του Τρόμου (The House of Terror) είναι ένα δυνατό μουσείο, όπου μπορείτε να μάθετε την σκληρή πραγματικότητα της ζωής στην Ουγγαρία, την περίοδο της κομμουνιστικής και ναζιστικής κατοχής.  

12