Ετοιμάζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας- Κύπρου

Ετοιμάζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας- Κύπρου

πλοια
Αρχίζει η μελέτη από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας

Στη μελέτη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας θα προχωρήσει η Κυβέρνηση σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία, η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Νατάσα Πηλείδου είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη διεξαγωγή μελέτης από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας αναφορικά με τη θαλάσσια σύνδεση, την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η δυνατότητα σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου με πλοίο θεωρείται κάτι το ιδιαίτερα θετικό όσον αφορά άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως αεροφοβία, αλλά και για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Κύπρου.

Θα γίνει μελέτη επί του θέματος

Επί του θέματος αυτού, σύμφωνα με την Υφυπουργό "θα γίνει μελέτη με στόχο να εξευρεθεί το χρηματοδοτικό κενό που πιθανόν να δημιουργείται με μια τέτοια σύνδεση, ώστε να εξεταστεί εκ νέου από το Υπουργικό Συμβούλιο και να υποβληθεί επίσημο αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη σχετική χρηματοδότηση".

Ερωτηθείσα πότε θα υπάρξει σχετικό αποτέλεσμα, η κα Πηλείδου είπε ότι πρόκειται περί μακράς διαδικασίας αφού θα πρέπει να μελετηθεί το θέμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Home