"Δεν άλλαξε η νοοτροπία των Ε/κ, αλλά πήγε προς το χειρότερο"

"Δεν άλλαξε η νοοτροπία των Ε/κ, αλλά πήγε προς το χειρότερο"

Οζερσάι: Δεν συζητά για Μόρφου και θέλει λόγο στο Φυσικό Αέριο
Οζερσάι: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ανήκει στους Ε/κ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν θέλει να μοιραστεί με τους Τ/κ την εξουσία και τον πλούτο, ενώ πήγε ένα βήμα παραπέρα αποκαλύπτοντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ανήκει στους Ε/κ, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι ενημερώνοντας τους υπαλλήλους του «υπουργείου» του για το Κυπριακό και τις σχέσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους.  

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι στάθηκε ιδιαίτερα στη φράση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη διάσκεψη Τύπου για το θέμα της λειτουργικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ότι δεν χρειάζεται οι Τ/κ να έχουν λόγο σε όλα τα θέματα αλλά σε εκείνα που είναι ζωτικής σημασίας για τους ίδιους. Ποιος και πώς θα κρίνει ποια είναι ζωτικής σημασίας θέματα, αυτό είναι το σημαντικό, δήλωσε ο κ. Οζερσάι, λέγοντας ότι με αυτή την έκφραση φάνηκε πως οι Ε/κ δεν θέλουν να διαμοιραστούν με τους Τ/κ ούτε την εξουσία ούτε τον πλούτο.

 

«Τι κρίμα που η αναμενόμενη αλλαγή νοοτροπίας της ε/κ πλευρά για να μπορέσουν να γίνουν διαπραγματεύσεις με νόημα, όχι μόνο δεν έγινε, αλλά άλλαξε προς το χειρότερο και αυτό δεν διέλαθε της προσοχής του διεθνούς παράγοντας», πρόσθεσε ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Home