Ειδικό αεροσκάφος έφτασε από ΗΠΑ για να μεταφέρει Μπράνσον

ηπα
Σημαντικό παρασκήνιο: Μάρτυρες άλλαξαν την κατάθεσή τους

Ειδικό αεροσκάφος από τις ΗΠΑ έφτασε στην Τουρκία για να μεταφέρει τον Αμερικανό πάστορα πίσω στη χώρα μετά την απόφαση γα απελευθέρωσή του αν και καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκισης.

Ο Μπράνσον στο δικαστήριο φέρεται να είπε “είμαι αθώος, ζητώ την αθώωσή μου". 

Ο δικηγόρος του πάστορα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πιστεύει πως ο Αντριου Μπράνσον θα πάει στις ΗΠΑ ενώ για την καταδίκη του πελάτη του σε ποινή φυλάκισης είπε ότι δεν αποδέχεται την απόφαση και πως θα την εφεσιβάλει. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι εδώ και μέρες υπήρχαν πληροφορίες για συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για το εν λόγω θέμα.

Πάντως σήμερα μάρτυρες άλλαξαν την κατάθεσή τους λέγοντας ότι δεν είχαν πει αυτά που καταγράφονται στο κατηγορητήριο.  

Ο Λεβέντ Καλκάν παρόλο που στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι κατέθεσε πως ο Μπράνσον είχε κρύψει γκιουλενιστές μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, στο δικαστήριο είπε “μα κύριε δικαστά μου εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο”.

Άλλος μάρτυρας, ο Βολκάν Σουρέρ, ο οποίος είχε καταθέσει με βάση το κατηγορητήριο ότι ο Πράνσον είχε διασυνδέσεις με το ΡΚΚ σήμερα στο δικαστήριο είπε ότι το είχε ακούσει από τον μάρτυρα Λεβέντ Καλκάν. Ενώπιον του δικαστή ωστόσο ο Λεβέντ Καλκάν εξέφρασε την έκπληξή του λέγοντας ότι εκείνος άκουσε τον ισχυρισμό αυτό από τον μάρτυρα Βολκάν Σουρέρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση άρχισε και η πτώση του δολαρίου έναντι της τουρκικής λίρας δίνοντας ανάσα στις τουρκικές αγορές.

12