Φτωχότερος κατά $9 δισ. ο Jeff Bezos

Αυτός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου!
Μετά από μια κακή ημέρα στο χρηματιστήριο

O Jeff Bezos, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου, Amazon, βρέθηκε την Τετάρτη να είναι κατά 9,1 δισ. φτωχότερος με καθαρή αξία 144,7 δισ. δολαρίων, εξαιτίας της πτώσης των αμερικανικών μετοχών τεχνολογίας -σε μια συνεδρίαση που σηματοδότησε τη χειρότερη επίδοση των αμερικανικών δεικτών σε διάστημα άνω των έξι μηνών.

Η μετοχή της Amazon υποχώρησε 6,15% την Τετάρτη, κλείνοντας στα $1.755,25 δολάρια. Η κίνηση ευθυγραμμίστηκε με την τάση αυτού του μήνα καθώς η μετοχή έχει χάσει το 13,2% της αξίας της από τις αρχές Οκτωβρίου. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους πρώτους εννέα μήνες του 2018, στη διάρκεια των οποίων η μετοχή της Amazon παρουσίαζε σταθερή ανοδική πορεία. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του Bezos πηγάζει από το μερίδιο του, ύψους 16%, στην Amazon.

Έξι ακόμη δισεκατομμυριούχοι της τεχνολογίας που κατατάσσονται στους 20 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, είδαν επίσης τις περιουσίες τους να συρρικνώνονται από την πτώση των μετοχών: αθροιστικά, έχασαν 11,9 δισ. δολάρια την Τετάρτη, σύμφωνα με την real-time κατάταξη του Forbes. Μεταξύ αυτών, οι συνιδρυτές της Google, Sergey Brin και Larry Page που έχασαν συνολικά 4,3 δισ. δολάρια στο κλείσιμο των συναλλαγών της Τετάρτης. Ο Mark Zuckerberg, CEO της Facebook, είναι κατά 2,4 δισ. δολάρια φτωχότερος από χθες, με καθαρή αξία 56,7 δισ. δολάρια.

Ο δείκτης Nasdaq, στη σύνθεση του οποίου κυριαρχούν οι μετοχές τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 4,08% την Τετάρτη. Από τις αρχές Οκτωβρίου, ο δείκτης έχει υποχωρήσει 7,7%.

Παρά τα χαμένα 9 δισ. δολάρια, ο Bezos παραμένει ο πλουσιότερος Αμερικανός -μπροστά από τον Bill Gates στο No. 2- αλλά και ο πλουσιότερος στον κόσμο.

12