Αστροπαρατήρηση: Η εναλλακτική μορφή τουρισμού - Νέο έργο

αστροπαρατήρηση
Το έργο στοχεύει στην παράλληλη ανάπτυξη νέων μορφών εναλλακτικού τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε στις 6-7 Νοεμβρίου από το Τμήμα Δασών στην Λευκωσία η εναρκτήρια συνάντηση του έργου «Αστροπαρατήρηση και φυσικό περιβάλλον – εναλλακτικό προϊόν ανάπτυξης και προβολής των γεωπάρκων της Ανατολικής Μεσογείου» με το ακρωνύμιο GEOSTARS που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας Ελλάδα Κύπρος και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το έργο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών,  στοχεύει στην παράλληλη ανάπτυξη νέων μορφών εναλλακτικού τουρισμού με επίκεντρο την αστροπαρατήρηση.

Ο συνολικός  προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.678.400 ευρώ και έχει διάρκεια υλοποίησης 36 μήνες με έναρξη τον Ιούνιο του 2018.

Στο πλαίσιο αυτής της πρώτης συνάντησης, οι εταίροι στο έργο είχαν την δυνατότητα να γνωριστούν μεταξύ τους, να εκφράσουν τις προσδοκίες τους για το έργο αλλά και να προετοιμάσουν πλάνο ενεργειών για την υλοποίησή του. Τέθηκαν προβληματισμοί, διατυπώθηκαν τα κοινά σημεία ενδιαφέροντος και προγραμματίστηκαν οι άμεσες επόμενες ενέργειες.

Το εταιρικό σχήμα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους, να γνωρίσει τις θέσεις στις οποίες θα υλοποιηθούν παραδοτέα του έργου καθώς και να συζητήσει με την ομάδα έργου του Τμήματος Δασών.

10