Ο 8χρονος Κύπριος που έχασε την όρασή του και δίνει μαθήματα ζωής

poulli-1.jpeg
Τώρα παίζει ποδόσφαιρο για την Βρετανία

Ο Κύπριος-Βρετανός Mikey Poulli από την Oakwood εξέπληξε όλους με την εκπληκτική του ποδοσφαιρική ικανότητα λίγους μόνο μήνες μετά την απώλεια όρασης του.

Έχει λάβει χρηματοδότηση από την FA για εξειδικευμένη καθοδήγηση και προτίθεται να παίξει ποδόσφαιρο Β1 για τυφλούς.

Ο Mikey έχει σοκάρει τους πάντες με τον ενθουσιασμό του να συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο μετά από την άτυχη στιγμή να χάσει την όρασή του. 

Ο Mikey έχει λογαριασμό στο twitter, όπου δηλώνει ότι από επτά χρονών έχασε την όρασή του εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας των ματιών και ότι το ποδόσφαιρο είναι το πάθος του. Αναφέρει επίσης ότι έπαιζε για την Ομόνοια και ότι αγαπά την Άρσεναλ αλλά και ότι τον έχουν βρει από την Αγγλία και του έκαναν πρόταση να παίζει εκεί.

Ο Mikey έχει προσκληθεί από τον Piers Morgan να εμφανιστεί στην εκπομπή καλημέρα Βρετανία αυτή τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2018.

 

Πως έχασε την όρασή του

Δεν υπήρξε καμία ένδειξη για πρόβλημα στα μάτια του μικρού παιδιού μέχρις ότου σε μια επίσκεψη ρουτίνας σε οφθαλμίατρο στην ηλικία των έξι αποκάλυψε ότι υπήρχε κάτι ανησυχητικό. Αργότερα διαγνώστηκε με μια σπάνια δυστροφία που επηρέαζε τον αμφιβληστροειδή. Μέσα σε ένα χρόνο ο Mikey είχε χάσει εντελώς την όρασή του.

Ο Mikey παρακολουθεί κανονικά το σχολείο.

 

Τώρα παίζει ποδόσφαιρο για την Βρετανία

Ο πατέρας του είναι γεννημένος στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι ελληνοκυπριακής καταγωγής και η μητέρα του είναι γαλλικής καταγωγής.

Ο πατέρας του John Poulli ήταν επίσης ποδοσφαιριστής και έπαιζε για τους Μαρωνίτες στην KOPA League.

12